Vuotso ja Tankavaara

Vuotso, saamelaiskylän aitoutta ja kullankaivajien jalanjälkiä

Vuotso ja Tankavaara ovat portti saamelaisuuteen, porohoitoon ja Lapin kullan historiaan.

Vuotso sijaitsee pohjoiseen vievän 4-tien varrella 40 kilometriä Saariselältä etelään. Suomen eteläisimmän saamelaiskylän, Vuotson läpi kulkee Vuotson kanava, joka yhdistää Porttipahdan ja Lokan tekoaltaat. Kylään rajoittuvat Sompion luonnonpuisto ja Urho Kekkosen kansallispuisto. Jylhä ja geologisesti erikoinen Pyhä-Nattanen sijaitsee Sompiojärven metsäautotien varrella. Tieltä on opasteet huipulle.

Tankavaarassa sijaitsee maailman ainoa Kansainvälinen Kultamuseo. Museo kertoo muun muassa Lapin värikkäästä kultahistoriasta ja nykypäivästä.


Sompion luonnonpuisto
Urho Kekkosen kansallispuisto

Vuotso on Suomen eteläisin saamelaiskylä, joka sijaitsee Urho Kekkosen kansallispuiston ja Sompion luonnonpuiston lähellä. Tankavaara on tunnettu Lapin kullan keskus, missä sijaitsee Kultamuseo ja kultakylä palveluineen.
Tutustu

Kauden tarjouksia

Tutustu

Tutustu

Tutustu viikko-ohjelmaan

Tutustu

Inari Tutustu

Tutustu tapahtumiin

Tutustu

Aktiviteetit

Tutustu aktiviteeteihin
> Tutustu

Majoitus

Tutustu majoitusvaihtoehtoihin
> Tutustu

 

Ruokailu

Tutustu ravintoloihin ja kahviloihin
> Tutustu

Miten perille?

Inari-Saariselkä on kaukana pohjoisessa – ja silti vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta. Lappiin pääsee useilla eri tavoilla, ja usein jo itse matkanteko pohjoiseen on elämys.

> Lue lisää

Autolla

Tutustu spontaanisti koko Inari-Saariselän alueeseen ja sen upeisiin maisemiin omalla tai vuokra-autolla. Kaukana pohjoisessa ei ole kiire!

> Lue lisää

 

 

 

Junalla ja bussilla

Junalla pääset Rovaniemelle asti, josta on lukuisia bussiyhteyksiä sekä Saariselälle että muualle Pohjois-Lappiin ja Pohjois-Norjaan.

> Lue lisää

Lentäen

Perille hetkessä Helsingistä Finnairin ja talvisin myös Norwegianin siivillä. Talvisin Ivaloon lentää myös Lufthansa Frankfurtista sekä Finnair Lontoosta. Lentokenttäkuljetuksilla pääset helposti Saariselälle, Kakslauttaseen ja Kiilopäälle. Inarin suuntaan menijät voivat tilata kuljetuksen etukäteen.

> Lue lisää

Sijainti