Inspiroidu

Täältä löytyy aito Lappi

Kaukana pohjoisessa Lapin huipulla sijaitsee arktinen Inari-Saariselän matkailualue. Eläväinen paikalliskulttuuri, Suomen suurimmat kansallispuistot sekä monipuoliset luontoaktiviteetit mahtavissa tunturimaisemissa tarjoavat uniikkeja elämyksiä vuoden ympäri.

Matka kaukana pohjoisessa on seikkailu täynnä odottamattomia kohtaamisia Lapin luomoavan kauniin luonnon ja mielenkiintoisen kulttuurin kanssa. Alta löydät inspiroivia aiheita, tietoa alueesta ja syitä tulla vieraaksemme.

Inari-Saariselällä pääsen saamelaiskulttuurin jäljille

Inari-Saariselkä matkailualue sijaitsee Suomen alkuperäiskansan, saamelaisten kotiseutualueen sydämessä. Saamelaiset elävät neljän valtion alueella – Suomen lisäksi, Norjassa, Ruotsissa ja Venäjällä.

Inari-Saariselkä alueella pääset tutustumaan elävään saamelaiskulttuuriin paikallisten, saamelaisten matkailuyritysten avulla.

Lue lisää

Revontulia metsästämässä

Revontulia esiintyy suurella kehällä magneettisen pohjoisnavan ympärillä, kehän joka kulkee juuri Inari-Saariselkä alueen yllä. Tämän vuoksi revontulia näkee lähes taatusti selkeällä säällä ja pimeinä iltoina. Aina taivas ei täyty värikkäistä leimahduksista, mutta hyvällä tuurilla pääsee ihastelemaan myös hailakampia taivaan valoja.

Maailmassa on lukuisia paikkoja, jotka sijaitsevat revontulivyöhykkeellä, mutta vain muutamat niistä ovat asuttuja seutuja. Pohjoisesta sijainnistaan huolimatta Inari-Saariselkä tarjoaa kattavat ja nykyaikaiset palvelut matkailijoille: mukavat hotellit, erinomaiset ravintolat ja monipuoliset safaripalvelut.

Lue lisää

Koe Lappi huskyjen matkassa

Oletko koskaan kuvitellut itseäsi halki lumisen talvimaiseman kiitävän koiravaljakon reen jalaksille? Koiravaljakon kyydissä voit tuntea olevasi yhtä ympäröivän luonnon ja valloittavan valjakon kanssa. Pohjoisimman Lapin arktinen luonto luo loistavat puitteet vauhdikkaaseen seikkailuun!

Lue lisää koiravaljakkoretkistä ja varaa oma seikkailusi täältä!

Lue lisää

Aurinkoiset keväthanget

Hanget ovat paksuimmillaan maalis-huhtikuun vaihteessa, jolloin lunta voi olla lähes metrin. Kevättalvi on mitä mainiointa ulkoiluaikaa: aurinko lämmittää ja valoa riittää pitkälle iltaan. Aurinkoinen kevätsesonki kutsuu Inari-Saariselälle monipuolisten palveluiden äärelle.

Lue lisää

Koko perheen hiihtoloma

Helmi- ja maaliskuussa koittavat koko perheen odotetut hiihtolomaviikot! Vietä perheen yhteinen lumiloma Inari-Saariselän talvisessa ihmemaassa jossa lumi pöllyää!

Tänne olemme keränneet pohjoisen parhaat talvilomavinkit lapsiperheille.

Lue lisää

Saapuminen

Inari-Saariselkä sijaitsee pohjoisessa, mutta kuitenkin vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta. Lappiin pääset usealla eri tavalla, ja usein matka on elämys itsessään.

{{ howToGetHere.title }}

Liikkuminen

Matkustaessasi arktisilla alueilla on hyvä muistaa, että etäisyydet voivat olla melko pitkiä. Nautithan näköaloista siirtyessäsi kohteesta toiseen.

Kohteesta
kohteeseen

Etäisyys

  • Autolla {{carTime.h}}{{carTime.min}}
  • Pyörällä {{cyclingTime.h}}{{cyclingTime.min}}