Inspiroidu

Täältä löytyy aito Lappi

Kaukana pohjoisessa Lapin huipulla sijaitsee arktinen Inari-Saariselän matkailualue. Eläväinen paikalliskulttuuri, Suomen suurimmat kansallispuistot sekä monipuoliset luontoaktiviteetit mahtavissa tunturimaisemissa tarjoavat uniikkeja elämyksiä vuoden ympäri.

Matka kaukana pohjoisessa on seikkailu täynnä odottamattomia kohtaamisia Lapin luomoavan kauniin luonnon ja mielenkiintoisen kulttuurin kanssa. Alta löydät inspiroivia aiheita, tietoa alueesta ja syitä vierailla pohjoisimmassa Lapissa.

Revontulia metsästämässä

Revontulia esiintyy suurella kehällä magneettisen pohjoisnavan ympärillä, kehän joka kulkee juuri Inari-Saariselkä alueen yllä. Tämän vuoksi revontulia näkee lähes taatusti selkeällä säällä ja pimeinä iltoina. Aina taivas ei täyty värikkäistä leimahduksista, mutta hyvällä tuurilla pääsee ihastelemaan myös hailakampia taivaan valoja.

Maailmassa on lukuisia paikkoja, jotka sijaitsevat revontulivyöhykkeellä, mutta vain muutamat niistä ovat asuttuja seutuja. Pohjoisesta sijainnistaan huolimatta Inari-Saariselkä tarjoaa kattavat ja nykyaikaiset palvelut matkailijoille: mukavat hotellit, erinomaiset ravintolat ja monipuoliset safaripalvelut.

Lue lisää
talvinen tie tunturissa

Suomen pohjoisin roadtrip

Tutustu Pohjois-Lapin aitoihin kyliin ja nauti paikallisista lämminhenkisistä palveluista. Suomen pohjoisin roadtrip tutustuttaa matkailijan pohjoisimman Lapin luontoon ja palveluihin kulkien läpi Inarin ja Utsjoen alueen, jatkaen matkaa Suomen pohjoisimpaan paikkaan Nuorgamiiin.

Lähde roadtripille

Avotunturipyöräilyä ympäri vuoden

Pyöräilitpä mieluummin huiputtaen tuntureita tai metsän siimeksessä, niin pyöräreittejä löytyy jokaiseen makuun ympäri vuoden. Reitistöön kuuluu kaikentasoisia reittejä ja lajiin on helppo tutustua helpommilla reiteillä. Kokeneille pyöräilijöille löytyy haastavampia reittejä, jotka vievät tuntureiden päälle ja mutkittelevat alas laaksoihin. Talvipyöräilyn reitit suunnitellaan joka talvi uudelleen, joten vaihtelevuutta löytyy. Hauskat mutkat ja kaarteet tuovat lisämaustetta pyöräilyyn. Kiilopään alueelta löytyy myös ainoastaan pyöräilyyn tarkoitettuja reittejä. Reittejä pidetään kunnossa jatkuvasti, joten ajettavaa löytyy talvellakin jokaiselle päivälle. Reitit on selkeästi merkitty sinisin auraustikuin talvella.

Tutustu lisää
8vuodenaikaa_talvi

Talven monet kasvot

Pohjoisen talvi on tunnetusti pitkä ja lumivarma. Loka-marraskuisen ensilumen jälkeen talvi jatkuu mystisenä kaamoksena. Sydäntalven kovimmat pakkaset ovat kevättalvella jo ohi, ja aurinko lämmittää pitkälle iltaan.

Revontulet loimuavat taivaalla läpi pitkän talven. Inari-Saariselällä nautit raikkaasta ulkoilmasta, talvisista aktiviteeteista ja tutustut pohjoisen kulttuuriin ja perinteisiin.

Lue lisää

Vietä joululoma talven ihmemaassa!

Pohjoisesta Lapista löydät joululauluista tutut hanget korkeat, nietokset. Lappi on joulupukin koti ja Pohjois-Lapissa sijaitsee joulupukin kotitunturi Korvatunturi. Joulupukin kotimaisemissa on tarjolla talvista tekemistä jokaiselle lomapäivälle: laskettelua, hiihtoa, lumikenkäretkiä, revontulia, moottorikelkkailua ja poroja. Ympäröivä talvinen luonto on oiva näyttämö joululomalle – tykkylumiset puut, revontulet ja kaunis kaamosaika takaavat tunnelman, jota et muualta löydä. Kaamos ja revontulet tuovat pohjoisen jouluun omat taianomaiset piirteensä.

Joululoma aidossa Lapissa

Koko perheen hiihtolomaviikot

Helmi- ja maaliskuussa koittavat koko perheen odotetut hiihtolomaviikot! Vietä perheen yhteinen lumiloma Inari-Saariselän talvisessa ihmemaassa jossa lumi pöllyää!

Tänne olemme keränneet pohjoisen parhaat talvilomavinkit lapsiperheille.

Koko perheen hiihtoloma

Aurinkoiset keväthanget kutsuvat

Hanget ovat paksuimmillaan maalis-huhtikuun vaihteessa, jolloin lunta voi olla lähes metrin. Kevättalvi on mitä mainiointa ulkoiluaikaa: aurinko lämmittää ja valoa riittää pitkälle iltaan. Aurinkoinen kevätsesonki kutsuu Inari-Saariselälle monipuolisten palveluiden äärelle.

Keväthanget kutsuvat

Kultakulttuurin kimallusta

Tutustu alueen vahvaan kultakulttuuriin kultamuseossa Tankavaarassa ja kultaelämyksien parissa! Kullanhuuhdonta on jännittävä elämys koko perheelle ja mukaan saattaa lähteä oma kultahippu muistoksi.

Lue lisää

Ruska ja syksy Lapissa

Syksyllä luonnossa kulkijaa hemmottelee värikylläinen ruska. Ruska-aika Lapissa ajoittuu syyskuuhun. Ruskan värit hehkuvat maaruskassa ja tunturi- ja vaivaiskoivuissa. Aurinkoisen kirpeät syyspäivät houkuttelevat liikkumaan ja yöllä voit todistaa revontulien tanssia taivaalla.

Lue lisää

Vietä syysloma Lapissa

Syysloma Inari-Saariselällä tarjoaa luonnosta nauttimista, paikallista kulttuuria ja revontulien loimua. Kirpeät syyspäivät houkuttelevat liikkumaan ja yöllä voit todistaa revontulien tanssia taivaalla. Nauti myöhäisestä syksystä perheen tai ystävien kesken huolettomasti hotelli- tai mökkilomalla.

Syysloma Lapissa

Työskentele etänä tuntureiden keskellä luonnon helmassa

Inari-Saariselkä matkailualueella on useita vaihtoehtoja etätyöskentelyyn. Ympäristö mahdollistaa hyvän työrauhan ja työskentelyn lomassa voit liikkua luonnossa ja palautua. Voit valita etätyöskentelykohteeksesi Saariselän, Inarin, Giellajohkan tai Utsjoen. Tutustu alla mahdollisuuksiin ja yhdistä työnteko sekä palautuminen aidossa Lapissa.

Lue lisää

Ensilumi aloittaa talvikauden

Matka Inari-Saariselällä on täynnä odottamattomia kohtaamisia Lapin luomoavan kauniin luonnon ja mielenkiintoisen kulttuurin kanssa.

Saariselän alue on perinteisesti tunnettu hiihtäjän paratiisina. Hiihdon lisäksi myös muu talviliikuntatarjonta on kehittynyt viime vuosina, ja latuverkoston rinnalla on reitistöjä niin talvipyöräilyyn, lumikenkäilyyn, kelkkailuun kuin kävelyynkin. Inarissa ja Utsjoella pääset tutustumaan aitoon saamelaiseen kulttuuriin ja nykypäivän saamelaiseen elämänmenoon. Aktiivisen päivän päätteeksi voit ihailla revontulien tanssia taivaalla!

Ensilumi aloittaa talvikauden

Koe aito saamelainen kulttuuri

Inari-Saariselkä matkailualue sijaitsee Suomen alkuperäiskansan, saamelaisten kotiseutualueen sydämessä. Saamelaiset elävät neljän valtion alueella – Suomen lisäksi, Norjassa, Ruotsissa ja Venäjällä.

Inari-Saariselkä alueella pääset tutustumaan elävään saamelaiskulttuuriin paikallisten, saamelaisten matkailuyritysten avulla.

Saamelaiskulttuuri

Lapin kesä ja yötön yö

Lapin kesä on lyhyt ja intensiivinen. Kesästä ja Lapin luonnosta voit nauttia monella eri tapa – vuorokauden ympäri! Valoa ja virtaa riittää niin eläin- kuin kasvikunnallekin, ihmisistä puhumattakaan. Koe keskiyön auringon ainutlaatuinen tunnelma esimerkiksi yökalastuksella tai -vaelluksella.

Lapin kesä
Lapsi Sulaojan lähteellä

Lasten kanssa kesämatkalla

Inari-Saariselkä alue tarjoaa upeat puitteet lomailla lasten kanssa ja kokea yhdessä unohtumattomia elämyksiä ja oppia uutta. Teemalliset Tunturiin -lähireitit tarjoavat tarinallisia päiväretkireittejä niin aloitteleville kuin kokeneillekin retkeilijöille. Kansallispuiston lähiretkeilyalueella löytyy monia kota-tai laavutulipaikkoja, jonne on mukava pysähtyä lasten kanssa evästelemään. Luonnosta voi nauttia hiihtäen, lumikenkäillen, pyöräillen ja lasketellen. Alueella on myös useita kiinnostavia käyntikohteita lapsiperheille.

Lue lisää

Saapuminen

Inari-Saariselkä sijaitsee pohjoisessa, mutta kuitenkin vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta. Lappiin pääset usealla eri tavalla, ja usein matka on elämys itsessään.

{{ howToGetHere.title }}

Liikkuminen

Matkustaessasi arktisilla alueilla on hyvä muistaa, että etäisyydet voivat olla melko pitkiä. Nautithan näköaloista siirtyessäsi kohteesta toiseen.

Kohteesta
kohteeseen

Etäisyys

  • Autolla {{carTime.h}}{{carTime.min}}
  • Pyörällä {{cyclingTime.h}}{{cyclingTime.min}}