Inspiroidu

Täältä löytyy aito Lappi

Kaukana pohjoisessa Lapin huipulla sijaitsee arktinen Inari-Saariselän matkailualue. Eläväinen paikalliskulttuuri, Suomen suurimmat kansallispuistot sekä monipuoliset luontoaktiviteetit mahtavissa tunturimaisemissa tarjoavat uniikkeja elämyksiä vuoden ympäri.

Matka kaukana pohjoisessa on seikkailu täynnä odottamattomia kohtaamisia Lapin luomoavan kauniin luonnon ja mielenkiintoisen kulttuurin kanssa. Alta löydät inspiroivia aiheita, tietoa alueesta ja syitä vierailla pohjoisimmassa Lapissa.

Tue paikallista – osta pohjoisen tuotteita tai ilahduta lahjakortilla

Tee upeita löytöjä, ilahduta ystävää lahjakortilla tai käytä aikaisen varaajan etu majoitukseen kaukana pohjoisessa! Ostamalla nyt tuet paikallista yrittäjää.

Täältä löydät Inari-Saariselkä alueen palveluntarjoajien verkkokauppoja ja lahjakorttien ostomahdollisuuksia. Nauti ostosten tekemisestä kotoa käsin!

Verkko-ostoksille

Ensilumi aloittaa talvikauden

Inari-Saariselällä talvikausi alkaa ensilumen myötä, ja hiihtoladut usein aukeavatkin marraskuun alussa. Vietä ensilumen lomasi Inari-Saariselän monipuolisten palveluiden äärellä hiihtäen, lasketellen ja revontulia ihaillen!

Nauti raikkaasta ulkoilmasta, talvisista aktiviteeteista ja tutustu pohjoisen kulttuuriin ja perinteisiin. Lue lisää ensilumen kaudesta.

Ensilumenladuille

Koko perheen hiihtolomaviikot

Helmi- ja maaliskuussa koittavat koko perheen odotetut hiihtolomaviikot! Vietä perheen yhteinen lumiloma Inari-Saariselän talvisessa ihmemaassa jossa lumi pöllyää!

Tänne olemme keränneet pohjoisen parhaat talvilomavinkit lapsiperheille.

Koko perheen hiihtoloma

Aurinkoiset keväthanget kutsuvat

Hanget ovat paksuimmillaan maalis-huhtikuun vaihteessa, jolloin lunta voi olla lähes metrin. Kevättalvi on mitä mainiointa ulkoiluaikaa: aurinko lämmittää ja valoa riittää pitkälle iltaan. Aurinkoinen kevätsesonki kutsuu Inari-Saariselälle monipuolisten palveluiden äärelle.

Keväthanget kutsuvat

Inari-Saariselkän kahdeksan kauneinta luontokohdetta

Inari-Saariselällä nautitaan kesäisistä patikkaretkistä, kiireettömistä eväshetkistä ja Pohjois-Lapin upeista luontokohteista.

Inarissa opiskelevat Saamelaisalueen koulutuskeskuksen matkailualan opiskelijat ovat koonneet listan alueen upeimmista luontokohteista. Lue täältä paikallisten vinkit mieleenpainuvaan luontoretkeen!

Lue lisää

Koe Lappi huskyjen matkassa

Oletko koskaan kuvitellut itseäsi halki lumisen talvimaiseman kiitävän koiravaljakon reen jalaksille? Koiravaljakon kyydissä voit tuntea olevasi yhtä ympäröivän luonnon ja valloittavan valjakon kanssa. Pohjoisimman Lapin arktinen luonto luo loistavat puitteet vauhdikkaaseen seikkailuun!

Lue lisää koiravaljakkoretkistä ja varaa oma seikkailusi täältä!

Lue lisää

6 syytä vierailla Inari-Saariselkä kesällä

Lapin kesä on lyhyt ja intensiivinen. Kesästä ja Lapin luonnosta voit nauttia monella eri tapa – vuorokauden ympäri! Valoa ja virtaa riittää niin eläin- kuin kasvikunnallekin, ihmisistä puhumattakaan. Koe keskiyön auringon ainutlaatuinen tunnelma esimerkiksi yökalastuksella tai -vaelluksella.

Lue täältä kuusi syytä vierailla Inari-Saariselkä matkailualueella kesällä.

Lue lisää

Inari-Saariselällä pääset saamelaiskulttuurin jäljille

Inari-Saariselkä matkailualue sijaitsee Suomen alkuperäiskansan, saamelaisten kotiseutualueen sydämessä. Saamelaiset elävät neljän valtion alueella – Suomen lisäksi, Norjassa, Ruotsissa ja Venäjällä.

Inari-Saariselkä alueella pääset tutustumaan elävään saamelaiskulttuuriin paikallisten, saamelaisten matkailuyritysten avulla.

Saamelaiskulttuurin jäljille

Vuoden ravintola 2020 löytyy Inarista

Ravintola Aanaar on valittu Vuoden ravintolaksi 2020, Suomen Gastronomien Seuran toimesta. Ravintola Aanaar toimii hotelli Kultahovin yhteydessä Juutuanjoen äärellä Inarin kirkonkylässä.

Aanaarin ruoan herkullisuus perustuu raaka-aineisiin, joiden hankinta alkaa keittiön takaovelta ja yltää Jäämerelle yli Saamenmaan. Lue lisää valinnasta.

Lue lisää

Revontulia metsästämässä

Revontulia esiintyy suurella kehällä magneettisen pohjoisnavan ympärillä, kehän joka kulkee juuri Inari-Saariselkä alueen yllä. Tämän vuoksi revontulia näkee lähes taatusti selkeällä säällä ja pimeinä iltoina. Aina taivas ei täyty värikkäistä leimahduksista, mutta hyvällä tuurilla pääsee ihastelemaan myös hailakampia taivaan valoja.

Maailmassa on lukuisia paikkoja, jotka sijaitsevat revontulivyöhykkeellä, mutta vain muutamat niistä ovat asuttuja seutuja. Pohjoisesta sijainnistaan huolimatta Inari-Saariselkä tarjoaa kattavat ja nykyaikaiset palvelut matkailijoille: mukavat hotellit, erinomaiset ravintolat ja monipuoliset safaripalvelut.

Lue lisää

Kuvausmatka kauas pohjoiseen

Miten arktinen Inari-Saariselkä näyttäytyy työmatkalla olevan valokuvaajan silmin? Lue täältä mitä kaikkea kuvattavaa ja koettavaa marraskuinen kevättalven alku tarjosi Saariselällä ja Inarissa vierailleille valo- ja videokuvaajille!

Inari-Saariselkä valokuvaajan silmin

Kesälaskettelua sään salliessa

Lapin runsaslumiseten kevättalvien ansiosta Euroopan pohjoisin rinnekeskus on muutamana alkukesänä voinut jatkaa kauttaan kesäkuun puolella. Saariselän hiihtokeskus on viimeksi ollut kesälaskettelulle avoinna kesäkuun ensimmäisellä viikolla 2020. Hiihtokeskus on kesällä avoinna säävarauksella, ja kesähiihtoon ja yöttömän yön laskuihin on mahdollisuus niin kauan ja niinä päivinä kuin on keliä.

Kesälaskettelu Saariselällä

Monta tapaa löytää aito Lappi

Suomen kaksi suurinta kansallispuistoa, rikas paikalliskulttuuri sekä monipuoliset luontoliikuntamahdollisuudet upeissa tunturimaisemissa tarjoavat aitoja elämyksiä vaikka koko perheelle.

Tutustu Inari-Saariselkä matkailualueen eläväisiin kyliin ja mielenkiintoisiin kohteisiin. Inari-Saariselällä koet tuntureiden taikaa, elät kultamaiden lumoa ja kosketat arktista kulttuuria.

Lisää alueesta

Saapuminen

Inari-Saariselkä sijaitsee pohjoisessa, mutta kuitenkin vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta. Lappiin pääset usealla eri tavalla, ja usein matka on elämys itsessään.

{{ howToGetHere.title }}

Liikkuminen

Matkustaessasi arktisilla alueilla on hyvä muistaa, että etäisyydet voivat olla melko pitkiä. Nautithan näköaloista siirtyessäsi kohteesta toiseen.

Kohteesta
kohteeseen

Etäisyys

  • Autolla {{carTime.h}}{{carTime.min}}
  • Pyörällä {{cyclingTime.h}}{{cyclingTime.min}}