Inspiroidu

Täältä löytyy aito Lappi

Kaukana pohjoisessa Lapin huipulla sijaitsee arktinen Inari-Saariselän matkailualue. Eläväinen paikalliskulttuuri, Suomen suurimmat kansallispuistot sekä monipuoliset luontoaktiviteetit mahtavissa tunturimaisemissa tarjoavat uniikkeja elämyksiä vuoden ympäri.

Matka kaukana pohjoisessa on seikkailu täynnä odottamattomia kohtaamisia Lapin luomoavan kauniin luonnon ja mielenkiintoisen kulttuurin kanssa. Alta löydät inspiroivia aiheita, tietoa alueesta ja syitä vierailla pohjoisimmassa Lapissa.

Ruska ja syksy Lapissa

Syksyllä luonnossa kulkijaa hemmottelee värikylläinen ruska. Ruska-aika Lapissa ajoittuu syyskuuhun. Ruskan värit hehkuvat maaruskassa ja tunturi- ja vaivaiskoivuissa. Aurinkoisen kirpeät syyspäivät houkuttelevat liikkumaan ja yöllä voit todistaa revontulien tanssia taivaalla.

Lue lisää

40 tapaa löytää aito Lappi

Mitä Pohjois-Lapissa on ehdottomasti koettavaa, nähtävää ja tehtävää? Alta löydät yli 40 tapaa löytää aito Lappi. Suomen pohjoisimman alueen luonnonilmiöt ovat ainutlaatuisia mihin vuoden aikaan tahansa ja luonto tarjoaa muuttuvan näyttämön useille aktiviteeteille. Voit myös tutustua rikkaaseen paikalliseen saamelaiskulttuuriin, kultamaiden lumoon sekä palkittuihin kohteisiin. Täällä aito Lappi odottaa.

Löydä aito Lappi

Revontulia metsästämässä

Revontulia esiintyy suurella kehällä magneettisen pohjoisnavan ympärillä, kehän joka kulkee juuri Inari-Saariselkä alueen yllä. Tämän vuoksi revontulia näkee lähes taatusti selkeällä säällä ja pimeinä iltoina. Aina taivas ei täyty värikkäistä leimahduksista, mutta hyvällä tuurilla pääsee ihastelemaan myös hailakampia taivaan valoja.

Maailmassa on lukuisia paikkoja, jotka sijaitsevat revontulivyöhykkeellä, mutta vain muutamat niistä ovat asuttuja seutuja. Pohjoisesta sijainnistaan huolimatta Inari-Saariselkä tarjoaa kattavat ja nykyaikaiset palvelut matkailijoille: mukavat hotellit, erinomaiset ravintolat ja monipuoliset safaripalvelut.

Lue lisää
Road between Karigasniemi and Utsjoki

Suomen pohjoisin roadtrip

Tutustu Pohjois-Lapin aitoihin kyliin ja nauti paikallisista lämminhenkisistä palveluista. Suomen pohjoisin roadtrip tutustuttaa matkailijan pohjoisimman Lapin luontoon ja palveluihin kulkien läpi Inarin ja Utsjoen alueen, jatkaen matkaa Suomen pohjoisimpaan paikkaan Nuorgamiiin.

Lähde roadtripille

Koe aito saamelainen kulttuuri

Inari-Saariselkä matkailualue sijaitsee Suomen alkuperäiskansan, saamelaisten kotiseutualueen sydämessä. Saamelaiset elävät neljän valtion alueella – Suomen lisäksi, Norjassa, Ruotsissa ja Venäjällä.

Inari-Saariselkä alueella pääset tutustumaan elävään saamelaiskulttuuriin paikallisten, saamelaisten matkailuyritysten avulla.

Saamelaiskulttuuri

Ensilumi aloittaa talvikauden

Inari-Saariselällä talvikausi alkaa ensilumen myötä, ja hiihtoladut usein aukeavatkin marraskuun alussa. Vietä ensilumen lomasi Inari-Saariselän monipuolisten palveluiden äärellä hiihtäen, lasketellen ja revontulia ihaillen!

Nauti raikkaasta ulkoilmasta, talvisista aktiviteeteista ja tutustu pohjoisen kulttuuriin ja perinteisiin. Lue lisää ensilumen kaudesta.

Ensilumenladuille
8vuodenaikaa_talvi

Talven monet kasvot

Pohjoisen talvi on tunnetusti pitkä ja lumivarma. Loka-marraskuisen ensilumen jälkeen talvi jatkuu mystisenä kaamoksena. Sydäntalven kovimmat pakkaset ovat kevättalvella jo ohi, ja aurinko lämmittää pitkälle iltaan.

Revontulet loimuavat taivaalla läpi pitkän talven. Inari-Saariselällä nautit raikkaasta ulkoilmasta, talvisista aktiviteeteista ja tutustut pohjoisen kulttuuriin ja perinteisiin.

Lue lisää

Lomalle joulupukin kotimaisemiin

Pohjoisesta Lapista löydät joululauluista tutut hanget korkeat, nietokset. Lappi on joulupukin koti ja Pohjois-Lapissa sijaitsee joulupukin kotitunturi Korvatunturi. Joulupukin kotimaisemissa on tarjolla talvista tekemistä jokaiselle lomapäivälle: laskettelua, hiihtoa, lumikenkäretkiä, revontulia, moottorikelkkailua ja poroja. Ympäröivä talvinen luonto on oiva näyttämö joululomalle – tykkylumiset puut, revontulet ja kaunis kaamosaika takaavat tunnelman, jota et muualta löydä. Kaamos ja revontulet tuovat pohjoisen jouluun omat taianomaiset piirteensä.

Lue lisää

Koko perheen hiihtolomaviikot

Helmi- ja maaliskuussa koittavat koko perheen odotetut hiihtolomaviikot! Vietä perheen yhteinen lumiloma Inari-Saariselän talvisessa ihmemaassa jossa lumi pöllyää!

Tänne olemme keränneet pohjoisen parhaat talvilomavinkit lapsiperheille.

Koko perheen hiihtoloma

Aurinkoiset keväthanget kutsuvat

Hanget ovat paksuimmillaan maalis-huhtikuun vaihteessa, jolloin lunta voi olla lähes metrin. Kevättalvi on mitä mainiointa ulkoiluaikaa: aurinko lämmittää ja valoa riittää pitkälle iltaan. Aurinkoinen kevätsesonki kutsuu Inari-Saariselälle monipuolisten palveluiden äärelle.

Keväthanget kutsuvat

Lapin kesä ja yötön yö

Lapin kesä on lyhyt ja intensiivinen. Kesästä ja Lapin luonnosta voit nauttia monella eri tapa – vuorokauden ympäri! Valoa ja virtaa riittää niin eläin- kuin kasvikunnallekin, ihmisistä puhumattakaan. Koe keskiyön auringon ainutlaatuinen tunnelma esimerkiksi yökalastuksella tai -vaelluksella.

Lapin kesä

Saapuminen

Inari-Saariselkä sijaitsee pohjoisessa, mutta kuitenkin vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta. Lappiin pääset usealla eri tavalla, ja usein matka on elämys itsessään.

{{ howToGetHere.title }}

Liikkuminen

Matkustaessasi arktisilla alueilla on hyvä muistaa, että etäisyydet voivat olla melko pitkiä. Nautithan näköaloista siirtyessäsi kohteesta toiseen.

Kohteesta
kohteeseen

Etäisyys

  • Autolla {{carTime.h}}{{carTime.min}}
  • Pyörällä {{cyclingTime.h}}{{cyclingTime.min}}