Tapahtumat

Spirit of Inari 2019 -matkailuseminaari

Tervetuloa kansainväliseen matkailuseminaariin, Spirit of Inariin, 1.11.2019 klo 8.30-16.30 Saamelaiskulttuurikeskus Sajokseen. Seminaari on maksuton ja sinne on järjestetty englanti-suomi -simultaanitulkkaus.

Ilmoittaudu seminaariin täältä: https://forms.gle/eBWjoX7yjQWjCCUn7

Lisätietoa seminaarista löydät tapahtuman nettisivuilta www.spiritofinari.fi.

Tämänvuotiset teemat:
– Arktiset menestystarinat yrittäjiltä Suomesta, Norjasta, Ruotsista ja Venäjältä
– Pohjoisten alueiden vetovoimatekijät kansainvälisin silmin, matkanjärjestäjien paneelikeskustelu
– Kuinka digitalisaatio muuttaa matkailua
– Sujuvasti arktiseen elämään – kansainvälisten työntekijöiden viihtyvyys, projektiesittely
– Arktinen syksy ja nousevat sesongit kansainvälisillä markkinoilla
– Luksusmatkailu
– Tulevaisuuden trendit

Tänä vuonna alueellamme vierailee seminaarin aikaan matkanjärjestäjiä Yhdysvalloista, Hongkongista, Espanjasta ja Saksasta. Kaikille yrityksille avoin get-together järjestetäään Wilderness Hotel Inarissa klo 18.00.
Ilta päättyy maksulliseen seminaari-illalliseen klo 19.00 alkaen. Ilmoittautumiset inari@nellim.fi

Seminaarin järjestävät Elinkeinot & Kehitys Nordica ja Inari-Saariselkä Matkailu Oy. Lisätiedot tapahtumasta: nordica@inari.fi.

Beaivvas saamelaisteatteri: Human Zoo

Lihpot/Liput: 22 € / lapset & opiskelijat 16 €

Oastte/Osta: Saamelaiskulttuurikeskus Sajos arkisin klo 9-17 ja tuntia ennen esitystä. Ravintola Caiju avoinna ennen esitystä.
Govva/kuva: Beaivváš teáhter
Giella/kieli: Puhuttu pohjoissaameksi, suomenkielinen tekstitys

1800 luvun alusta pitkälle 1900 luvun puolelle oli tapana lähettää erikoisesti valittujen heimojen ja alkuperäiskansojen edustajia, heidän joukossaan myös myös saamelaisia, kiertueelle Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Perinteisissä vaatteissaan, laavuineen ja poroineen pantiin heidät eläintarhoissa näytteille uteliaiden katsojien kohteeksi. Human Zoo esityksessä seuraamme saamelaisen perheen matkaa avarilta tuntureilta aidatuille alueille, jotka muuttuvat yhä ahtaimmiksi ja ahtaimmiksi. Äidin ja isän suhde rakoilee. Mummi on alkanut yskiä pahaenteisesti. Poika kärsii katsojien kohteena olemisesta. Ja tytär esittää kysymyksiä joihin aikuisten on vaikea vastata. Mitä kapeammaksi tila muuttuu, sitä selkeämpinä nousevat perheenjäsenten väliset kitkat esiin.

Álggogeahčen 1800 loguid rájes ja mealgadii 1900 loguide sáddejuvvo dihto čeardaálbmogat ja eamiálbmogat, maiddái sápmelaččat, johttit miehta Europa ja USA. Árbevirolaš biktasiiguin, lávuiguin ja bohccuiguin biddjojuvvo elliidgárddiide čájáhussan sáhkkis olbmuide. Human Zoo bihtás čuovvut muhtin sámi joavkku geat vulget rabas duoddaris áidon gáržžes guovlluide. Áhčis ja eatnis ii leat nu buorre ovttaseallin. Áhkus lea issoras gosahat. Bárdni ii liiko sáhkkis olbmuid geahčastagaide. Ja nieida jearahallá dakkáriid maidda rávisolbmot váivašuvvet vástidit. Mađi gáržžit sin birra, dađi eambbo sii nákkáhallet.

Kaamosjazz 21.-24.11.2019

Arktisen tunnelmallinen jazzfestivaali Kaamosjazz järjestetään Saariselällä 21-24.11.2019 jo 39:n kerran. Legendaarinen jazzfestivaali kokee tänä vuonna isoja muutoksia, kun tapahtuman ilme ja sisältö uudistuu merkittävästi. Kaamosjazzin taiteellisena johtajana toimii monipuolisesti musiikin saralla ansioitunut laulaja- ja lauluntekijä Yona eli Johanna Pitkänen.Jazzin monia ääripäitä esitellään Kaamosjazzin ohjelmassa rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Ohjelmapaikkoja tapahtumassa on aiempaa vähemmän, mutta sisältö sitäkin jazzikkaampi.
Tänä vuonna konsertit soivat Kaunispään Huippu-ravintolassa, Star Arctic Hotellissa, sekä tapahtuman avajaiset Tunturihotellilla ja iltabileet Tunturihotellin Lutto-klubilla. Festivaali huipentuu sunnuntain kirkkokonserttiin Saariselän kappelissa. Päivisin jazz soi ilmaistapahtumana Ski Saariselän Sport Bistro Pilkussa sekä rinteissä laadukkaiden Dj-vieraiden toimesta. Tapahtuma tarjoaa myös muuta jännittävää oheisohjelmaa.
Kaamosjazz on täydellinen mahdollisuus kokea luonnossa latautuminen, liikunta, hyvä ruoka ja ennenkaikkea korkeatasoinen kulttuurielämys, kaikki saman viikonlopun aikana.

Ohjelma

Torstai 21.11.2019

19:00 – 23:00 Jazztanssit: Dallapé @ Santa’s Hotel Tunturi tanssiravintola Siula

Perjantai 22.11.2019

13:30 – 16:00 Jazzlounge: Dj Bunuel @ Sport Bistro Pilkku
17:00 – 18:30 Kaamosjazz-special: Tatu Rönkkö & Antti Kujanpää @ CODORNÍU-lava Star Arctic Hotel
21:30 – 23:00 Elifantree @ Kaunispään Huippu
23:30 Johanna Försti Quintet, Dj Bunuel @ Santa’s Hotel Tunturi Lutto-yökerho

Lauantai 23.11.2019

13:30 – 16:00 Jazzlounge: Dj Bunuel @ Sport Bistro Pilkku
17:00 – 18:30 Sole Azul @ Kaunispään Huippu
21:30 – 23:00 Joona Toivanen Trio @ CODORNÍU-lava Star Arctic Hotel
23:30 Riku Rantala & Reporters, Dj Tytti @ Santa’s Hotel Tunturi Lutto-yökerho

Sunnuntai 24.11.2019

16:00 & 18:00 Saariselän Tunturikappeli: TBA

Varaamme oikeuden muutoksiin.

Vastuullinen tapahtumanjärjestäjä:
Star Arctic Oy ja Saariselkä Ski & Sport Resort Oy

1 2

Ilmoita tapahtuma

Lähetä tiedot uusista tapahtumista Inari-Saariselkä Matkailun tapahtumakalenteriin.