Tapahtumat

Saariselkä-viikko

Saariselkä-viikko

Saariselän, Tankavaaran ja Kiilopään yrittäjät kutsuvat niin paikalliset kuin matkailijatkin nauttimaan letkeästä kesätunnelmasta kullanhuuhdonnan, kesäkisailun, tunturinvalloituksen sekä kirppari- ja markkinatunnelman pariin.

Viikon voi aloittaa lauantaina 24.7. kokeilemalla onneaan kullanhuuhdonnassa. Kultaperinne ry. järjestää yhteistyössä paikallisten kullankaivajien ja Kultakioskin kanssa, keskellä kultamaita kullanhuuhdontakilpailut. Sotajoentie 1, Saariselkä.(Kafea Cufihtar), 16km 4-tieltä. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet.

Suuntaa sunnuntaina Saariselän rinnekeskukseen . Saariselkä Bike Day:n maksuton kaikenikäisille sopiva maastopyöräilyn tekniikkakoulu alkaa klo13:00. Sen jälkeen voi suunnata opastetulle pyöräretkelle Urho Kekkosen kansallispuistoon klo 14-16. Retki sopii yli 10 vuotiaille ja on maksuton. After-Bike Lieggâ Láávussa klo 14-17, herkkuja grillistä, vohveleita, jäätelöä. Tapahtumapäivän järjestää Saariselkä Ski&Sport Resort, Kullanhuuhtojantie Saariselkä. P. 016-668 882

Maanantaina voit vaikka vuokrata pyörän ja polkea lähireittejä pitkin tai suunnata kävellen Laanilaan Savotta-kahvilaan ja tutustua kullanhuuhdonnan saloihin Lapin Kullanhuuhtojaliiton taitajien opastuksella. Savotta-kahvilan näyttelyssä voi tutustua alueen savotta-historiaan ja tietenkin munkkikahveja ja kulmakunnan kuulua hillapiirakkaa unohtomatta!

Tiistaina Kiilopään retkeilykeskuksessa vietetään perinteistä Kiilopääpäivä. Huiputa päivän aikana Kiilopää, tule kyselemään oppailta retkivinkkejä ja testaa maastopyöriä. Kiilopään huipulta löytyy rasti koodin kera. Käy huiputtamassa tunturi ja toimita koodi infopisteelle klo 9-15 välillä. Kaikkien huiputtaneiden kesken arvotaan majoituslahjakortti Suomen Latu Kiilopäälle. Iltapäivällä klo 14-16 on Roll Outdoorsin maastopyörien testausta Kiilopään pihapiirissä.

Keskiviikkona kannattaa suunnata jälleen Laanilan Savotta-kahvilaan ja sen pihapiiriin Rokulipäiville. Pihakirppikseltä klo 10:00 lähtien voit tehdä löytöjä tai tuoda sinne omat aarteesi tarjolle. Tuo oma pöytä, ei veloitusta paikasta. Klo 11:00 lähtien on leikkimielistä kisailua pihapiirissä ja klo 13:00 lähdetään etsimään mestaria kultakisoissa läheisen Piispanojan rantamaisemassa.

Toimintatorstai kutsuu tutustumaan Tankavaaran Kultakylään ja sen läheisyydessä sijaitsevan Sompiotalon Eläin- ja eränäyttelyyn. Toimintatorstain kullanhuuhdontakisa järjestetään osana Kullanhuuhdonna SM-kilpailuja, mutta on erillinen kisa . Tutustu tarkemmin ohjelmaan ja ilmoittaumisohjeisiin. Samalla reissulla kannattaa ehdottomasti käydä myöskin Tankavaaaran Kultamuseossa ja tutustua sen pihapiiriin ja näyttelyihin. Talo täynnä kullan tarinoita.

Viikon päättää perjantaina Saariselän kylällä Kauppakeskus Kuukkelin Yllätystenpäivä. Sieltä löydät lähes kaiken, mitä Lapin matkallasi voit tarvita. Hyödynnä markkinatarjouksia, kerää ostoskoriisi paikalliset herkut ja nauti Ravintola Kuukkelin monipuolisesta tarjonnasta.  Yli 100€ kertaostoista  K-Market Kuukkelista saat 5€ etusetelin Ravintola Kuukkeliin. Kertaostosten summaan ei lasketa  keskiolutta, alkoholituotteita eikä tupakkatuotteita. Yli 100€ tekstiiliostoista -25% alennus. Runsaasti tuotetarjouksia.

Järjestäjinä Saariselän, Tankavaaran ja Kiilopään alueen yrittäjät. Tapahtumissa noudetaan voimassa olevia terveysturvallisuusohjeistuksia ja määräyksiä.  

Arctic Light - Meditaatio & Lempeä Jooga Retriitti

Arctic Light – Meditaatio & Lempeä Jooga Retriitti

Valmistaudu uppoutumaan Lapin taian syleilyyn tulevan vuoden unohtumattomimilla Jooga & Meditaatio retriiteillä! Tule mukaamme nauttimaan loppukesän lämmöstä ja viimeisistä myöhäisillan auringonsäteistä ennen yhtä huikeimmista kausimuutoksista luonnon hidastaessa tahtiaan kohti alkavaa syksyä.

Retriiteillämme voit antaa itsellesi luvan kokonaisvaltaiseen hemmotteluun – Helliä kehomieltä & antaa luovuuden ja elämänjanon kyteä sydämestäsi ja avautua maailmalle luonnon helmassa.

Meditaatio & Lempeä Jooga retriitit keskittyvät pitkälti Luonnollisen Hengityksen meditaatioon – Yhteen vanhimmista ja perinteisimmistä meditaatiotekniikoista. Lisäksi liikutamme kehoamme lempeästi vapauttavan perinteisen joogan ja joogaterapian keinoin. Joogan perimmäinen tarkoitus on poistaa jännitystä kehosta, ja juuri tähän kaikki elementtimme retriiteillä keskittyvät. Kokonaisuus on intensiivinen, mutta sitäkin antoisampi – Väliin jää myös aikaa levolle ta ulkoilulle upeassa lähimaastossa.

Herkulliset ateriat valmistetaan mahdollisimman paljon tuoreista, paikallisista raaka-aineista. Sisältäen mm. paikallista kalaa takapihan puhtaista järvistä, marjoja & sieniä, kasvatettuja sekä villiyrttejä.

Kasvisruoka & vegaani vaihtoehdot ovat myös mahdollisia. Ilmoitathan meille etukäteen ruoka-aine allergiasi sekä erikoisruokavaliot.

Majoitumme hulppeassa Chalet Skabmassa. Tänä vuonna majoitus tapahtuu lähtökohtaisesti privaatisti kahden hengen huoneessa, mutta jos saavut ystävän tai perheenjäsenen kanssa, voi huoneen myös jakaa. Jokaisessa huoneessa on oma suihku ja wc, pyyhkeet ja pesuaineet, iso kuivauskaappi ulkoiluvaatteille sekä tilavat säilytystilat kaikille tavaroillesi.

Ohjaajasi Riina Laitinen johdattaa sinut syvälle meditaation & joogaterapian maailmaan ammattitaidolla, lempeästi ja turvallisesti. Haluamme taata, että kokemuksesi retriitiltä on mahdollisimman rentouttava ja nautinnollinen.

HINTA Yksityisessä kahden hengen huoneessa – 895e
HINTA Jaetussa kahden hengen huoneessa – 745e
(vain ystävän tai perheenjäsenen kanssa)

Huoneita Skabmassa on 6 ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lue lisää nettisivuiltamme ja ole rohkeasti yhteydessä mieltä askarruttavissa kysymyksissä meilitse riina@ivaloyoga.com. Lämpimästi tervetuloa mukaan laskeutumaan lempeästi kohti syksyä!

Ilmoita tapahtuma

Lähetä tiedot uusista tapahtumista Inari-Saariselkä Matkailun tapahtumakalenteriin.