Pohjois-Norja

Euroopan pohjoisimmalla rannikolla on paljon nähtävää

Finnmarkin alue ympäröi Suomen päälakea ja kautta aikojen Inarin ja Utsjoen kunnan asukkaat ovat eläneet yhteistä rajaseudun elämää norjalaisten kanssa. Finnmark on Norjan pohjoisin, pinta-alallisesti suurin ja väestöllisesti pienin lääni. Pinta-alaa on n. 48 637 neliökilometriä. Finnmarkin suurimmat asutuskeskukset ovat Alta, Hammerfest ja Vadsø. Seutu on harvaan asuttu (n. 2 hlö/neliökilometri) ja alueella on hyvin monikulttuurinen väestö.

Finnmarkin alueella on paljon pieniä kalastajakyliä värikkäine taloineen. Yksi mielenkiintoinen kylä on Bugøynes – suomalaiset tuntevat kylä nimellä Pykeija. Sinne on matkaa Suomen puolelta Näätämön kylästä n. 90 km ja Nuorgamista n. 100 km. Pykeijänsuomalaiset puhuvat vanhaa suomenkieltä, joka on säilynyt jokapäiväisessä käytössä näihin päiviin asti.

 

POHJOIS-NORJA NÄHTÄVYYDET

NORDKAPP
LUONNON NÄHTÄVYYDET
KULTTUURI

 

 

 

Aktiviteetit

Katso paikalliset aktiviteetit ja palveluntarjoajat.
> Tutustu

Majoitus

Selaa paikallinen majoitustarjonta.
> Tutustu

Ruokailu

Löydä kohteesta sopiva ravintola tai kahvila.
> Tutustu

Miten perille?

Inari-Saariselkä on kaukana pohjoisessa – ja silti vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta. Lappiin pääsee useilla eri tavoilla, ja usein jo itse matkanteko pohjoiseen on elämys.

> Lue lisää

Autolla

Tutustu spontaanisti koko Inari-Saariselän alueeseen ja sen upeisiin maisemiin omalla tai vuokra-autolla. Kaukana pohjoisessa ei ole kiire!

> Lue lisää

 

 

 

Junalla ja bussilla

Junalla pääset Rovaniemelle asti, josta on lukuisia bussiyhteyksiä sekä Saariselälle että muualle Pohjois-Lappiin ja Pohjois-Norjaan.

> Lue lisää

Lentäen

Perille hetkessä Helsingistä Finnairin ja talvisin myös Norwegianin siivillä. Talvisin Ivaloon lentää myös Lufthansa Frankfurtista sekä Finnair Lontoosta. Lentokenttäkuljetuksilla pääset helposti Saariselälle, Kakslauttaseen ja Kiilopäälle. Inarin suuntaan menijät voivat tilata kuljetuksen etukäteen.

> Lue lisää

Sijainti