Saapuminen & liikkuminen

Inari-Saariselkä on kaukana pohjoisessa – ja silti vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta. Ylä-Lappiin pääsee useilla eri tavoilla, ja usein jo itse matkanteko pohjoiseen on elämys.

Helsingistä pääset lentäen perille hetkessä ja talvisin Ivaloon lentää suoria lentoja myös valikoiduista Euroopan kohteista. Junalla pääset Rovaniemelle, josta on päivittäiset linja-autovuorot Saariselän, Ivalon ja Inarin kautta yhä pidemmälle pohjoiseen, aina Norjaa myöten.

Autolla tai matkailuautolla matkustavan valittavana on useita reittejä. Auton voi myös vuokrata kätevästi Ivalon lentokentältä ja lähteä matkaan läpi pohjoisimman Lapin kiireettä, oman aikataulun mukaisesti.  

Lentokenttäkuljetus

Ivalon lentoasemalla palveluksessasi ovat vuokra-autot ja taksit sekä lentokenttäkuljetus Saariselälle sekä Ivalon kautta Inariin.

Eskelisen Lapin Linjat liikennöi jokaisen reittilennon mukaisesti lentoaseman ja Saariselän sekä Kiilopään välillä.

Ivalon ja Inarin suuntaan menijät voivat tilata kuljetuksen etukäteen Kuljetusliike Ilmari Slantilta.

Saariselän suksibussi

Saariselän suksibussi liikennöi päivittäin Saariselän alueella. Ski bus lähtee aamulla Ivalon linja-autoasemalta ja palaa Ivaloon päivän päätteeksi.

Kuljetuspalvelut

Alueen ammattitaitoiset ja luotettavat taksit palvelevat sinua monin tavoin. Kuljettajat tuntevat laajan alueen läpikotaisin ja vievät sinut turvallisesti perille.

Lisää alueesta

Saapuminen

Inari-Saariselkä sijaitsee pohjoisessa, mutta kuitenkin vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta. Lappiin pääset usealla eri tavalla, ja usein matka on elämys itsessään.

{{ howToGetHere.title }}

Liikkuminen

Matkustaessasi arktisilla alueilla on hyvä muistaa, että etäisyydet voivat olla melko pitkiä. Nautithan näköaloista siirtyessäsi kohteesta toiseen.

Kohteesta
kohteeseen

Etäisyys

  • Autolla {{carTime.h}}{{carTime.min}}
  • Pyörällä {{cyclingTime.h}}{{cyclingTime.min}}