Nuorgam

Suomen ja EU:n pohjoisin piste arktisen Jäämeren kainalossa

Nuorgam on Suomen ja EU:n pohjoisin kylä. Se sijaitsee 500 kilometriä napapiirin pohjoispuolella aivan Norjan rajan tuntumassa sijainnissa 70° 5ʹ pohjoista leveyttä.

Nuorgamin tunnetuin maamerkki on suuri ja mahtava Tenojoki, joka tunnetaan Euroopan parhaana lohijokena. Nuorgamista on hyvät mahdollisuudet tehdä päiväretkiä Norjaan ja Jäämeren rannoille. Nuorgamissa järjestetään kalastuksen lisäksi kanoottiretkiä, patikointia, maastopyöräretkiä ja talvisin myös leijahiihtoa tavallisten hiihtoretkien lisäksi. Majoituksessa on valittavissa hyvätasoisia huoneistoja ja mökkejä.

Pulmankijärvi ja sen jokilaakso upeine maisemineen on ihanteellista vaellus- ja hiihtomaastoa. Retkeily-, hiihto-, vaellus- ja moottorikelkkareitit Nuorgamin ja Sevettijärven välillä kulkevat Pulmankijärven kautta. Vanha jokisaamelainen Välimaan tila on pysähtymisen arvoinen paikka Nuorgamin lähellä.

 

 

Seison törmällä taas Alakönkään,
sinne kauaksi mietteisiin jään.
Alas katselen pauhaavaan virtaan,
vielä vapaana nähdä sen saan.
- Souvarit -
Tutustu

Kauden tarjouksia

Tutustu

Tutustu

Tutustu viikko-ohjelmaan

Tutustu

Inari Tutustu

Tutustu tapahtumiin

Tutustu

Aktiviteetit

Tutustu aktiviteetteihin
> Tutustu

Majoitus

Tutustu majoitusvaihtoehtoihin
> Tutustu

Ruokailu

Tutustu ravintoloihin ja kahviloihin
> Tutustu

Miten perille?

Inari-Saariselkä on kaukana pohjoisessa – ja silti vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta. Lappiin pääsee useilla eri tavoilla, ja usein jo itse matkanteko pohjoiseen on elämys.

> Lue lisää

Autolla

Tutustu spontaanisti koko Inari-Saariselän alueeseen ja sen upeisiin maisemiin omalla tai vuokra-autolla. Kaukana pohjoisessa ei ole kiire!

> Lue lisää

 

 

 

Junalla ja bussilla

Junalla pääset Rovaniemelle asti, josta on lukuisia bussiyhteyksiä sekä Saariselälle että muualle Pohjois-Lappiin ja Pohjois-Norjaan.

> Lue lisää

Lentäen

Perille hetkessä Helsingistä Finnairin ja talvisin myös Norwegianin siivillä. Talvisin Ivaloon lentää myös Lufthansa Frankfurtista sekä Finnair Lontoosta. Lentokenttäkuljetuksilla pääset helposti Saariselälle, Kakslauttaseen ja Kiilopäälle. Inarin suuntaan menijät voivat tilata kuljetuksen etukäteen.

> Lue lisää

Sijainti