Utsjoki

Utsjoki, Kevon luonnonpuiston lumoa sekä tarujen tunturimaisemia

Utsjoki on Suomen pohjoisin kunta ja Suomen ainoa saamelaisenemmistöinen kunta. Utsjoki on mös rajakylä ja siellä on sekä tulli että rajavartiosto.

Utsjoen kirkonkylää vartioi pyhä Ailigas-tunturi ja sieltä pääsee ylittämään kuuluisan lohijoen, Tenojoen, Norjan puolelle Saamen siltaa pitkin. Kylältä löytyy kauppa- ja majoituspalveluita sekä aktiviteettejä ympäri vuoden. Kannattaa vierailla sympaattisessa kylätalo Giisassa sekä kulttuurihistoriallisesti arvoikkailla Utsjoen kirkkotuvilla. Tutustu perinteiseen poronhoitoon tai lähde paikallisten mukana tutkimaan ympäröivää upeaa erämaata.

 

 

 

 

 

 

 

 

Utsjoki on Suomen ainoa saamelaisenemmistöinen kunta.
Tutustu

Kauden tarjouksia

Tutustu

Tutustu

Tutustu viikko-ohjelmaan

Tutustu

Inari Tutustu

Tutustu tapahtumiin

Tutustu

Aktiviteetit

Tutustu aktiviteetteihin
> Tutustu

Majoitus

Tutustu majoitusvaihtoehtoihin
> Tutustu

Ruokailu

Tutustu ravintoloihin ja kahviloihin
> Tutustu

Miten perille?

Inari-Saariselkä on kaukana pohjoisessa – ja silti vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta. Lappiin pääsee useilla eri tavoilla, ja usein jo itse matkanteko pohjoiseen on elämys.

> Lue lisää

Autolla

Tutustu spontaanisti koko Inari-Saariselän alueeseen ja sen upeisiin maisemiin omalla tai vuokra-autolla. Kaukana pohjoisessa ei ole kiire!

> Lue lisää

 

 

 

Junalla ja bussilla

Junalla pääset Rovaniemelle asti, josta on lukuisia bussiyhteyksiä sekä Saariselälle että muualle Pohjois-Lappiin ja Pohjois-Norjaan.

> Lue lisää

Lentäen

Perille hetkessä Helsingistä Finnairin ja talvisin myös Norwegianin siivillä. Talvisin Ivaloon lentää myös Lufthansa Frankfurtista sekä Finnair Lontoosta. Lentokenttäkuljetuksilla pääset helposti Saariselälle, Kakslauttaseen ja Kiilopäälle. Inarin suuntaan menijät voivat tilata kuljetuksen etukäteen.

> Lue lisää

Sijainti