Sevettijärvi

Sevettijärvi on kolttasaamelaisuuden keskus.

Sieltä löydät jääkauden aikaista merenpohjaa, kolttien perinteitä ja komeita maisemia matkalla Norjaan.

Sevettijärvi löytyy Näätämöön ja Norjan Kirkkoniemeen johtavan tien varrelta. Sotien jälkeen sinne asutettiin Petsamosta evakuoidut kolttasaamelaiset, jotka toivat kulttuurinsa mukanaan. Sevettijärvi on ainoita paikkoja, joissa vielä voi arkenakin kuulla käytettävän koltan- eli itäsaamen kieltä.

Tutustu

Kauden tarjouksia

Tutustu

Aktiviteetit

Katso paikalliset aktiviteetit ja palveluntarjoajat.
> Tutustu

Majoitus

Selaa paikallinen majoitustarjonta.
> Tutustu

Ruokailu

Löydä kohteesta sopiva ravintola tai kahvila.
> Tutustu

Miten perille?

Inari-Saariselkä on kaukana pohjoisessa – ja silti vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta. Lappiin pääsee useilla eri tavoilla, ja usein jo itse matkanteko pohjoiseen on elämys.

> Lue lisää

Autolla

Tutustu spontaanisti koko Inari-Saariselän alueeseen ja sen upeisiin maisemiin omalla tai vuokra-autolla. Kaukana pohjoisessa ei ole kiire!

> Lue lisää

 

 

 

Junalla ja bussilla

Junalla pääset Rovaniemelle asti, josta on lukuisia bussiyhteyksiä sekä Saariselälle että muualle Pohjois-Lappiin ja Pohjois-Norjaan.

> Lue lisää

Lentäen

Perille hetkessä Helsingistä Finnairin ja talvisin myös Norwegianin siivillä. Talvisin Ivaloon lentää myös Lufthansa Frankfurtista sekä Finnair Lontoosta. Lentokenttäkuljetuksilla pääset helposti Saariselälle, Kakslauttaseen ja Kiilopäälle. Inarin suuntaan menijät voivat tilata kuljetuksen etukäteen.

> Lue lisää

Sijainti