Saariselkä, Kiilopää

Kansainvälinen Saariselkä on portti Urho Kekkosen kansallispuistoon.

Saariselkä on kaukana pohjoisessa, mutta kuitenkin lyhyen lentomatkan päässä Helsingistä. Monipuoliset majoitusvaihtoehdot ja muut palvelut ovat lähellä toisiaan. Erämaan rauha on silti vain parin askeleen päässä. Saariselälle tullaan ennen kaikkea ulkoilemaan upeiden tunturimaisemien äärelle. Talvisin hyvin hoidettuja latuja on noin 200 kilometriä. Laskettelijoita palvelee 15 rinnettä kahdella tunturilla ja tarjolla on myös monia muita talvisia aktiviteetteja.

Kesällä Urho Kekkosen kansallispuiston hyvin merkityt vaellusreitit kutsuvat vaeltamaan – yhtä hyvin muutamaksi tunniksi kuin muutamaksi viikoksi. Saariselkä on suosittu vaelluskohde helppokulkuisen tunturimaaston, luonnon koskemattomuuden ja tiheän päivä-, autio- ja varaustupien verkoston ansiosta.

Tutustu Saariselkään ja sen palveluihin:

Saariselän latukartta
Saariselkä latukamera
Ski Saariselkä rinnekartta

Saariselän kyläkartta
Saariselkä Skyview
Saariselän kesäreittikartta

Tutustu

Kauden tarjouksia

Tutustu

Saariselkä Varaa

Holiday Club Saariselkä

Varaa

Varaa

Santa´s Hotel Tunturi

Alk. 47,00 €/hlö/vrk min 3vrk

saunallinen lomahuoneisto

Varaa

Lapland Hotel Riekonlinna Varaa

Lapland Hotels Riekonlinna

Alk. 84,00 €/2hh/vrk

Varaa

Apartment Kuukkeli Saariselkä Varaa

Kuukkeli Huoneistot

Alk. 79,00 €/2hh/vrk

Varaa

Aktiviteetit

Katso paikalliset aktiviteetit ja palveluntarjoajat.
> Tutustu

Majoitus

Selaa paikallinen majoitustarjonta.
> Tutustu

Ruokailu

Löydä kohteesta sopiva ravintola tai kahvila.
> Tutustu

Miten perille?

Inari-Saariselkä on kaukana pohjoisessa – ja silti vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta. Lappiin pääsee useilla eri tavoilla, ja usein jo itse matkanteko pohjoiseen on elämys.

> Lue lisää

Autolla

Tutustu spontaanisti koko Inari-Saariselän alueeseen ja sen upeisiin maisemiin omalla tai vuokra-autolla. Kaukana pohjoisessa ei ole kiire!

> Lue lisää

 

 

 

Junalla ja bussilla

Junalla pääset Rovaniemelle asti, josta on lukuisia bussiyhteyksiä sekä Saariselälle että muualle Pohjois-Lappiin ja Pohjois-Norjaan.

> Lue lisää

Lentäen

Perille hetkessä Helsingistä Finnairin ja talvisin myös Norwegianin siivillä. Talvisin Ivaloon lentää myös Lufthansa Frankfurtista sekä Finnair Lontoosta. Lentokenttäkuljetuksilla pääset helposti Saariselälle, Kakslauttaseen ja Kiilopäälle. Inarin suuntaan menijät voivat tilata kuljetuksen etukäteen.

> Lue lisää

Sijainti