Saariselän alueen reitistöt

Julkaistu: 20.03.2019
Hiihtoa keväthangilla

Pohjois-Lapin hiihtokausi hellii hiihtäjää, sillä lumille pääsee yleensä lokakuusta toukokuuhun asti. Pelkästään Saariselän alueella huollettuja latukilometrejä on toistasataa, joista valaistuja latuja on 34 km. Saariselän latutilannetta voi seurata pitkin kautta Saariselän alueen hoito-osuuskunnan nettisivuilla  tai karttapohjalta. Latujen ja talvireittien huoltoa voi halutessaan tukea kannatuslatumaksun maksamalla. Saariselän alueen hoito-osuuskunnan jäseneksi voi siis liittyä kuka vain sillä vapaaehtoista latuhoitomaksua voi maksaa kiinteistöjen omistajien lisäksi nyt myös kuka vain yksityishenkilö tai yrittäjä, joka kokee latuhuollon tukemisen tärkeäksi.

Koiralatu kulkee tuttuun tapaan Saariselältä Luttotuvalle ja Moitakurulle. Luulammella latukahvila on avoinna päivittäin klo 10-15 huhtikuun loppuun saakka.

> Saariselän latutiedot kartalla
> Saariselän latujen nettisivut
> Saariselän latutiedot Facebookissa
> Saariselän latukamera
> Saariselkä-Laanila-Kiilopää merkityt monikäyttöreitit
> Saariselän SkiBus aikataulu

Talvista tekemistä monipuolisesti

Lumikenkäillä tai patikoida voi lukuisilla luontopoluilla ja muilla reiteillä. Saariselän portilta alkava noin kahden kilometrin mittainen Aurorapolku on käveltävissä vuoden ympäri, ja polun varrella oleva Auroratupa tarjoaa erinomaiset puitteet tauolle. Myös talvipyöräilyn suosio on jatkuvassa kasvussa ja läskipyöriä vuokraavat monet paikalliset yrityksetSaariselkä-Laanila-Kiilopää merkityt monikäyttöreitit ovat myös reittihuollon piirissä. Reiteillä saa liikkua lihasvoimin millä tahansa kulkutavalla, ja myös koirat ovat tervetulleita reiteille. Huomaattehan, että kovin lumisilla keleillä reitit jäävät huollosta huolimatta hieman pehmeiksi. Jotta läskipyörällä pääsee tällaisella reitillä eteenpäin, on rengaspaineiden oltava todella matalat (alle 0,5bar). Myös heti huollon jälkeen reitti voi olla hieman pehmeä.

Läskipyöräilyä keväthangilla. Talvinen luonto houkuttelee liikkumaan monipuolisesti.

 

Inari-Saariselkä alueella voi nauttia monipuolisesta tapahtumatarjonnasta. Euroopan pohjoisin rinnekeskus Saariselkä Ski & Sport hiihtokouluineen palvelee päivittäin. Saariselältä löytyy myös kuuluisa, Suomen pisin pulkkamäki! Saariselän kylällä kaikki on kävelymatkan päässä, ja niin ostos- kuin ruokailumahdollisuuksia on useita. Liikkuminen lähialueella on vaivatonta SkiBussin ansiosta. Koettavaa ja nähtävää riittää myös pohjoisemmassa, Inarin ja Utsjoen alueilla.