Ruska liikuttaa niin teillä kuin poluillakin

Julkaistu: 10.09.2018
Ruskan väriloisto saa niin patikoijat vaelluspoluille kuin myös karavaanarit tien päälle. Ja miksipäs ei, tälle syksylle on lupailtu komeaa ruskaa tänne kauas pohjoiseen! Pohjoisimman Lapin alueella on useita matkailuvaunupaikkoja tarjoavia yrityksiä, joiden palveluiden äärellä ruskalomasta pääsee nauttimaan kaikilla mukavuuksilla.

Kiilopään tunturimaisemat ja Suomen Latu Kiilopään savusaunan lempeät löylyt ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia. Tunturikeskuksesta löytyy reilut kymmenkunta sähköpaikkaa matkailuautoille, ja vaunupaikan hinnalla pääsee käyttämään iltasaunaa sekä vuorokauden ympäri avoinna olevia suihkuja ja vessoja. Laanilan legendaarinen Savottakahvila tarjoaa vaunupaikkojen lisäksi konstailematonta paikallistaa ruokaa ja pitkän liudan ruska-ajan tapahtumia. Savottakahvilasta käsin on helppo tutustua niin Saariselän kuin Laanilankin alueisiin ja retkeilymahdollisuuksiin.

Ivalo River Campingissä Ivalojoen rannassa on 15 sähköistettyä caravan-paikkaa, yhteensä paikkoja on 30. Huoltorakennuksen WC, suihku- ja keittiöpalveluiden lisäksi kemiallisen WC:n tyhjennys ja vedenotto onnistuu vaivattomasti. Ravintola tarjoilee aamiaisesta yömyöhään, ja on suosittu myös paikallisten keskuudessa.

Inarin Lomakylän leirintäalueella voi ihailla mahtavan Inarijärven maisemia. Sähköpistokkein varustellut vaunupaikat ovat aivan rannan tuntumassa, ja lomakylästä löytyy myös mökkejä joka lähtöön. Aamiaisen voi ennakkoon tilaamalla nauttia läheisessä hotelli Inarissa. Inarista matkaa voi jatkaa Lemmenjoen maisemiin jossa mm. Ahkun Tupa tarjoaa sähköistettyjä pistokepaikkoja rauhallisessa ympäristössä. Pihalta pääsee kätevästi tutustumaan Lemmenjoen kansallispuiston reitistöön. Kaamasen ja Karigasniemen välimaastossa ei voi olla pysähtymättä Kielajoen varrella sijaitsevassa Giellajohkassa joka niin ikään tarjoaa majatalo- ja mökkimjoituksen lisäksi palveluja karavaanareille.

Camping Lapinkylä silaitsee luonnonkauniilla peltoniityllä kävelymatkan päässä Utsjoen kyläkeskustan palveluista. Lapinkylältä on erittäin hyvät retkeily- ja kalastusmahdollisuudet lähialueelle. Matkaa Tenon, Euroopan parhaan lohijoen, rantaan on n. 500 m. Tenon varrelta Nuorgamin kylästä löytyvä Nuorgamin Lomakeskus on täyden palvelun leirintäalue. Alueella on tasokas, nykyaikainen huoltorakennus, wifi, lasten leikkipaikka, aktiviteettialue ja nuotiopaikka Tenojoen rannalla.

Monet leirintäalueet palvelevat syyskuun loppupuoliskolle ja jotkut ovat vuoden ympäri käytössä. Tervetuloa tien päälle siis, kaunista pohjoisen ruskaa ihailemaan!