Lasten kanssa Lapissa talvella

Julkaistu: 13.02.2018
Suomen pisin pulkkamäki

Inari-Saariselkä alueelta löytyy runsaasti tekemistä lapsille.

Loma kaukana pohjoisessa on usein odotettu koko perheen vuoden kohokohta. Talvella lasten kanssa pääsee nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta ja yhdessä tekemisen riemusta.

Nauti Suomen parhaasta luonnosta

Helmikuussa päivä pitenee huomattavasti ja otetaan jo isoja askelia kohti kevättä. Ulkona harrastamisen mahdollisuuksia löytyy lukemattomia ja aina ei tarvitse olla omat välineet mukana, vaan varusteita vuokrataan ja myydään eri puolilla matkailukeskusta.

Erinomaisen mahdollisuuden talviseen luontoon tutustumiseen tarjoavat Urho Kekkosen kansallispuiston tarinalliset päiväretkireitit. Esimerkiksi Saariselältä lähtevä lapsiperheille erittän hyvin soveltuva 2,1 kilometrin mittainen Aurora-polku johdattaa uudelle Aurora-tuvalle.

Ivalon ja Inarin lähialueet tarjoavat myöskin perheille sopivia retkikohteita kuten Tuulispään retkeilyalue Ivalon ja Inarin välillä. Autolla pääsee ylös ihailemaan näkymiä Inarinjärvelle ja parkkipaikalta on 1.5km helppokulkuinen kävelyreitti järven rannalla sijaitsevalle kodalle. Inarin kirkokylän keskustan läheisyydestä Juutuan luontopolku tarjoaa tarinallisia elämyksiä sekä tulistelupaikan kosken rantamilla.

Hauska päivä pulkkamäessä, rinteillä tai laduilla

Pohjoisuuden ansiosta lunnonlumella on Saariselällä sekä erinomainen laatu että hyvä kesto, joten lumi pysyy pitkään kahden tunturin väliin sijoittuvilla viidellätoista rinteellä. Niillä on yli kaksikymmentä reittivaihtoehtoa, lisänä off pist-reitit rinteiden reunamänniköissä. Hiihtolomaviikkojen aikana Ski Saariselkä järjestää laskettelun lisäksi oheisohjelmaa ja leikkimielisiä kilpailuja kaikenikäisille!

Laskettelun välillä voi testata taitoja Winter Parkin snowtubing-alueella tai Suomen pisimmässä pulkkamäessä! Pulkkamäki alkaa Kaunispää-tunturin huipulta, 438 metrin korkeudelta merenpinnasta mitattuna.

Euroopan pohjoisimmassa hiihtokeskuksessa on myös mittava maastohiihtolatujen verkosto: peräti 20 kilometriä huollettuja latuja, joista 34 kilometriä on valaistuja. Vaihtelevat puitteet sopivat kaikille talvisesta liikkunnasta ja ulkoilusta nauttiville – myös aloittelijoille. Katso ajankohtainen latu-info täältä.

Vihaisia lintuja ja sympaattisen saamelaismuorin tarinoita

Luonto- ja ulkoilmaelämysten lisäksi alueelta löytyy myös vaihtelevia aktiviteettejä sisätiloissa. Yksi esimerkki  tällaisesta on Angry Birds -aktiviteettipuisto – kymmenen erilaista aktiviteettipistettä takaavat liikunnallista tekemistä kaiken ikäisille.

Inarissa Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidan yhdessä tuottama lastennäyttely Kentänpäässä on matka saamelaiseen lastenkulttuuriin, pohjoiseen luontoon ja Siidan lahja satavuotiaan Suomen lapsille.

Lisää vinkkejä ja tarkempia tietoja:

Lasten kanssa Inari-Saariselkä alueella, talvi 2018

Alueen tapahtumakalenteri