Kesätapahtumia Inari-Saariselkä alueella

Julkaistu: 09.07.2018
Inariviikot

Inari-Saariselkä alue tarjoaa tapahtumia joka lähtöön! 13.7. alkavalla Saariselkä-viikolla kaivaudutaan kultamaiden perinteisiin ja tapahtumarikasta kesää voi jatkaa 20.7. starttaavilla Inariviikoilla. 10-vuotis juhlavuoden kunniaksi Inariviikoilla on yli 100 tapahtumaa.

Saariselkä-viikko

Kultaa ja kimallusta etsivän kannattaa loppuviikosta suunnata tiensä Saariselälle. 13.-19.7. järjestettävän Saariselän tapahtumaviikon ohjelmassa on kultamaiden perinteisiin kaivautuvia tapahtumia.

Saariselkä-viikon aluksi lähdetään meloen Ivalojoelle tutustumaan alueen kultahistoriaan. Keskellä perinteisiä kultamaita käytävässä lauantain kullanhuuhdontakilpailussa on useita sarjoja aina lapsista veteraaneille. Illalla rentoudutaan Savottakahvilassa Kai Lehtisen ja Heikki Rantasen uuden Rautaista vaaraa-musiikkiteatteriesityksen parissa. Sunnuntaina tutustutaan kullankaivun historiaan Laanilan Kultareitillä ja halukkaat pääsevät kokeilemaan kullanhuuhdontaa vaskoolilla oppaan johdolla.

K-Market Saariselän Kuukkelin kesämarkkinat alkavat maanantaina 16.7., ja markkinatarjouksia on luvassa koko viikon ajalle. Tiistaina kiivetään Suomen Latu Kiilopään oppaan johdolla Kiilopään huipulle ja tutustutaan alueen huikaiseviin maisemiin. Keskiviikkona vietetään perinteiseen tapaan Rokulipäivää Savottakahvilassa. Tankavaaran Kultakylässä vietetään touhutorstaita 19.7. Tuttuun tapaan kultakisoissa on sarjoja joka lähtöön. Tikanheitossa pääsee kisaamaan iltapäivällä Savottakahvilassa ja Saariselkä-viikon kruunaa yleisömenestys Se vain elämää -musiikkiteatteriesitys vielä samana iltana.

Katso ohjelmisto kokonaisuudessaan täältä, ja lisätietoja järjestävän tahon Facebook sivuilla.

 

Inariviikot

Tapahtumarikasta kesää voi jatkaa heti perään alkavilla Inariviikoilla. Inariviikot juhlivat 10 vuotista taivaltaan yli sadalla tapahtumalla 20.-29.7. välisenä aikana.

Jo kymmenettä kertaa järjestettävät Inariviikot kokoaa yhteen yli sata tapahtumaa eri puolilla Suomen suurinta ja kauneinta kuntaa. Inariviikkojen ohjelmasta 20.–29.7. löytyy jälleen kerran perinteisiä kyläjuhlia, kultakisoja, kalastusta, markkinoita, konsertteja, pelimannitapahtumia, taidenäyttelyitä, retkeilyä, tanssia, laulua, teatteria sekä tietysti Gamas Blues ja WaterCross-kisat. “Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia, joten esimerkiksi sadekelillä kannattaa tarkistaa ulkoilmatapahtuman paikka Inariviikkojen verkkosivuilta tai somekanavista“, kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen muistuttaa. Lapsille ja lapsenmielisille löytyy tapahtumaa lähes päivittäin, mm. Maltin ja Valtin vierailu, lasten disco ja leppoisa ongintatapahtuma.

Avajaiset Sevettijärvellä
20.7. juhlitaan avajaisia Sevettijärvellä, kolttakulttuurin sydämessä. Avajaisten jälkeen voi jäädä viettämään kesäpäivää Sevettijärvelle kylän monipuolisten tapahtumien merkeissä. Avajaispäivän ohjelmassa on Sevettijärven uuden kohtaamispaikan, odotetun ja toivotun Siid Kue’tt eli Kylän kodan avajaiset. Kolttien perinnetalolla on luvassa opastuksia, käsityönäytöksiä ja vanhoja filmejä arkistojen kätköistä. Peuralammella soudetaan kilpaa soutuvenepalkinnosta ja Sevetin Paarissa karaokelaulukilpailun pääpalkintona on sähköperämoottori. Avajaistansseissa Peuralammen Campingillä laitetaan jalalla koreasti Korrâ Tähti -yhtyeen tahdissa.

Katso kattava tapahtumakalenteri Inari-Saariselkä alueen tapahtumista täältä tai @exploreinarin Facebook-tapahtumista!

Watercross, Inariviikot, vesikrossit