Kaamosjazz – Polar Night Jazz soi jälleen Kaukana Pohjoisessa

Julkaistu: 21.08.2017
Kaamosjazz, Polar Night Jazz

Kaamosjazz – Polar Night Jazz soi Saariselällä, Inarissa ja Karigasniemellä torstaista sunnuntaihin 23. – 26. marraskuuta 2017. Tankavaarassa 35 vuotta sitten syntynyt Kaamosjazz houkuttelee jälleen pohjoiseen kansainvälisiä ja kotimaisia jazzmuusikoita ja jazzia rakastavaa yleisöä.

Pohjois-Lapin matkailua markkinoiva Inari-Saariselkä Matkailu Oy on jo useita vuosia turvannut Euroopan Unionin pohjoisimman jazzfestivaalin toteutumisen. Tänä vuonna tapahtuman kehittämisestä ja vuoden 2017 Kaamosjazzien tuottamisesta on sovittu raahelaisen Tuupa Recordsin kanssa. Yrityksellä on pitkä kokemus musiikkitapahtumien, myös jazzfestivaalien, järjestämisestä.

Vaikka Kaamosjazz uudistuukin, soi jazz entiseen tapaan Saariselän gourmetravintoloissa, tunnelmallisessa Tunturikappelissa ja lisäksi keskellä pohjoista luontoa, päivätupa Aurorassa. Perinteiseen tapaan Inarin kirkonkylän Saamelaiskulttuurikeskus Sajos tarjoaa lauantai-iltana annoksen saamelaismusiikin sävyttämää jazzia. Aivan uutta on perjantai-illan konsertti Norjan rajan tuntumassa, Karigasniemellä Kalastajan Majatalossa. Saariselän keskustaan nousee myöskin tapahtumatori JazzArena, jossa kuullaan lyhyitä maistiaisia Kaamosjazzien artisteilta.

Samalla kun Kaamosjazz kurkottaa Saariselältä kauemmas pohjoiseen se myös kansainvälistyy. Se näkyy entistä enemmän Saariselän hotellien omilla kanavilla, Ivalon lentoasemalla ja itse matkailukeskuksessa, houkutellen konsertteihin myös muita talvimatkailijoita. Kansainvälisyyden myötä festivaalin nimi muuttuu vähitellen muotoon Kaamosjazz – Polar Night Jazz.

Kaamosjazzien oma festivaalikummi on vuonna 2017 maailman johtava ajoneuvoteollisuuden talvitestauspalveluja tarjoava inarilainen Test World Oy, jonka asiakkaista suurin osa majoittuu Saariselällä ja käyttää alueen vapaa-ajan palveluita.

Kaamosjazz-viikonlopun aikana Saariselällä tehdään perusteellinen kävijätutkimus, joka auttaa muokkaamaan vuoden 2018 festivaalista vieläkin paremman.

Kaamosjazzien esiintyjät ja ohjelmisto löytyvät Kaamosjazzien sivustolta www.kaamosjazz.fi.

Kaikki liput voi hankkia etukäteen verkkokaupasta www.lipputoimisto.fi. Lippuja myydään myös Saariselällä  konserttipaikoilla.

 

Lisätietoja:

www.kaamosjazz.fi

www.inarisaariselka.fi/tapahtumat/

Inari-Saariselkä Matkailu Oy, markkinointiassistentti Eeva Flinkman 040 72 60 995