Joulun aika pohjoisessa

Julkaistu: 26.11.2018

Joulun alla pohjoinen luonto on hiljentynyt sydäntalveen ja päiviä rytmittävät kaamoksen pastellisävyt ja tähtitaivaan loisto. Mystisessä kaamoksessa on todellista tunnelmaa eikä ole ole ihme että Joulupukin kotitunturi löytyy juurikin Suomen Lapista! Aidosta joulun tunnelmasta pääsee nauttimaan niin talvisen luonnon keskellä kuin myös lukuisissa tapahtumissa.

Kauneimpia joululauluja ja herkkupöytiä

Kauneimpia joululauluja lauletaan mm. Lemmenjoella Kaapin Jounin tilalla, Saariselän Aurora-tuvalla sekä Tunturikappelissa – unohtamatta kauneimpia saamenkielisiä joululauluja jotka kajahtavat ilmaan Siidan Tirron tuvalla. Kiilopäällä vieraillaan aatonaattona kynttiläkirkossa tunturin kupeessa. Inarin seurakunnan tiedotteesta löytyy lisätietoja seurakunnan tapahtumista koko pohjoisen alueella.

Joulupöydät notkuvat useammassa ravintolassa läpi joulun ajan, ja pikkujouluja vietetään mm. Utsjoella Vallen lomakylässä ja  Hotelli Inarin Aurora-ravintolassa. Savottakahvilassa nautitaan luonnonantimista ja tunnelmallisista yhteislaulu-illoista marras- ja joulukuun ajan. Joulupukki vierailee Laanilan Kievarissa läpi joulukuun maanantaista lauantaihin ja perinteinen jouluaaton illallinen tarjoillaan kahdessa kattauksessa. Jouluaattona Savottakahvilassa hiljennytään tunturipapin johdolla hartaukseen ja joulupuuron ääreen. Joulurauhan julistusta seurataan Kaunispään Huipulla klo 12 alkaen.

Ajankohtaista tapahtumatietoa joulun ajalle

Ajankohtaista tapahtumatietoa kannattaa seurata majoitusliikkeiden ilmoitustauluilla sekä verkkosivuillamme ja lisätietoja saa myös matkailuneuvonnan toimipisteistä. Matikailuneuvonnan koostamasta tapahtumakoonnista voi selata Saariselän päiväkohtaisia menoja. Latuverkostot ja Saariselän rinnekeskus pulkkamäkineen sekä alueen talvikävelyreitit tarjoavat upeat mahdollisuudet ulkoiluun tapahtumien ja herkuttelun lomassa.