Ruska ja syksy Lapissa

Ihaile lomallasi värikylläistä ruskaa

Syksyllä luonnossa kulkijaa hemmottelee värikylläinen ruska. Ruska-aika Lapissa ajoittuu syyskuuhun. Ruskan värit hehkuvat maaruskassa ja tunturi- ja vaivaiskoivuissa. Aurinkoisen kirpeät syyspäivät houkuttelevat liikkumaan ja yöllä voit todistaa revontulien tanssia taivaalla.

Vaellus ja patikointi

Inari-Saariselkä matkailualueelta löytyy kaksi maamme suurinta kansallispuistoa: Urho Kekkosen kansallispuisto ja Lemmenjoen kansallispuisto. Kevon luonnonpuisto on upeine kanjoneineen yksi maamme jylhimpiä retkeilykohteita. Inarin ja Utsjoen alueelta löytyy puolet Suomen kahdestatoista erämaa-alueesta: Hammastunturi, Kaldoaivi, Paistunturi, Muotkatunturi, Tsarmitunturi ja Vätsäri.

Lomallasi voit yhdistäää monta kohdetta: Saariselkä on kuuluisa ruskakohde, joka sijaitsee aivan Urho Kekkosen kansallispuiston reunalla. Lemmenjoen kansallispuistossa pääset nauttimaan ikimuistoisesta ruskavaelluksesta Suomen suurimmassa kansallispuistossa. Utsjoella voit ihailla ruskaa patikointi- tai maastopyöräretken verran tai vaikkapa usean päivän vaelluksella. Inarin retkeilyalueella on useita merkittyjä reittejä ja mielenkiiintoisia nähtävyyksiä kuten Jäniskoski, Otsamotunturi ja Pielpajärven erämaakirkko.

Kansallis- ja luonnonpuistot
mountain biking in nuorgam & utsjoki

Ruskaloiston aktiviteetit

Syksy on luonnossa liikkujan parasta aikaa, ja silloin luonto tarjoaa myös antimiaan kerättäväksi. Luonnossa voi liikkua patikoiden, veneellä, ratsastaen, meloen ja pyörällä. Lomalla voi tutustua paikalliseen saamelaiseen kulttuuriin ja kullanhuuhdontaan. Katso täältä mitä kaikkea voit puuhata Inari-Saariselällä syksyllä.

Aktiviteetit
northern lights at Paatsjoki bridge

Revontulikausi on käynnissä

Syksy on myös revontulien aikaa. Revontulikausi alkaa jo elokuun lopussa ja jatkuu läpi talven huhtikuun alkuun saakka. Syksyllä revontulet heijastuvat järvien ja jokien pinnasta tarjoten toisenlaisen näkymän taivaan väriloistoon.

Revontuliretket
Road between Karigasniemi and Utsjoki

Koe monta kohdetta

Tutustu Inari-Saariselkä alueen eläväisiin kyliin ja mielenkiintoisiin kohteisiin. Inari-Saariselällä koet tuntureiden taikaa, elät kultamaiden lumoa ja kosketat arktista kulttuuria. Pohjois-Lapissa matkailijaa odottavat saamelaiset ja lappilaiset kulttuurikohteet sekä vertaansa vailla olevat luontonähtävyydet.

Tutustu kohteisiin ja nähtävyyksiin
vene lemmenjoella

Majoitusta jokaiselle budjetille

Inari-Saariselän alueelta löydät juuri matkasi tarkoitukseen sopivan majoituksen, halusitpa sitten nauttia hiljaisuudesta luonnon keskellä tai majoituksesta palveluiden parissa. Alueelta löytyy edustustason lomamökkien sekä hotellimajoituksen lisäksi runsaasti vaihtoehtoja moneen makuun, leirintäalueista erämaakämppiin. Voit myös majoittua eksoottisessa lasi-iglussa ja nauttia revontulten tanssista sänkysi yllä.

Majoitu väriloistossa

Tekemistä lomallesi

Ruskan aktiviteettejä tarjoavat

Tutustu Inari-Saariselän matkakohteisiin

Tutustu Inari-Saariselkä alueen eläväisiin kyliin ja mielenkiintoisiin kohteisiin. Inari-Saariselällä koet tuntureiden taikaa, elät kultamaiden lumoa ja kosketat arktista kulttuuria. Täällä sinua odottaa aito Lappi.