Matkanjärjestäjät

Inari-Saariselkä Matkailu Oy

Inari-Saariselkä Matkailu Oy on Pohjois-Lapissa toimiva alueorganisaatio, joka toimii läheisessä yhteistyössä 100 matkailuyrityksen, Inarin ja Utsjoen kuntien, Metsähallituksen sekä muiden osakkeen omistajien kanssa.

Toimintamme näyttää suuntaa markkinoinnissa, saavutettavuudessa, ympäritvuotisen matkailun kehittämisessä ja vastuullisuudessa. Pohjois-Lapin matkailualue kattaa Inarin ja Utsjoen kunnat, sekä Sodankylän kunnan pohjoisosat.

Me koordinoimme markkinointia useissa eri kanavissa. Järjestämme media ja matkailuyritysten vierailuja, teemme yhteistyötä matkanjärjestäjäyritysten kanssa, analysoimme kävijämääriä ja statistiikkaa sekä osallistumme hankkeisiin matkailun kehittämiseksi alueellamme.

Me autamme jäsenyrityksiämme kehittymään ja laajentumaan kansainvälisiksi. Lisäksi tuemme yhtenäistä aluebrändiä ja paikallisia yhteistöitä. Osallistumme kotimaisille ja kansainvälisille messuille ja workshoppeihin.

Inari-Saariselkä Matkailu Oy:n omistaa alueen matkailuyrittäjät, yksityiset henkilöt ja Inarin, Utsjoen ja Sodankylän kunnat. Toimintaamme rahoittaa Inarin ja Utsjoen kunnat, toimintamaksut, joita jäsenyritykset maksavat ja kumppanijäsenmaksut.

Matkustusturvallisuus ja COVID-19

Toivotamme matkailijat tervetulleeksi Inari-Saariselkä matkailualueelle. Täällä on turvallista lomailla, kun noudattaa valtakunnallisia viranomaisohjeita koronaturvallisuuteen liittyen. Nämä ohjeet ovat myös alueella jaossa ja niistä tiedotetaan aktiivisesti.

Ajantasaiset ohjeet matkustamiseen ja maahantuloon liittyen löytyvät verkkosivuiltamme.

Lue lisää

9 destinaatiota

Inari-Saariselkä on laaja alue pohjoisimmassa Lapissa monien kiinnostavien kohteiden ja nähtävyyksien kera. Tutustu alueen 9 kyläkohteeseen Saariselän ulkoilukohteesta saamelaisuuden keskuksen Inarin kautta Eu:n ja Suomen pohjoisimpaan paikkaan Nuorgamiin.

Lue lisää

Kuinka saavut Inari-Saariselän matkailualueelle?

Inari-Saariselkä on kaukana pohjoisessa, mutta kuitenkin vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta ja muusta Euroopasta. Lappiin on hyvät yhteydet maailmalta lentoreittien, maanteiden ja junaratojen ansiosta. Alueelle on myös kattavat bussireitit.

Kuinka saavut perille?
Inari-Saariselkä on vain lyhyen matkan päässä Etelä-Suomesta ja Lappiin pääset monella tapaa ja usein matkanteko itsessään on jo elämys.

Kuinka liikut alueella?
Kun matkustat tuntureiden keskellä, muistathan että välimatkat ovat usein pitkiä. Nauti maisemista, kun matkustat kohteesta toiseen!

Lue lisää

Majoitus

Halusitpa sitten nukkua peiton tai tähtitaivaan alla, on alueellamme laaja valikoima majoitustarjontaa. Korkeaikkunaisista huviloista Aurora mökkeihin ja kaikenkattavasta hotellista leirintäalueisiin, kaiken tämän löydät Inari-Saariselän matkailualueelta. Kodikas lomahuoneisto tai yksityinen mökki järven rannalla lisää persoonallisuutta unelmalomaasi. Aurora majoitus tähtitaivaan alla revontulia katsellen on ikimuistoinen kokemus!

Sinua hemmotellaan valikoimalla, kun etsit majoitusta Inari-Saariselältä. Selaa majoitusvalikoimaa ja suodata valikoimaa valitsemalla majoitustyyppi tai kohde mielesi mukaan. Voit myös selata kaikkia kategorioita ja kohteita.

Majoitusvaihtoehtoihin

Revontulet

Revontulten taianomainen tanssi taivaalla ilahduttaa matkailijoita ja paikallisia alkusyksystä loppukevääseen. Inari-Saariselän matkailualue on yksi parhaista paikoista nähdä revontulia Suomessa ja Lapissa, koska alue sijaitsee suoraan aurora ovaalin alla. Tervetuloa kokemaan unohtumaton revontuliloma Suomen Lapissa!

Lue lisää

Uniikki paikalliskulttuuri

Pohjoisimmassa Lapissa on rikas ja uniikki paikalliskulttuuri. Inari-Saariselkä sijaitsee saamelaiskulttuurin keskellä, saamelaiset ovat Euroopan ainoa tunnistettu alkuperäiskansa. Saamelaiskulttuuri on eloisa osa jokapäiväistä elämää. Matkailualueella vallitsee myös voimakas kultakulttuuri ja kullan historiaan voi tutustua useassa kohteessa. Unohtamatta paikallisruoan voimakasta perinnettä alueella.

Inspiroidu

Aktiviteetteja ja elämyksiä ympäri vuoden

Alueelta löytyy loputtomasti tekemistä ja näkemistä vuoden ympäri. Jokaiselle löytyy varmasti mieluista tekemistä Inari-Saariselältä. Voit kokeilla erilaisia urheilulajeja keskellä luontoa, tutustuen kiehtovaan paikalliselämään, oppia arktisesta luonnosta tai olla vaan ja nauttia hiljaisuudesta. Pohjoisin Lappi tarjoaa sinulle ja perheellesi ympäristön täynnä aitoutta, jossa nauttia lomastasi. Linkistä pääset suoraan elämysvalikoimaan ja voit valita juuri sinulle sopivat aktiviteetit!

Lue lisää

8 vuodenaikaa

Pohjois-Lapista löydät vuodenajan juuri sinulle, piditpä sitten talvesta tai kesästä. Saamelaiset jakavat vuoden perinteisesti kahdeksaan eri vuodenaikaan. Pohjois-Lappi tarjoaa useita mahdollisuuksia tutustua vaihtuvien vuodenaikojen ihmeisiin.

Lue lisää

Vastuullisuus

Inari-Saariselän rikas kulttuuri ja koskematon luonto ovat iso osa alueen vetovoimaisuutta ja ovat matkailun kulmakiviä alueella.

Tämän takia, paikalliset matkailutoimijat ovat sitoutuneet noudattamaan vastuullisuuden periaatteita. Me olemme mukana Visit Finlandin vastuullisen matkailun ohjelmassa.

Lue lisää

Mediapankki matkanjärjestäjille

Löydät valikoiman videoita, kuvia ja esitteemme, sekä alue-esittelymme Matkanjärjestäjien Mediapankista.

Kuvia voit käyttää aluemarkkinointitarkoituksiin ja esityksiin jakaaksesi tietoa Inari-Saariselän matkailualueesta pohjoisimmassa Lapissa.

Pyydä pääsyä Matkanjärjestäjien mediapankkiin alla olevalla lomakkeella

  • Edustamasi yrityksen nimi.
    * Tilatessani Inari-Saariselkä uutiskirjeen annan luvan Inari-Saariselkä Matkailu Oy:lle käyttää yhteystietojani suoramarkkinoinnissa. Tilauksen voi päättää koska tahansa.