Keväthanget kutsuvat

Vietä unohtumaton Lapin loma keväthangilla

Aurinkoiset keväthanget kutsuvat Inari-Saariselälle monipuolisten palveluiden äärelle. Kevättalvi on mitä mainiointa ulkoiluaikaa – aurinko lämmittää, valoa riittää pitkälle iltaan ja hanget ovat paksuimmillaan. Matka kaukana pohjoisessa on täynnä odottamattomia kohtaamisia Lapin luomoavan kauniin luonnon ja mielenkiintoisen kulttuurin kanssa.

Tarjouksia keväthangille

Frozen Lake Husky Oy

Frozen Lake Husky Oy
Taste of wilderness – Tämä ohjelma on suunniteltu lapsiperheille ja niille, jotka eivät halua seisoa koiravaljakon jalaksilla koko päivää. Ohjelman kesto on 1h. Ohjelma sisältää ajo- ja turvallisuus ohjeistuksen, 5km huskyvaljakko ajelun 2hlö/ reki itse ajaen ja halihetki koirien kanssa. Saatavuus: ma, ke ja pe klo 13.30 tai sopimuksen mukaan. Hinta/ hlö: Aikuiset 75€, lapset 52,5€ Lisätiedot: frozenlakehusky@gmail.com / 040 8383 058

Wilderness adventure – Koe talven ihmemaa huskyreen jalaksilla itse ajaen. Reitti kulkee metsässä ja kauniissa tunturimaisemissa, keskellä puhdasta ja aitoa erämaata kaukana ihmisvilinästä ja liikenteestä. Ohjelman kesto 2h, joka sisältää 10km huskyvaljakko ajelun 2hlö/ reki itse ajaen, mehua ja keksiä lämpimässä kodassamme ja halihetken koirien kanssa Saatavuus ma-la 10.00 ja ti, to klo12.00. Hinta/ hlö: aikuiset 140€, lapset 98€ Lisätiedot: frozenlakehusky@gmail.com / 040 8383 058

Vauhdikas husky hurvittelu 2km – Tämä ohjelma on luotu lapsiperheille ja heille, jotka eivät halua värjötellä pakkasessa koko päivää. Tule kokemaan vauhdin huumaa huskyvaljakon kyydissä, jota ajaa ammattitaitoinen, kokenut opas. Reitti kiertää kotikukkulamme ja kerkeät saamaan pienen maistiaisen huskyjen työstä. Ohjelman kesto 15 min, joka sisältää 2km kyyditysajelun huskyvaljakolla. Saatavuus ke klo 12 tilauksesta. Hinta/hlö: aikuiset 30€, lapset 21€. Lisätiedot: frozenlakehusky@gmail.com / 040 8383 058

Siida – Saamelaismuseo ja Luontokeskus

Siida – Saamelaismuseo ja Luontokeskus, Inari

Siidan pysyvät näyttelyt opastavat saamelaiskulttuuriin ja Ylä-Lapin luontoon. Perusnäyttelyissämme saamelainen kulttuuri ja pohjoinen luonto nivoutuvat toisiinsa yhdeksi näyttelykokonaisuudeksi. Lisäksi vaihtuvia näyttelyitä: “Oikeita ihmisiä”, “Saamelaiset seremoniat”, “Jumalan lapset – Duodjitekstiilit tilassa” ja “Arktinen valo” sekä pop-up-kokoelmanäyttely “Karen Jomppanen – luova ja kokeileva käsityön taitaja”. Saamelaismuseo ja luontokeskus Siida on avoinna talvella 1.1.-30.4.2021 ma-la klo 10-17 (su suljettu). Pääsyliput: 10 eur/aikuinen, 8 eur/eläkeläinen, opiskelija, 5 eur/koululainen 7-17v, ilmainen lapsille 0-6v. Meillä käy Museokortti. Tutustu lisää.

Keväthankien aktiviteetit

Talven ihmemaassa lumi pöllyää pitkälle kevääseen. Kevättalvi on mitä mainiointa ulkoiluaikaa: päivä on pitkä ja valoisa ja aurinko lämmittää mukavasti.

Pulkkaile Suomen pisimmässä pulkkamäessä, lähde kelkkasafarille tai hiljaiseen luontoon poro- tai koiravaljakkoajelulle. Katso täältä kaikki talviset aktiviteetit.

Aktiviteetteihin

Pitkä ja luminen talvi

Pohjoisen talvi on tunnetusti pitkä ja lumivarma. Lokakuisen ensilumen jälkeen talvi jatkuu mystisenä kaamoksena, jolloin aurinko pysyttelee horisontin alla. Sydäntalvena koetaan kovimmat pakkaset. Kevättalvella aurinko kimmeltää hangella ja lämmittää jo mukavasti. Hanget ovat paksuimmillaan maalis-huhtikuun vaihteessa, jolloin lunta voi olla noin metrin verran.

Talvinen Saariselkä on perinteisesti tunnettu hiihtäjän paratiisina. Latuverkoston rinnalla on reitistöjä niin talvipyöräilyyn, lumikenkäilyyn, kelkkailuun kuin kävelyynkin. Aktiivisen talvipäivän päätteeksi voit ihailla revontulien tanssia taivaalla aina huhtikuun valoisiin öihin saakka.

Tutustu saamelaiseen kulttuuriin

Inari-Saariselkä matkailualue sijaitsee saamelaisten kotiseutualueen sydämessä. Täällä pääset tutustumaan elävään saamelaiskulttuuriin paikallisten, saamelaisten matkailuyritysten avulla.

Vieraile saamelaismuseo Siidassa, kulttuurikeskus Sajoksessa ja paikallisilla porotiloilla. Täällä elävät pohjoisen perinteet.

Koe saamelaiskulttuuri

Lappi lautasellasi

Lappilaisessa keittiössä herkutellaan paikallisilla ja puhtailla raaka-aineilla. Poroa, Inarin siikaa, Jäämeren kuningasrapuja ja lähimetsien antimia – herkuttele näillä ja muilla maukkailla mauilla lomallasi!

Olitpa fine dining ravintolassa tai ulkolounaalla pillkireissun lomassa, voit maistaa puhtaita pohjoisia makuja jokaisella aterialla.

Alueen ravintolat

Ladut ja rinteet avoinna pitkälle kevääseen

Saariselällä lasketellaan vähintään vappuun joka vuosi! Rinteet tarjoavat laskettavaa kahdella tunturilla, Kaunispäällä ja Iisakkipäällä, kaikentasoisille laskijoille ja lautailijoille.

Saariselällä on huollettuja latukilometrejä hurjat 200. Laduilla sivakoidaan yleensä loka-marraskuusta aina toukokuulle asti. Erilaisia hiihtoelämyksiä voi hakea myös latujen ulkopuolelta niin tunturisuksilla kuin vaikka liukulumikenkiä kokeillen. Saariselän talvikaudessa riittää pituutta.

Majoitu mukavasti Inari-Saariselällä

Inari-Saariselän monipuolisesta majoitustarjonnasta löytyy sopiva tyyny jokaisen pään alle. Valittavanasi on täyden palvelu hotelleja, tilavia lomahuoneistoja sekä omaa rauhaa tarjoavia mökkejä. Hyödynnä kevätlumien majoitustarjoukset!

Tekemistä lomallesi

Keväthanget kutsuvat ulkoilemaan! Talvista tekemistä löytyy taatusti lomasi jokaiselle päivälle. Keväällä hanki kantaa etenkin tunturissa, joka mahdollista vauhdikkaat hiihtoretket myös latujen ulkopuolella. Valjakkokoirien, hevosten sekä porojen kyydissä voit nauttia hiljaisesta luonnosta. Moottorikelkkailu ja pilkkiminen ovat erottamaton osa Lapin kevättalvea.

Uniikkeja tapahtumia

Kaukana Pohjoisessa voit kokea aitoja elämyksiä ainutlaatuisten tapahtumien muodossa. Tapahtumakalenteriin on koottu alueen ajankohtaiset tapahtumat.

reindeer racing in Inari
Porokuninkuusajot ajetaan Inarijäven jäällä maaliskuussa.

Saapuminen ja liikkuminen

Pohjoisimman Lapin keväthangille pääset usealla eri tavalla, ja usein matka on elämys itsessään. Vaikka Inari-Saariselkä on kaukana pohjoisessa, pääset Helsingistä lentäen perille hetkessä. Lentoaika Ivaloon on noin puolitoista tuntia. Pohjoiseen pääset myös autolla, sekä junalla aina Rovaniemelle asti, josta matka jatkuu huolettomasti linja-autolla.

Saapuminen

Inari-Saariselkä sijaitsee pohjoisessa, mutta kuitenkin vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta. Lappiin pääset usealla eri tavalla, ja usein matka on elämys itsessään.

{{ howToGetHere.title }}

Liikkuminen

Matkustaessasi arktisilla alueilla on hyvä muistaa, että etäisyydet voivat olla melko pitkiä. Nautithan näköaloista siirtyessäsi kohteesta toiseen.

Kohteesta
kohteeseen

Etäisyys

  • Autolla {{carTime.h}}{{carTime.min}}
  • Pyörällä {{cyclingTime.h}}{{cyclingTime.min}}

Alueen matkakohteet ja kylät

Tutustu Inari-Saariselkä alueen eläväisiin kyliin ja mielenkiintoisiin kohteisiin. Inari-Saariselällä koet tuntureiden taikaa, elät kultamaiden lumoa ja kosketat arktista kulttuuria. Täällä sinua odottaa aito Lappi.

Inspiroidu ja löydä aito Lappi