Hiihtolomat 2021

Koko perheen hiihtoloma Lapissa

Vietä perheen yhteinen hiihtoloma Inari-Saariselän monipuolisten palveluiden äärellä. Lumiloma kaukana pohjoisessa on odotettu koko perheen vuoden kohokohta jossa pääsee taatusti nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta ja yhdessä tekemisen riemusta. Tänne olemme keränneet pohjoisen parhaat talvilomavinkit lapsiperheille.

Hiihtolomien viikko-ohjelma

Viikko-ohjelma täynnä tekemistä ja kokemista! Tutustu lisää ja osallistu talven parhaisiin aktiviteetteihin

Talven ihmemaassa lumi pöllyää

Saariselän alue on perinteisesti tunnettu hiihtäjän paratiisina. Hiihdon lisäksi myös muu talviliikuntatarjonta on kehittynyt viime vuosina, ja latuverkoston rinnalla on reitistöjä niin talvipyöräilyyn, lumikenkäilyyn, kelkkailuun kuin kävelyynkin.

Inarissa ja Utsjoella pääset tutustumaan aitoon saamelaiseen kulttuuriin ja nykypäivän saamelaiseen elämänmenoon. Aktiivisen päivän päätteeksi voit ihailla revontulien tanssia taivaalla!

Talven ihmemaahan

Talven aktiviteetit

Koe talven riemu laduilla, pulkkamäessä, kansallispuistossa tai läskipyörän kyydissä. Perinteisten talvitouhujen lisäksi voit viettää ikimuistoisen päivän porojen tai hevosten parissa.

Laskettele tuntureilla, lähde kelkkasafarille tai hiljenny nauttimaan luonnon rauhasta nuotion äärelle. Aktiivisen talvipäivän päätteeksi voit ihailla revontulien tanssia taivaalla!

Talven aktiviteetit

Välinevuokraus

Omia hiihtovälineitä et välttämättä tarvitse sillä alueen lukuisat yritykset vuokraavat vallitsevaan säähän ja olosuihteisiin sopivaa välineistöä. Saatat jopa yllättää itsesi kokeilemalla aivan uusia ja erilaisia liikuntamuotoja lomallasi.

Talvisen aktiivilomailun ei tarvitse jäädä vain isompien riemuksi. Koko perhe saadaan kätevästi liikkeelle välinevuokraamoista saatavilla lapsiahkiolla. Vuokraamoista löytyy myös lapsille suunnattuja suksia, läskipyöriä, lumikenkiä ja muita välineitä. Omia harrastusvälineitä ei mukana tarvitse kuljettaa!

Välinevuokraukseen

Majoitu mukavasti

Inari-Saariselän monipuolisesta majoitustarjonnasta löytyy sopiva tyyny jokaisen pään alle. Valittavanasi on täyden palvelu hotelleja, tilavia lomahuoneistoja sekä revontulien katseluun oivallisia lasikattoisia mökkejä. Usein majoituskohteet ovat kävelymatkan päässä niin palveluista kuin myös ulkoilureiteistä.

Lue lisää

Maistele pohjoisen herkkuja

Lappilaisessa keittiössä herkutellaan paikallisilla ja puhtailla raaka-aineilla. Poroa, Inarin siikaa, Jäämeren kuningasrapuja ja lähimetsien antimia – herkuttele näillä ja muilla maukkailla mauilla lomallasi!

Olitpa fine dining ravintolassa tai ulkolounaalla pillkireissun lomassa, voit maistaa puhtaita pohjoisia makuja jokaisella aterialla.

Katso alueen ravintolat

Talvista tekemistä koko perheelle

Talvista tekemistä ja mukavia retkikohteita löytyy taatusti lomasi jokaiselle päivälle. Valjakkokoirien, hevosten sekä porojen kyydissä voit nauttia hiljaisesta luonnosta. Moottorikelkkailu ja pilkkiminen ovat erottamaton osa Lapin talvea. Lapset matkustavat turvallisesti kelkan vetämässä reessä. Helmi-maaliskuu on myös otollista revontuliaikaa.

Suomen pohjoisin laskettelukeskus

Saariselkä Ski & Sport Resort on Euroopan pohjoisin hiihtokeskus ja palkittu hiihtokoulu. Rinteet tarjoavat laskettavaa kahdella tunturilla, Kaunispäällä ja Iisakkipäällä.

Saariselän hiihtokeskuksen rinteet tarjoavat sopivaa haasteetta kokeneempien laskijoiden lisäksi myös perheille ja aloittelijoille. Rinteiden vieressä pääsee myös helposti kokeilemaan offarilaskua. Saariselän palkitusta hiihtokoulusta saa osaavaa ohjausta monipuolisesti eri talvilajien pariin.

Lue lisää

Teemalliset Tunturiin -lähireitit Saariselällä

Teemalliset Tunturiin -lähireitit tarjoavat tarinallisia päiväretkireittejä ja kaikilta lähireiteiltä löytyy jokin luonnon tarkkailuun liittyvä teema. Reitit sopivat hyvin lapsiperheille ja luonnossa ensimmäisiä kertoja liikkuville matkailijoille. Reitit on kuljettavissa lumikengillä sekä lumitilanteesta riippuen joskus myös jalkaisin.

Monet alueen yrityksistä järjestävät opastettuja retkiä ja vuokraavat lumikenkiä. Saariselän luontopolut toimivat lumikenkäreitteinä ja Aurorapolkua pääsee kävelemään ilman lumikenkiäkin.

Saariselän lähireitit

Päiväretki Inarin Jäniskoskelle

Juutuan esteetön polku soveltuu lapsiperheille ympärivuoden kuljettavaksi ja on osa Juutuan polkua. Etelärannan polku Saarikoskelta Jäniskoskelle on valaistu ja se pidetään talvisin lumesta avoinna. Lähtöpiste löytyy Kittilän maantien varrella olevalta pysäköintialueelta, noin 2,5 km Inarin kylältä. Reitillä on Jäniskosken riippusilta ja avolaavu.

Lue lisää

Pulkkaile Suomen pisimmässä pulkkamäessä

Retki alkaa tuolihissimatkalla Kaunispään huipulle, josta Saariselän kylän valot avautuvat kimmeltäen silmiesi eteen. Pulkkamäki on valaistu maailmalla palkitun, upean revontuliaiheisen valotaiteen keinoin. Seuraa vain renvontulia, jotka ohjaavat sinut takaisin laaksoon. Voit kokea revontulipulkkailun joko opastettuna retkenä tai ilman opasta WinterPark-lipulla.

Lue lisää

Haaveena huskysafari

Oletko koskaan kuvitellut itseäsi halki lumisen talvimaiseman kiitävän koiravaljakon reen jalaksille? Äänimaiseman rikkoo vain tasainen tassutus ja reen liukuminen lumisella reitillä. Koiravaljakon kyydissä voit tuntea olevasi yhtä ympäröivän luonnon ja valloittavan valjakon kanssa.

Pohjoisimman Lapin arktinen luonto luo loistavat puitteet vauhdikkaaseen seikkailuun yhdessä iloisten hännänheiluttajien kanssa. Valjakkoajelu on elämys vailla vertaa! Lapset nauttivat ajelusta reessä vällyjen alla.

Lue lisää

Frozen Lake Husky Oy – Huskyohjelmat

Taste of wilderness
Tämä ohjelma on suunniteltu lapsiperheille ja niille, jotka eivät halua seisoa koiravaljakon jalaksilla koko päivää. Ohjelman kesto on 1h. Ohjelma sisältää ajo- ja turvallisuus ohjeistuksen, 5km huskyvaljakko ajelun 2hlö/ reki itse ajaen ja halihetki koirien kanssa.
Saatavuus: ma, ke ja pe klo 13.30 tai sopimuksen mukaan
Hinta/ hlö: Aikuiset 75€, lapset 52,5€

Wilderness adventure
Koe talven ihmemaa huskyreen jalaksilla itse ajaen. Reitti kulkee metsässä ja kauniissa tunturimaisemissa, keskellä puhdasta ja aitoa erämaata kaukana ihmisvilinästä ja liikenteestä.
Ohjelman kesto 2h, joka sisältää 10km huskyvaljakko ajelun 2hlö/ reki itse ajaen, mehua ja keksiä lämpimässä kodassamme ja halihetken koirien kanssa.
Saatavuus ma-la 10.00 ja ti, to klo12.00
Hinta/ hlö: aikuiset 140€, lapset 98€

Vauhdikas husky hurvittelu 2km
Tämä ohjelma on luotu lapsiperheille ja heille, jotka eivät halua värjötellä pakkasessa koko päivää. Tule kokemaan vauhdin huumaa huskyvaljakon kyydissä, jota ajaa ammattitaitoinen, kokenut opas. Reitti kiertää kotikukkulamme ja kerkeät saamaan pienen maistiaisen huskyjen työstä.
Ohjelman kesto 15 min, joka sisältää 2km kyyditysajelun huskyvaljakolla.
Saatavuus: ke klo 12.00, tilauksesta
Hinta: aikuiset 30€, lapset 21€
Lisätiedot: frozenlakehusky@gmail.com,
040 8383 058

Frozen Lake Husky Oy, Ivalo

Ivalo Trek Lapland, Ivalo – koko perheen huskysafarit Ivalossa!

Ivalo Trek Lapland, Ivalo – koko perheen huskysafarit Ivalossa!
Neljä erityyppistä huskysafaria alkaen tunnin retkestä koko päivän vaativaan safariin.
Varattavissa viikon jokaisena päivänä.
Kesto: 1 tunti, 2,5 tuntia, 4 tuntia tai 6 tuntia
Hinnat: alkaen 112 €/aikuinen / 1 tunnin safari
8-11-vuotiaat -25 % Lapsi reessä joko itsekseen tai toisen lapsen kanssa
4-7-vuotiaat -50% Lapsi istuu reessä vanhemman/aikuisen kanssa.

Koko perheen huskysafari

Ivalo Trek Lapland, Ivalo – Koko perheen pilkkiretki Inarijärvelle!

Tule ja koe kanssamme upea Inarijärvi moottorikelkan reen kyydissä. Mukaan mahtuu isompikin perhe tai ystäväporukka. Retken kesto on 4 tuntia.
Luonnossa nautimme pilkkimisen lisäksi nuotiotunnelmasta ja grillaamme makkarat. Retken hinta sisältää kyydityksen lisäksi pilkkivarusteet, lämmintä juomaa sekä makkarat.
Lähtö: Ivalon keskustasta Sairaalantie 1, Ivalo sovittuna ajankohtana.
Hinta: aikuiset 100 €/hlö ja lapset 20 €/hlö.

Varaukset ja lisätiedot

Siida – Saamelaismuseo ja luontokeskus, Inari

Siidan pysyvät näyttelyt opastavat saamelaiskulttuuriin ja Ylä-Lapin luontoon. Asiakaspalvelustamme saa lapsille mukaan pysyvissä näytelyissä puuhailtavia etsimis- ja tietotehtäviä.
Lisäksi vaihtuvia näyttelyitä: “Oikeita ihmisiä”, “Saamelaiset seremoniat”, “Jumalan lapset – Duodjitekstiilit tilassa” ja “Arktinen valo” sekä pop-up-kokoelmanäyttely “Karen Jomppanen – luova ja kokeileva käsityön taitaja”.
Saamelaismuseo ja luontokeskus Siida on avoinna talvella 1.1.-30.4.2021 ma-la klo 10-17 (su suljettu). Pääsyliput: 10 eur/aikuinen, 8 eur/eläkeläinen, opiskelija, 5 eur/koululainen 7-17v, ilmainen lapsille 0-6v. Meillä käy Museokortti ja olemme MLL-jäsenetukohde.

Tutustu lisää

Perhelippu Saamelaismuseo ja luontokeskus Siidaan

Perhelippu Siidaan vain 20 euroa (sisältäen 2 aikuista ja alle 18 vuotiaat lapset). Näette Pohjois-Lapin luontoa ja saamelaiskulttuuria esittelevät näyttelyt, sekä revontuliesityksen klo 12:00 tai klo 15:00. Siidasta saatte lisäksi tietoa alueen matkailupalveluista ja Metsähallituksen monipuoliset palvelut. Näyttelykäynnin lomassa voitte nauttia kodikkaan kahvila-ravintola Sarritin antimista.

Lue lisää

Porosafari 2h, Joiku-Kotsamo Safaris

Ohjelmapaikka: Joikun Kota ja porotila
Hinta aikuiset: 100 €. lapset 4-11v. 50 €, alle 4v. ilmaiseksi
Tarjous perheille viikoilla 8/9/10: 2 aikuista + lapset, toinen aikuinen ilmaiseksi safarille.
Asiakkaiden nouto osoitteesta: Saariseläntie 7 (kuuluu hintaan)

Talvinen poroajelu metsän siimeksessä vie sinut hetkeksi pois arkipäivän kiireestä. Poronhoitajien elämäntapa ja saamelaiskulttuuri ovat vahvasti läsnä joka hetkessä, jonka retkellä vietät. Voit istua kaikessa rauhassa lempeän poron rekikyydissä ja nauttia luonnon kevyestä eleettömyydestä ja kauneudesta. Lumisessa metsässä pysähdymme leirinuotiolle, missä nautitaan kiireettömät pannukahvit lumoavan tulen loimussa, tarinoidaan hetkinen ja ruokitaan meitä kuljettaneet eläinystävämme.

Tutustu ja varaa

Joiku-Kotsamo Safaris – Revontuliretki porolla 3h

Joka ilta klo 20:00
Ohjelmapaikka: Joikun Kota ja porotila
Hinta aikuiset: 110 €. lapset 4-11v. 55 €, alle 4v. ilmaiseksi
Asiakkaiden nouto osoitteesta: Saariseläntie 7 (kuuluu hintaan)

Pimeän ajan rekiajelu läpi lumisten maisemien on huima kokemus. Anna lempeiden, koulutettujen porojen ohjata sinut talvisen tähtitaivaan alla läpi hiljaisuuden. Nauti rauhallisesta taivalluksesta ja rentoudu kuuntelemaan luonnon rauhaa. Pysähdymme matkan aikana leirinuotiolle, missä nautitaan kiireettömät pannukahvit lumoavan tulen loimussa, tarinoidaan hetkinen ja ruokitaan meitä kuljettaneet eläinystävämme. Jos merkit ovat suotuisat, saatamme nähdä revontulien juoksun taivaalla. Ja vaikka Reponen ei meitä tervehtimässä kävisikään, on öinen metsä aina maaginen vierailupaikka.

Linkki: https://www.joikukotsamo.fi/safarit/

Tutustu ja varaa

Joiku-Kotsamo Safaris – Porotilavierailu 1,5h

Joka maanantai ja keskiviikko klo 12:00
Ohjelmapaikka: Joikun Kota ja porotila
Hinta aikuiset: 60 €. lapset 4-11v. 30 €, alle 4v. ilmaiseksi
Asiakkaiden nouto osoitteesta: Saariseläntie 7 (kuuluu hintaan)

Paikallinen saamelaisperhe toivottaa sinut tervetulleeksi opastetulle retkelle Joikun Kodalle. Tarjoamme jokaiselle vieraallemme mahdollisuuden käväistä poroaidassa ja tavata pohjoisia eläinystäviämme. Hämmästy porojen ystävällisyydestä ja kuule kun kerromme sinulle saamelaisesta kulttuurista sekä poronhoitajien elämästä. Pääset myös kokeilemaan supermiehen taitojasi suopunginheitossa. Jos kylmä yllättää, kipaisemme sisälle hirsikotaan ja nautimme siellä perinteiset pannukahvit. Kodan nuotion loimuavassa lämmössä huokuu rauha ja saamelaisen elämäntavan kiireettömyys.

Tutustu ja varaa

Lisää hiihtoloma ideoita

Saapuminen ja liikkuminen

Pohjoisimman Lapin lumille pääset usealla eri tavalla, ja usein matka on elämys itsessään. Vaikka Inari-Saariselkä on kaukana pohjoisessa, pääset Helsingistä lentäen perille hetkessä. Lentoaika Ivaloon on noin puolitoista tuntia. Pohjoiseen pääset myös autolla, sekä junalla aina Rovaniemelle asti, josta matka jatkuu huolettomasti linja-autolla.

Saapuminen

Inari-Saariselkä sijaitsee pohjoisessa, mutta kuitenkin vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta. Lappiin pääset usealla eri tavalla, ja usein matka on elämys itsessään.

{{ howToGetHere.title }}

Liikkuminen

Matkustaessasi arktisilla alueilla on hyvä muistaa, että etäisyydet voivat olla melko pitkiä. Nautithan näköaloista siirtyessäsi kohteesta toiseen.

Kohteesta
kohteeseen

Etäisyys

  • Autolla {{carTime.h}}{{carTime.min}}
  • Pyörällä {{cyclingTime.h}}{{cyclingTime.min}}

Alueen kohteita ja nähtävyyksiä

Tutustu hiihtolomalla useampaan kohteeseen! Inari-Saariselkä alueelta löydät useita mielenkiintoisia kohteita, eläväisiä kyliä ja nähtävyyksiä. Täällä kosketan arktista kulttuuria, koet kultamaiden lumoa ja tuntureiden taikaa.

Inspiroidu ja löydä aito Lappi

Kaukana pohjoisessa keskiyön aurinko paistaa läpi intensiivisen kesän. Syksyllä luonnossa kulkijaa hemmottelee värikylläinen ruska ja pian alkavat revontulet tanssia taivaalla. Ensilumen myötä kaamos tekee tuloaan, aloittaen pitkän lumisen talvikauden. Koe sydäntalven tunnelma ja kevätauringon hohde hangilla.