Koronatilanteen salliessa Utsjoella järjestetään 5.–11.7.2021 Utsjoen Lumo – Ohcejohka šearrá -teemaviikko. Luvassa on tekemistä ja tempauksia eri ikäisille, tulitpa sitten kauempaa tai omalta pitäjältä. Tarkempi ohjelma julkaistaan touko-kesäkuun taitteessa. Teemaviikko huipentuu lauantaina 10.7. kaikille avoimeen ja ilmaiseen saamelaismusiikin konserttiin.

Saamelaismusiikin konsertissa esiintyvät Utsjoen nuoret raplahjakkuudet Yungmiqu ja Jezebro, mystisiä joikuja, svengaavia rytmejä ja improvisaatiota musiikissaan yhdistelevä Vildá sekä kantaaottavaa räppiä esittävä Ailu Valle grönlantilaisen DJ Uyarakqin kanssa.

Yungmiqu ja Jezebro eli Jesse Ruokolainen sekä Talent Suomessakin menestynyt Mihkku Laiti ovat nuoria saamelaisräppäreitä, jotka tekevät juuri sitä mitä haluavat, eli musiikkia omalla äidinkielellään pohjoissaameksi. Heitä inspiroivat musiikinteossa saamelaisen rapmusiikin konkarit Ailu Valle ja Amoc.

Vildá ottaa musiikkiinsa vaikutteita saamelaisten vahvasta yhteydestä luontoon, nykypäivän popmusiikista sekä suomalaisesta kansanmusiikista. Vildá palkittiin juuri Euroopan komission Music Moves Europe Talent Awardissa, jonka on aiemmin voittanut muun muassa Adele.

Ailu Valle on pohjoissaameksi, suomeksi ja englanniksi esiintyvä rap-artisti, jonka tyylissä yhdistyvät kantaaottava sanoma, teknisyys ja tunne.  Hän on julkaissut kolme sooloalbumia pohjoissaameksi ja pian julkaistaan hänen ja inarinsaamenkielisen rap-artisti Amocin yhteisalbumi. Ailu Valle sai vuonna 2019 Lastenkulttuurin valtionpalkinnon sekä Vuoden parhaan biisinkirjoittajan palkinnon Sámi Music Awardsissa. DJ Uyarakq eli Aqqalu Berthelsen on grönlantilainen eletronisen musiikin artisti, tuottaja ja DJ.

Konsertin järjestävät Utsjoen kunnan vapaa-aikatoimi yhdessä Saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston ja Sámi Siida yhdistyksen kanssa.

Tervetuloa! Bures boahtin!

Tietoa tapahtumasta

Pvm

5.7.2021 - 11.7.2021

Aika

Koko päivä

Nämä aktiviteetit saattavat kiinnostaa sinua

Ajankohtaista