Alkuperäiskansojen elokuvafestivaali Skábmagovat järjestetään Inarissa 23.-26.1.2020. Jo 22. kertaa järjestettävä Skábmagovat on yksi vanhimmista alkuperäiskansojen elokuvafestivaaleista. Elokuvanäytöksiä järjestetään saamelaismuseo ja luontokeskus Siidassa, kulttuurikeskus Sajoksessa ja erikoisuutena lumesta rakennetussa revontuliteatterissa, jossa elokuvista nautitaan ulkoilmassa.

Festivaalin teemaksi on vuodelle 2020 valittu juureutuminen ja yhteys maahan. Elokuvaohjelmiston keskiöön nostetaan saamelaisten elokuvien lisäksi Etelä-Amerikan alueen tuotantoa, keskittyen erityisesti perulaisten alkuperäiskansojen elokuviin. Mukana on mm. Perun Oscar-ehdokkaanakin ollut Óscar Catacoran aimarankielinen elokuva Wiñaypacha (eng. Eternity).

Elokuvan rinnalle tuodaan uuden vuosikymmenen kunniaksi myös tanssitaide, jota tullaan näkemään elokuvissa ja festivaalin oheisohjelmassa. Festivaali tarjoaakin kävijöilleen jälleen myös muita elämyksiä elokuvanäytösten ulkopuolella, esimerkiksi festivaali-iltojen Skábmaklubin sekä keskustelutilaisuuden muodossa.

Lisätietoja festivaalista osoitteessa skabmagovat.fi.

Tietoa tapahtumasta

Pvm

23.1.2020 - 26.1.2020

Aika

Koko päivä

Sijainti

Inarin kylä, Inari

Nämä aktiviteetit saattavat kiinnostaa sinua

Ajankohtaista