Skábmagovat 2022 kokonaan onlinessa.

Tutustu ohjelmaan ja osta liput täältä >

27.1.-6.2.2022.

Skábmagovat, eli Kaamoksen kuvia, on maailman pohjoisin alkuperäiskansojen elokuvafestivaali. Vuosittain, tammikuun lopussa se järjestetään Inarissa, 320 kilometriä napapiiriltä pohjoiseen. TÄNÄ VUONNA FESTIVAALI JÄRJESTETÄÄN KOKONAAN ONLINE-FESTIVAALINA! Täällä tiedote ja uutisia järjestelyistä.

Festivaali on saamelaisen elokuvan pääfoorumi ja alkuperäiskansojen vuotuinen kohtauspaikka. Se tekee näkyväksi alkuperäiskansojen maailmaa ja tarinaperinnettä, mitä valtamedia harvemmin välittää.

Skábmagovien tavoitteena on vahvistaa alkuperäiskansojen yhteistyötä, yhteenkuuluvuutta ja vuoropuhelua. Elokuva on paras mahdollinen tapa jakaa informaatiota, tunteita, maailmankuvaa, asenteita, haasteita ja ajankuvaa kulttuurista.

Elokuvafestivaalin ohjelmiston lähtökohtana on, että elokuvan näkökulma edustaa alkuperäiskansoja. Poikkeuksen tähän tekee vain ajoittaiset arkistoesitykset, joilla haetaan historiallista perspektiiviä alkuperäiskansojen kuvaamiseen.

Skábmagovat ei ole pelkkä elokuvafestivaali, vaan siitä on tullut yksi Pohjois-Suomen kansainvälisimmistä ja monikulttuurisimmista talvitapahtumista.  Tapahtumalla on erityinen merkitys paikallisesti, että koko Pohjoiskalotin alueella. Jo yli 20-vuotiaalle festivaalille on ehtinyt kehittyä vakiintuneet suhteet kansainvälisiin elokuva-alan toimijoihin ja muihin festivaaliorganisaatioihin.

Tietoa tapahtumasta

Pvm

27.1.2022 - 6.2.2022

Aika

Koko päivä

Nämä aktiviteetit saattavat kiinnostaa sinua

Ajankohtaista