Alkuperäiskansojen elokuvafestivaali Skábmagovat järjestetään 27.-30.1.2022 Inarissa ja online-festivaalina. Festivaali tarjoaa areenan alkuperäiskansojen elokuville, unohtumattomia elokuvaelämyksiä moneen makuun sekä luontevan kohtaamispaikan erilaisille kulttuureille. Festivaalilla alkuperäiskansojen elokuvia päästään katsomaan jokaisena päivänä aamusta iltaan, erityisissä esityspaikoissa kaamosmaisemaan verhoutuneessa ympäristössä.

Festivaalin järjestää Saamelaistaiteen tuki ry tiiviissä yhteistyössä saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen kanssa. Skábmagovat on vanhin saamelainen elokuvafestivaali ja se järjestetään vuonna 2022 jo 24. kerran. Se tekee festivaalista myös yhden vanhimpia alkuperäiskansojen elokuvafestivaaleja koko maailmassa. Skábmagovat on vakiinnuttanut paikkansa ja kävijäkuntansa, johon kuuluu niin elokuvan ystäviä kuin kansainvälisiä elokuva-alan toimijoitakin.

Festivaalin keskiössä ovat luonnollisesti alkuperäiskansojen ja erityisesti saamelaisten tekijöiden elokuvat. Elokuvaohjelmiston rinnalla elämyksiä tarjoavat myös festivaalin oheistapahtumat, kuten työpajat, keskustelutilaisuudet ja konsertit. Festivaalin yhteydessä on perinteisesti järjestetty myös lasten ja nuorten päivä lähialueiden päiväkotilaisille ja koululaisille.

Liput voit ostaa täältä: https://www.skabmagovat.fi/liput/

Tietoa tapahtumasta

Pvm

27.1.2022 - 30.1.2022

Aika

Koko päivä

Sijainti

Inarin kylä, Inari

Nämä aktiviteetit saattavat kiinnostaa sinua

Ajankohtaista