RUSKAKONSERTTI POHJANTÄHDEN ALLA

Laulaja-lauluntekijä Petri Laaksonen esiintyy kuluvan syksyn aikana Lapin tunturien katveessa kappelikonserteissaan.
Suurelle yleisölle tuntemattoman nuoren sävelnikkarin ura sai aikoinaan lentävän lähdön 80-luvulla hänen sävellettyään voitokkaasti Suomen euroviisusävelmät Eläköön elämä (Sonja Lumme) sekä Sata salamaa (Virve Rosti). Sittemmin Laaksosen kynästä on syntynyt myös Anna Erikssonin euroviisuhitti Oot voimani mun, sekä lukuisa määrä muita lauluja maamme eturivin artisteille.
Viimein vuonna 1994 koitti oman ensilevyn aika, ja klassikkosävelmällään Täällä Pohjantähden alla hän lauloi itsensä suomalaisten sydämiin. Petri Laaksosen artistiprofiili onkin poikkeuksellisen laaja, sisältäen myös mm. teatterimusiikkia, monia joululauluja sekä rakastettuja hengellisen musiikin lauluja, klassikkorunoilijoidemme teksteihin säveltämiään laulelmia unohtamatta.
Petri Laaksonen kokee olevansa ennen kaikkea live-esiintyjä. Välittömänä esiintyjänä ja sielukkaana tulkitsijana hänellä on poikkeuksellinen kyky koskettaa kuulijoita melodisilla ja elämänmakuisilla lauluillaan. Kontakti yleisön kanssa antaa voimaa niin kuulijoille kuin laulajalle itselleenkin. Jo yli neljännesvuosisadan kestänyt ura esiintyvänä artistina sekä eletyn elämän tuoma kokemus iloinen ja murheineen on tuonut Laaksosen tulkintoihin entistäkin vakuuttavampaa otetta ja syvyyttä. “Olen aina tiennyt mistä laulan, mutta nyt myös elän todeksi tuoreemmalla tavalla laulujen tarinaa niitä laulaessani”, sanoo kuuttakymppiä hiljalleen lähestyvä artisti.
Laulajalle kovin hiljaisen korona-ajan jälkeen Laaksonen on riemuissaan ja innoissaan siitä, että saa pitkän tauon jälkeen taas laulaa ihmisille rakkaimpia sävelmiään monipuolisesta tuotannostaan.

Konsertit 8.9. ja 21.9. klo 19 / Pyhän Paavalin kappeli, Saariselkä, Liput 20€

Tietoa tapahtumasta

Pvm

21.9.2021

Aika

19:00 - 20:00

Sijainti

Saariselän tunturikappeli, Inari

Nämä aktiviteetit saattavat kiinnostaa sinua

Ajankohtaista