Nigán 8 vuodenaikaa esitetään Inarissa, Sajoksessa perjantaina 17. syyskuuta nukketeatterinäytelmänä.

Näytelmän pohjoiseen tuo nukketeatteri- taiteilija Ilpo Mikkosen luotsaama nukketeatteri Pikku-Kulkuri, jossa saamelainen näyttelijä Irene Länsman näyttelee esityksen saamenkieliset osat. Näytelmä on rakennettu saamelaiskirjailija Niilo Aikion omakohtaisiin lapsuudenkokemuksiin 1940-50 -luvulta. Aikion Nigá -tarinat edustavat rikasta ja elävää saamen kielen käyttöä. Tarina kuljettaa katsojansa läpi koko vuodenkierron yhdessä Nigán kanssa. Nigán kertomuksissa entisaikojen elämä ja olosuhteet heräävät henkiin pienen saamelaispojan ja hänen ystäviensä näkökulmasta.
Visuaalisesti kaunis esitys kunnioittaa saamelaiskulttuuria ja kirjailija Niilo Aikion alkuperäistä tarinaa.

Esitys esitetään nyt ensimmäistä kertaa pohjoissaameksi ja suomeksi. Esitysajat ovat aamulla klo 10.00 ja illalla klo 18.00. Myös kirjailija Niilo Aikio on läsnä illan esityksessä.

Saamelainen lastenkulttuurikeskus, Inarin kunnan kulttuuritoimi, Taiteen edistämiskeskus ja Jutaava kirjasto-hanke2 toivottavat kaikki tervetulleeksi nauttimaan yhteisestä hetkestä tarinan kerronnan ihmeellisessä hetkessä, nukketeatterissa.

Tapahtumaan on haluttu varmistaa mahdollisimman esteetön ja rajaton osallistuminen, pääsymaksua ei näytökseen ole ja näytös on kaikille avoin poikkeuksena flunssaoireiset. Noudatamme voimassa olevia koronaturvallisuusohjeita. Aikuisilta toivomme tapahtumassa maskin käyttöä.

Esityksen tiedot:
Käsikirjoitus, ohjaus ja nuket: Teija Paananen
Lavastus: Ilpo Mikkonen, Teija Paananen
Musiikki: Salla-Marja Hätinen
Näyttelijät: Ilpo Mikkonen ja Irene Länsman
Kuva: Satu Muurinen

Lisätietoja: Kulttuuri-ja vapaa-aikatoimi Inarin kunta 040-7767546
MÁNNU Saamelaiskäräjät 040-7325503

Tietoa tapahtumasta

Pvm

17.9.2021

Aika

18:00 - 19:00

Sijainti

Saamelaiskulttuurikeskus Sajos, Inari

Nämä aktiviteetit saattavat kiinnostaa sinua

Ajankohtaista