Ivalon kirjastossa avautuu perjantaina 19.3.2021 valokuvanäyttely Kuolan niemimaalla sijaitsevasta Hiipinän kansallispuistosta. Näyttely esittelee ainutlaatuisen kansallispuiston luontoa ja maisemaa.

Yli 1200 metrin korkeuteen kohoavat Hiipinätunturit kuuluvat maailman vanhimpiin tuntureihin ja muodostavat ydinosan Hiipinän kansallispuistosta Venäjällä. Imandra-järven ympäristön tunturialueen lisäksi kansallispuistolle tyypillistä ovat tundra, lumenviipymät, rikas tunturilajisto ja pohjoiset havumetsät. Vitaliy Istominin ja Grigory Ilyinin upeat kuvat esittelevät tätä ainutlaatuista luontokohdetta.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn ja ihastumaan Hiipinän kansallispuistoon! Näyttely on esillä Ivalon kirjastossa 19.3.-31.5.2021 kirjaston aukioloaikojen puitteissa. Suomen puolella näyttely on ensimmäisenä esillä Ivalon kirjastossa ja lähtee sieltä kiertämään ympäri Lappia.

Hiipinän kansallispuistoa esittelevä näyttely on tuotettu Pohjoisen luonnonilmiöt (PAN-Phenomena of Arctic Nature) -projektissa. Näyttelyn on toteuttanut venäläinen Pohjoisen teollisuuden ekologisten ongelmien tutkimuslaitos (INEP / Institute of North Industrial Ecology Problems).

Kansainvälisen hankkeen hankekumppanit ovat Suomesta, Norjasta ja Venäjältä. Hankkeen päätavoite on lisätä tietoisuutta pohjoisen ainutlaatuisista luonnonilmiöistä ja kasvattaa luontosisältöjen määrää matkailussa

Tietoa tapahtumasta

Pvm

19.3.2021 - 31.5.2021

Aika

Koko päivä

Sijainti

Ivalon kirjasto, Ivalo

Nämä aktiviteetit saattavat kiinnostaa sinua

Ajankohtaista