Arctic Grind Saariselkä on uusi gravel grinding tapahtuma Saariselän hiekkateillä ja poluilla. Gravel grinding lajina yhdistelee maastopyöräilyä ja maantiepyöräilyä. Reitti pohjautuu pääasiassa hiekkateihin, mutta sattuupa matkan varrelle myös polkuja ja asfalttiakin. Myös pyörä on ”jotain siltä väliltä”.

Ajankohta: 20.7.2019
Sarjat: omat sarjat tosi mielellä kisaajille ja rauhallisemmin ajeleville
Matkat: pitkä reitti noin 110km, lyhyt reitti noin 45km
Tapahtuman järjestäjät: Saariselkä Ski & Sport Resort ja Saariselkä Training
Tapahtuma kuuluu Nordic Gravel Seriesiin.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen tapahtuman sivuilta.

REITTI:

arcticgrind-overview

Reitti alkaa Saariselkä Ski & Sport Resortista, jossa sijaitsee Arctic Grindin tapahtumakeskus. Alkuun reitti suuntaa Luttojoen latvavesiä seuraillen kohti Kuutuantietä. Reitin alkuosalla alusta on paikon hieman kivikkoista, mutta Kuutuantielle päästessä alusta nopeutuu. Juuri ennen Aittajärveä reitti kääntyy pois Kuutuantieltä. Reitin itäsimmästä pisteestä on vain noin 10km kilometriä Venäjän rajalle!

Toinen huoltopiste sijaitsee Luttojoen rannassa noin 70km kohdalla. On vaikea uskoa että kyseessä on sama joki, jota aivan reitin alussa seurailtiin. Nyt joki on muuttunut huomattavasti leveämmäksi ja virtavaksi! Reitin suurimmat nousut sattuvat viimeiselle 40 kilometrille. Reitti tulee E75 tielle noin 16km ennen maalia ja loppumatkasta noin 10 kilometriä onkin asvalttitietä.

Jäämerentien museotien magneettimäki haastaa vielä jaksamista. Saariselän pohjoispuolella tie nousee ylös tunturiin. Reitin varsinainen loppuhuipennus on nousu Kaunispään huipulle ja lasku takaisin tapahtumakeskukseen.

Tietoa tapahtumasta

Pvm

20.7.2019

Aika

Koko päivä

Sijainti

Ski Saariselkä, Saariselkä

Nämä aktiviteetit saattavat kiinnostuu sinua

Ajankohtaista