Inarijärvi on Suomen kolmanneksi suurin järvi ja sitä kutsutaan myös saamenmereksi. Järven kiviset ja jyrkät rannat sekä tuhannet saaret ovat vielä suurimmaksi osaksi rakentamatta, kuten myös järveen laskevat vesistöt, minkä johdosta järven vesi on puhdasta ja jopa juotavaa. Järven syvimmät kohdat ulottuvat melkein 100m syvyyteen saakka, vaikkakin pääasiassa järvi on melko matala.

Meidän veneretkemme suuntautuu Korkia-Mauran saarelle, jossa vietämme tauon. Saarella on mahdollisuus käydä luolassa, jossa viielänä kesänä luolan pohjalla oleva jääpeite saattaa pysyä sulamatta! Tauon aikana paistetaan tulilla makkaraa ja juodaan kahvit. Tauon jälkeen palataan Veskoniemen satamaan. 

Tiedä, ennen kuin tulet

  • Huomioithan, että tämä retki on suunnattu perheille, joissa 1-6 henkilöä ja osa lapsia. Mikäli teillä on pienryhmä aikuisia, pyydäthän tarjouksen.
  • Inarijärvi on iso ja tuulisella säällä aallokko saattaa kasvaa isoksi, pidätämme oikeuden perua retki sääolosuhteiden takia.
  • Ilmoitathan turvallisuussyistä mikäli sairastatte jotain, mikä saattaa vaikuttaa toimintakykyynne retken aikana (astma, diapetes tai epilepsia) tai teillä on ruoka-aineallergia tai ruokavalio mitä noudatatte. Muistathan tuoda tarvittavat lääkkeesi mukananne. 
  • Mikäli retken ajankohta ei sovi matkasuunnitelmiinne, otathan yhteyttä, jotta voimme sopia ajankohdan. 

Mitä minun on otettava mukaan?

  • sään mukainen ulkoiluvaatetus
  • aurinkolasit ja aurinkosuoja mikäli tarvetta

Varaa nyt

Tietoa

Kesto

3 tuntia

Varaus etukäteen

2 päivää

Vaikeustaso

Helppo

Ota yhteyttä yritykseen

Etkö löytänyt, mitä etsit? Ota yhteyttä yritykseen ja tiedustele lisää!

Ota yhteyttä