Pyhä-Nattanen on yksi Nattastuntureiden kuudesta tunturista ja on aikoinaan toiminut saamelaisten uhripaikkana. Luontoäiti on muovannut tunturin päälle uskomattoman hienoja graniittitooreja, joita retkeiliän kelpaa ihastella. Toorien lisäksi, tunturin huipulta aukeaa henkeäsalpaavan kauniit maisemat. Pyhä-Nattasella on myös toisen maailmansodan aikana sijainnut saksalaisten vartioasema. 

Lähdemme retkelle toimipaikaltamme Saariselältä kohti Sompiota, josta sompion metsäjärventieltä aloitamme matkamme kohti tunturin huippua. Pyhä-Nattasen rengasreitti on yhteensä 7 km pitkä ja osa reitistä on jyrkempää nousua. Tunturin päälle kulkee kuitenkin myös helpompi reitti, joka soveltuu myös heikompijalkaisille sekä perheen pienimmille. Matkan varrella kerromme teille tietoa paikan historiasta samalla ihastellessamme Suomen puhdasta luontoa. Retken aikana nautimme eväitä ja nokipannukahvit laavulla lämpimän nuotion äärellä.

Toiveiden mukaan, voimme vaelluksen jälkeen suunnata bussilla kohti maailman ainoata kansainvälistä kultamuseota – Tankavaaran kultamuseota. Museossa pääsette tutustumaan Suomen kultahistoriaan perinpohjin sekä kokeilemaan jopa kullanhuuhdontaa. Päivän päätteeksi palaamme takaisin toimipisteellemme Saariselälle. 

Tiedä, ennen kuin tulet

Jotta retki toteutetaan, minimi henkilölukumäär on 4 henkilöä. Jos lähtijämäärä on 24 tuntia ennen retken alkua joko 3 tai vähemmän, retki peruutetaan. Otamme teihin yhteyttä siinä tapauksessa. 

Pyydämme teitä ottamaan meihin yhteyttä, mikäli teillä on ruokaaineallergioita tai erikoisruokavalio.Turvallisuus syistä, pyydämme teitä myös ilmoittamaan, mikäli sairastatte tautia,joka voi vaikuttaa retken aikana teidän toimintakykyynne (Esim. Astma, diabetes, epilepsia)

Mitä minun on otettava mukaan?

  • Aurinkolasit, aurinkorasvaa ja päähine tarvittaessa
  • Hyvät ja tukevat kävelykengät (vaelluskengät eivät ole pakolliset)
  • Säänmukaiset ulkoiluvarusteet
  • Vettä/mehua sekä mahdollisesti omat eväät

Varaa nyt

Tietoa

Kesto

5 tuntia

Varaus etukäteen

1 päivä

Vaikeustaso

Kohtalainen

Vähimmäisikä

14

Ota yhteyttä yritykseen

Etkö löytänyt, mitä etsit? Ota yhteyttä yritykseen ja tiedustele lisää!

Ota yhteyttä