Pohjoisin Lappi elämyksellisenä matkakohteena kiinnostaa maailmalla yhä laajemmin. Pohjoisimman Lapin vetovoima ei ole jäänyt alueen uutterilta yrittäjiltä huomaamatta, vaan uutta on rakennettu ja vanhaa kohennettu ahkerasti tulevaa talvea varten, huolimatta pandemian tuomista haasteista. Töitä on tehty ahkerasti palveluiden uudelleenmuotoilun parissa ja tuloksena on uusia upeita elämyksiä täydentämään pohjoisimman Lapin lomasi.

Majoitusta Saariselältä Nuorgamiin

Monet majoituskohteet ovat investoineet laajennuksiin ja uusiin kestäviin majoitusmuotoihin. Täysin uusi Aurora Queen Resort avaa ovensa talvikaudelle 2021-2022 keskellä kauneinta luontoa aivan Urho Kekkosen kansallispuiston kupeessa. Aurora Queen Resortin rakennusmateriaaleissa on hyödynnetty paljon kestäviä, luonnonmukaisia materiaaleja ja lämmitysmuotona käytetään maalämpöä. Tee varaus avajaiskampanjan ajalle 1.12.-15.12.2021 koodilla AQROPENING21 ja saat -20% pois hinnasta. Varausta tehdessäsi voit myös hemmotella itseäsi valitsemalla oheistuotteita varauksesi yhteydessä.

Aurora Queen Resortin iglut ovat täydellisiä revontulten katseluun arktisen luonnon ympäröimänä

Utsjoella Tenon varressa sijaitseva Lomakylä Valle rakentaa turvemajoitusta, jotka niin ikään ovat kestäviä ja luonnonmukaisia.

Alueemme suurimpiin suosikkeihin noussut Suomen pohjoisin roadtrip on kuljettavissa vuoden ympäri. Niin usein kuulee kuinka maisema on kovin erilainen vuodenajasta riippuen. Sama pätee myös roadtripin reittiin. Tämä on tuote, joka on aina avoinna, kaikkina kahdeksana vuodenaikana.

Löydät upeita majoituskohteita matkailualueelta jokaisesta kohteesta ihan EU:n pohjoisimpaan kylään Nuorgamiin saakka.

Elämyksiä etsimässä

Saariselältä vain lyhyen matkan päässä sijaitsee elämyskeskus, Wilderness Center tuttavallisesti Wiltsu. Täällä tullaan tuottamaan entistä kattavammin eri ohjelmapalveluita ja arktisia elämyksiä eläinten parissa erämaassa, mutta silti aivan lähellä palveluja. Wiltsuun kannattaa lähteä päiväretkelle, jotta ehtii nauttia rauhassa kaikista aktiviteeteista.

Talven uutuuksina Saariselän hiihtokeskuksella kauteen 2021-2022 ovat uusi pujottelurinne automaattisella ajanotolla Iisakkipää-tunturilla, eli vieraat pääsevät laskemaan aikaa vastaan ja kilvoittelemaan ajoilla esimerkiksi kavereiden tai perheen kesken ja tämän lisäksi kaksi uutta, pitkää luonnonlumirinnettä. Talvikauden kehityksessä hiihtokeskuksella on vahvasti painopiste ympäristöystävällisyydessä; lumetusjärjestelmää on tehostettu ja muutettu ympäristöystävällisemmäksi ja hiihtokeskus käyttää tulevana talvena täysin uusiutuvaa energiaa.

On niin monta tapaa etsiä revontulia! Aivan uutena tuotteena on revontulien metsästys hevosen selässä. Ratsain vahvan hevosen selässä kelpaa katsella taivaalle. Polaris Point Horses Saariselän ja Ivalon välillä järjestää Ride the Aurora Trail retkiä. Retki on saatavilla aina perjantaisin välillä 3.12.2021-4.2.2022. Retki kestää 1,5 tuntia ja sisältää lämpimät juomat ja otsalampun. Retki sopii kaiken tasoisille, mutta ikää täytyy löytyä yli 12 vuotta. Lue lisää ja varaa retki täällä >

Perinteisten talviaktiviteettien rinnalle on noussut uusia mielenkiintoisia elämyksiä. Huskyt ja porot lienevät tuttuja arktisia eläimiä pohjoisen kävijöille. Oletko haaveillut talvikalastuksesta harrastuksena, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa? Tälle talvelle on tarjolla useita talvikalastuselämyksiä, joista kannattaa ehdottomasti kokeilla ainakin talviseikkailua, joka yhdistää rekiajelun, porot ja verkkokalastuksen. Pilkkimään pääset yhdessä oppaan kanssa paikallisille apajille ja saat arvokkaita vinkkejä talvikalastukseen Talvikalastus tutuksi -ohjelmassa. Nuotiokahvit ja retkieväät ovat kalaonnen lisäksi retken onnistumisen avaimia. Tutustu kaikkiin kalastustuotteisiin täällä.

Miten olisi talvinen matka menneeseen? Tämä moottorikelkkaretki vie tutustumaan maineikkaisiin saamelaiskulttuurikohteisiin. Vierailu Pielpajärven erämaakirkolla, joka on rakennettu 1760. Toinen tärkeä kohde retkellä on Ukonkivi; jyhkeä kalliosaari ja vanha saamelaisten uhri-paikka. Kelkkaretki jatkuu Inarijärvellä, joka tunnetaan myös saamelaisten merenä. Retken aikana tulistellaan ja nautitaan retkieväät.

Oletko jo kokeneempi kelkkailija ja etsit uusia tuulia harrastukseesi. Lähde unohtumattomalle matkalle kohti Jäämerta kelkkaillen. Tämä kelkkailijan unelma vie uskomattomien maisemien läpi rajan yli Norjaan ja Jäämeren rannalle. Muista myös, että tarjolla on lukuisia muita vaihtoehtoja kelkkailua varten joihin voit tutustua täällä.

Nautitko kulttuurista ja haluaisit oppia lisää poronhoidosta? Tänä talvena sekin on mahdollista liittymällä mukaan poromiehen päivään. Moottorikelkka vetää reen kohti porotokkaa. vetämänä rekikuljetuksella kohti porotokkaa. Porotokkaan saavuttuasi pääset osallistumaan poromiehen töihin syöttämällä poroja. Lopuksi kahvittelun lomassa poromies kertoilee poronhoidosta – siitä, mitä se oli ennen ja siitä, miten se on muuttunut tähän päivään mennessä. 

Koko perheen luontoelämyspuisto Wiltsu

Saunoen läpi Inari-Saariselän

Mikä on se super suomalainen asia, joka löytyy lähes joka kodista? Meille arkipäivää, mutta jopa eksoottinen asia kansainvälisesti. Sauna on paikka missä rentoutua ja puhdistua, mutta sauna voi olla myös elämys meille suomalaisillekin. Inari-Saariselän alueelta löytyy huikea valikoima erilaisia saunoja. Jokainen meistä on uniikki ja niin ovat myös jokaisen saunan löylyt.

Aloita saunakierros Saariselältä ja päätä matkasi saunoen Utsjoelle Lomakylä Valleen.

Saariselällä voit nauttia saunoen revontulista esimerkiksi varaamalla yksityisen saunavuoron tai liittymällä mukaan yleiseen vuoroon.

Saunoa voit tunnelmallisessa Laanilan Kievarissa, josta löytyy kaksi tilaussaunaa joista isompi on jopa 30 henkilölle. Pienempään mahtuu 8 henkilöä. Lisäksi talvella avanto, joten saunan yhteydessä on mahtava tilaisuus päästä virkistämään ulkoilun jäljiltä väsyneitä lihaksia. Saunojille löytyy myös palju, johon mahtuu 10 henkilöä. Tutustu lisää täällä>

Northern Lights Village Saariselän Iglu sauna antaa upeat puitteet nauttia suomalaisesta saunasta ja mahdollisuudesta nähdä revontulia. Sauna on rakennettu samaan tapaan kuin Aurora mökit suurella ikkunalla taivaalle. Iglu sauna tarjoaa täydellisen yhdistelmän yötaivaan katselulle ja pehmeiden löylyjen lämmölle ja Jacuzzista nauttimiselle. Tutustu lisää täällä>

Jatka matkaasi saunojen maailmassa Ivaloon, jossa voit nauttia pehmeistä löylyistä panoraama- tai tynnyrisaunan lämmössä. Aurora Villagen saunat sijaitsevat Ivalossa luonnonrauhan ympäröimänä ja sopii miljöönä erittäin hyvin saunojan makuun. Tutustu lisää täällä>

Pohjoisempaan mentäessä löytyy kaikkien saunojen helmi, rantasauna. Inarissa sijaitseva Nuorisokeskus Vasatokka tarjoaa mahdollisuuden löylyihin rantasaunassa ja sen jälkeen saunan yhteydessä olevan tuvan takkatulen lämpö vie kiireet ja huolet mennessään. Tämä sauna sopii hyvin pienimuotoisiin illanviettoihin järven rannalla. Tutustu lisää täällä>

Päätä saunamatkasi esimerkiksi Utsjoelle Lomakylä Valleen. Tunnelmallinen tynnyrisauna Tenon varrella tarjoaa puusaunan rentouttavat löylyt upeissa jokimaisemissa, joita voit ihailla lauteilla istuessasi saunan suuresta ikkunasta! Tynnyrisaunassamme nautit mukavasta lämmöstä sekä tunnelmasta. Tutustu lisää täällä>

Aurora Village Ivalossa tarjoaa panoraamasaunan lisäksi löylyjä myös tynnyrisaunassa

Tulevaisuuden näkymät

Palveluita kohennetaan ja uutta tullaan rakentamaan myös tulevaisuudessa. Hotellien lisäksi alkavat vasarat paukkuvat myös Saamelaismuseo & Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa. Rakennuksen peruskorjauksen lisäksi tullaan rakennetaan uutta tilaa laajennetulle näyttelylle ja uusittu ravintola tarjoaakin jo maittavia ruokiaan vieraille.

Matkailuneuvonnat palvelevat sinua Saariselällä, Ivalossa ja Inarissa. Tallenna yhteystiedot itsellesi, jotta saat vastauksen mieltä askarruttaviin kysymyksiin esimerkiksi reiteistä, laduista tai mielenkiintoisista nähtävyyksistä

Saariselän palvelupiste Kiehinen, Lutontie 16, 99830 Saariselkä puh.+358 40 168 7838 tourist.info@saariselka.fi
Ivalon palvelupiste muuttaa viikolla 42 osoitteeseen Sairaalantie 3, puh. +358 40 168 9668 tourist.info@inari.fi
Inarin palvelupiste, Inarintie 46, 99870 Inari puh. +358 40 168 9668 tourist.info@inari.fi

Tutustu kohteisiin ja lähde matkalle pohjoisimpaan Lappiin

Ajankohtaista