Eletään vasta elokuun loppua, mutta taivaan tulet leimuavat jo yötaivaalla. Illat ovat pimenneet sen verran, että revontulien tanssia on mahdollista seurata vielä sulan maan aikana.

Revontulet Lappi, heijastuma järvestä, kuva: Rayann Elzein

Revontulet ovat syksyllä täysin omanlaisensa show, sillä lumi ja jääpeite eivät vielä valaise ympäristöä. Öisen taivaan leiskuvat värit heijastuvat takaisin järvien ja lampien tyyneltä pinnalta. Muista siis ruskamatkallasi viivähtää ulkona auringonlaskun jälkeenkin.

Aktiviteetit parhaimmillaan

Syksyllä aktiviteetit ja elämykset ovat parhaimmillaan. Raikas, maailman puhtain ilma ja upea luonto kutsuvat elämysten pariin koko perhettä. Pyöräily ja vaeltaminen vievät keskelle erämaata ihan hujauksessa. Meloen ja risteillen pääsee vetten päällä vielä pitkälle syksyyn, kunhan varustautuu viileneviin säihin oikein.

Nauti olostasi tulen äärellä nuotiopaikoilla ja taukotuvilla.

Road between Karigasniemi and Utsjoki

Suomen pohjoisimmalla roadtripillä ympäri vuoden

Vierailitpa alueella sitten minä vuodenaikana tahansa, niin maisemat ovat upeat Suomen pohjoisimmalla roadtripillä. Tutustu matkailualueen 9 kohteeseen. Löydä aito Lappi luonnosta ja ihmisistä.

Tutustu Inari-Saariselän alueen eläväisiin kyliin ja mielenkiintoisiin kohteisiin. Inari-Saariselällä koet tuntureiden taikaa, elät kultamaiden lumoa ja kosketat arktista kulttuuria. Pohjois-Lapissa matkailijaa odottavat saamelaiset ja lappilaiset kulttuurikohteet sekä vertaansa vailla olevat luontonähtävyydet.

Kesä väistyy hyvää vauhtia syksyn tieltä

Kesä tuntuu loppuneen yhdessä yössä. Ilmat ovat viilenneet ja upea sieni- ja marjasato kertoo seuraavan vuodenajan lähestymisestä. Puissa näkyy ruskan ensimerkkejä, keltaisia lehtiä siellä täällä, pihlajan ja haavan punertavia sävyjä. Varvut ovat pukeutuneet myös osittain jo ruska-asuun. Syyskuussa väriloisto on voimakkaimmillaan ja sen jälkeen voidaankin jo alkaa odottelemaan ensilunta.

Inspiroidu aidosta Lapista ja varaa matkasi

Varaa matkallesi aktiviteetit ja elämykset

Ajankohtaista