Pohjoisen ruskan väriloisto houkuttelee patikoimaan, pyöräilemään, melomaan ja nauttimaan luonnosta kaikilla aisteilla.

Syksyllä luonnossa kulkijaa hemmottelee värikylläinen ruska. Ruska-aika Lapissa ajoittuu syyskuuhun. Ruskan värit hehkuvat maaruskassa ja tunturi- ja vaivaiskoivuissa. Aurinkoisen kirpeät syyspäivät houkuttelevat liikkumaan ja yöllä voit todistaa revontulien tanssia taivaalla.

Punaisen ja keltaisen eri sävyt täyttävät metsät ja maaruska on avoimilla tuntureilla voimakas. Syksyllä aktiviteetit ja elämykset ovat parhaimmillaan raikkaassa ilmassa. Varaa ruskalomasi nyt ja näe pohjoisimman Lapin uskomaton väriloisto.

Ruskalomallasi voit yhdistäää monta kohdetta: Saariselkä on kuuluisa ruskakohde, joka sijaitsee aivan Urho Kekkosen kansallispuiston reunalla. Lemmenjoen kansallispuistossa pääset nauttimaan ikimuistoisesta ruskavaelluksesta Suomen suurimmassa kansallispuistossa. Utsjoella voit ihailla ruskaa patikointi- tai maastopyöräretken verran tai vaikkapa usean päivän vaelluksella. Inarin retkeilyalueella on useita merkittyjä reittejä ja mielenkiiintoisia nähtävyyksiä kuten Jäniskoski, Otsamotunturi ja Pielpajärven erämaakirkko.

Syksy on myös revontulien aikaa. Revontulikausi alkaa jo elokuun lopussa ja jatkuu läpi talven huhtikuun alkuun saakka. Syksyllä revontulet heijastuvat järvien ja jokien pinnasta tarjoten toisenlaisen näkymän taivaan väriloistoon.

Inari-Saariselän alueelta löydät juuri matkasi tarkoitukseen sopivan majoituksen, halusitpa sitten nauttia hiljaisuudesta luonnon keskellä tai majoituksesta palveluiden parissa. Alueelta löytyy edustustason lomamökkien sekä hotellimajoituksen lisäksi runsaasti vaihtoehtoja moneen makuun, leirintäalueista erämaakämppiin. Voit myös majoittua eksoottisessa lasi-iglussa ja nauttia revontulten tanssista sänkysi yllä.

Ajankohtaista