Kullanhuuhdontaa, pyöräretkiä, tunturinhuiputusta, markkinoita ja mukavaa lomatunnelmaa tarjolla tunturissa 24.-30.7.

Saariselän, Tankavaaran ja Kiilopään yrittäjät kutsuvat niin paikalliset kuin matkailijatkin nauttimaan letkeästä kesätunnelmasta kullanhuuhdonnan, kesäkisailun, tunturinvalloituksen sekä kirppari- ja markkinatunnelman pariin.

Viikon voi aloittaa lauantaina 24.7. kokeilemalla onneaan kullanhuuhdonnassa. Kultaperinne ry. järjestää yhteistyössä paikallisten kullankaivajien ja Kultakioskin kanssa, keskellä kultamaita kullanhuuhdontakilpailut. Sotajoentie 1, Saariselkä.(Kafea Cufihtar), 16km 4-tieltä. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet.

Suuntaa sunnuntaina Saariselän rinnekeskukseen . Saariselkä Bike Day:n maksuton kaikenikäisille sopiva maastopyöräilyn tekniikkakoulu alkaa klo13:00. Sen jälkeen voi suunnata opastetulle pyöräretkelle Urho Kekkosen kansallispuistoon klo 14-16. Retki sopii yli 10 vuotiaille ja on maksuton. After-Bike Lieggâ Láávussa klo 14-17, herkkuja grillistä, vohveleita, jäätelöä.

Maanantaina voit vaikka vuokrata pyörän ja polkea lähireittejä pitkin tai suunnata kävellen Laanilaan Savotta-kahvilaan ja tutustua kullanhuuhdonnan saloihin Lapin Kullanhuuhtojaliiton taitajien opastuksella. Savotta-kahvilan näyttelyssä voi tutustua alueen savotta-historiaan ja tietenkin munkkikahveja ja kulmakunnan kuulua hillapiirakkaa unohtomatta!

Tiistaina Kiilopään retkeilykeskuksessa vietetään perinteistä Kiilopääpäivä. Huiputa päivän aikana Kiilopää, tule kyselemään oppailta retkivinkkejä ja testaa maastopyöriä. Kiilopään huipulta löytyy rasti koodin kera. Käy huiputtamassa tunturi ja toimita koodi infopisteelle klo 9-15 välillä. Kaikkien huiputtaneiden kesken arvotaan majoituslahjakortti Suomen Latu Kiilopäälle. Iltapäivällä klo 14-16 on Roll Outdoorsin maastopyörien testausta Kiilopään pihapiirissä.

Keskiviikkona kannattaa suunnata jälleen Laanilan Savotta-kahvilaan ja sen pihapiiriin Rokulipäiville. Pihakirppikseltä klo 10:00 lähtien voit tehdä löytöjä tai tuoda sinne omat aarteesi tarjolle. Tuo oma pöytä, ei veloitusta paikasta. Klo 11:00 lähtien on leikkimielistä kisailua pihapiirissä ja klo 13:00 lähdetään etsimään mestaria kultakisoissa läheisen Piispanojan rantamaisemassa.

Toimintatorstai kutsuu tutustumaan Tankavaaran Kultakylään ja sen läheisyydessä sijaitsevan Sompiotalon Eläin- ja eränäyttelyyn. Toimintatorstain kullanhuuhdontakisa järjestetään osana Kullanhuuhdonna SM-kilpailuja, mutta on erillinen kisa . Tutustu tarkemmin ohjelmaan ja ilmoittaumisohjeisiin. Samalla reissulla kannattaa ehdottomasti käydä myöskin Tankavaaaran Kultamuseossa ja tutustua sen pihapiiriin ja näyttelyihin. Talo täynnä kullan tarinoita.

Viikon päättää perjantaina Saariselän kylällä Kauppakeskus Kuukkelin Yllätystenpäivä. Sieltä löydät lähes kaiken, mitä Lapin matkallasi voit tarvita. Hyödynnä markkinatarjouksia, kerää ostoskoriisi paikalliset herkut ja nauti Ravintola Kuukkelin monipuolisesta tarjonnasta. Yli 100€ kertaostoista K-Market Kuukkelista saat 5€ etusetelin Ravintola Kuukkeliin. Kertaostosten summaan ei lasketa  keskiolutta, alkoholituotta eikä tupakkatuotteita. Yli 100€ tekstiiliostoista -25% alennus. Runsaasti tuotetarjouksia.

Tervetuloa viihtymään!

Ajankohtaista