Vuorovene odottaa Njurkulahden laiturissa

Inari-Saariselän alueella jokia ja järviä riittää vierailtavaksi loputtomiin. Vesistöt ovat monimuotoisia, jokia, järviä, lähteitä ja isojakin lampia. Tunturipuron vedellä kelpaa täyttää juomapullo keskellä kuumaa kesäpäivää tai kurkistaa uskomattoman kirkasvetisen lähteen paljastamaan vedenalaiseen maailmaan.

Risteillen ja veneretkillä

Vesillä olosta voi nauttia veneen tai risteilyaluksen kannella maisemia katsellen, kun esimerkiksi Inarijärven risteily vie historiallisten nähtävyyksien läheisyyteen, jotka ovat olleet kulttuurillisesti merkittäviä alueelle. Risteillä voi myös pienemmällä porukalla ihan vaikka ystävien tai perheen kesken jääsaareen, jonka luolassa jäälattia ei sula kokonaan kesän aikana.

Jokiveneellä syvälle kansallispuistoon

Suomen suurin kansallispuisto Lemmenjoki tarjoaa niin ikään mahdollisuuden nauttia luonnosta vesillä. Jokiveneretki Lemmenjokea pitkin on upea ja sopivan jännittävä kokemus! Jokivene kulkee vuoroaikataulun mukaan ja pysähtyy mennessä ja palatessa Ravadaskönkäällä, joka on yksi Lemmenjoen kansallispuiston tunnetuimmista nähtävyyksistä eikä turhaan. Jokivene jatkaa matkaa syvemmälle kansallispuistoon ja pysähtyy Kultahaminassa, josta jokivene kääntyy takaisin ja ajaa samaa reittiä taas lähtöpisteeseen Lemmenjoen kylään. Jokivene on oiva keino päästä syvälle kansallispuistoon ja toteuttaa esimerkiksi useamman päivän vaellusretki.

Elämyksiä vesillä opastettuna ja omatoimisesti

Alueella on laaja tarjonta aktiviteetteja vesillä ja niistä kannattaa kokeilla useampaakin loman muiden elämysten ohella. Melonta onnistuu monella eri tavalla esimerkiksi kanootilla, kajakilla ja sup -laudalla. Meloa voi lempeästi virtaavissa joissa ja järvillä, sekä metsälammilla. Sup -lautailu onnistuu niin ikään esimerkiksi upealla Tenojoella ja Saariselän tunturimaisemissa metsälammella. Vauhdikkaampaa menoa vesillä tarjoavat kumilauttaretket ja koskenlasku. Voit tutustua järviin ja jokiin myös omatoimisesti vuokraamalla soutuveneen, kajakin tai kanootin.

Inspiroidu Lapin kesästä

Tutustu kohteisiin

Ajankohtaista