Lapsi Sulaojan lähteellä

Koulut päättyivät viime viikonloppuna ja kesä on tullut täydellä voimalla pohjoisimpaan Lappiin. Mustikat kukkivat ja Suopursujen huumaava tuoksu täyttää ilman metsissä ja soilla. Pakkaa siis laukut ja lähde lasten kanssa kesämatkalle. Vanhempana usein muistellaan kesäloman kohokohtia ja kommelluksille nauretaan yhdessä. Perheenä yhdessä lomailu on kesän parasta antia ja Inari-Saariselän alueella on runsaasti tarjolla aktiviteetteja ja elämyksiä koko perheelle. Välinevuokraamoista löytyy kattavasti varusteita myös lasten harrastamiseen. Kesämatkan voi perheen kanssa toteuttaa Suomen pohjoisimmalla roadtripillä tutustuen alueen monipuoliseen luontoon, nähtävyyksiin ja kulttuurikohteisiin. Majoitusta löytyy monipuolisesti alueelta isommallekin perheelle.

Kesäloma on erinomainen aika nauttia alueen ainutlaatuisesta luonnosta – avarat tunturit, jylhät erämaametsät ja kirkkaat vesistöt ovat kaikkialla läsnä! Erinomaisen mahdollisuuden alueen luontoon tutustumiseen tarjoavat kansallis- ja luonnonpuistot lähireitistöineen. Esimerkiksi Saariselältä löytyy lapsiperheille hyvin soveltuva parin kilometrin mittainen Aurora-tuvalle johdattava Aurorapolku.

Suomen suurimpiin järviin lukeutuvaan Inarijärveen voi tutustua risteilyaluksen kannelta käsin. Risteilyllä pääset ihailemaan kaunista erämaajärveä ja sen upeita saaria – joita järvestä löytyykin yli kolmetuhatta! Kiitos katamaraanin kahvilan, hoituu koko perheen ruokailu kätevästi maisemia hämmästellessä. Varaa Inarijärven risteily tästä >

Syvemmälle Suomen suurimpaan kansallispuistoon, Lemmenjokeen, perheseurueen vie jokiveneet. Voit myös yhdistää veneretken kullanhuuhdontaan, ja viettää elämyksellisen päivän legendaarisilla kultamailla! Lemmenjoen alueelta löytyy runsaasti mielenkiintoisia käyntikohteita ja aktiviteetteja koko perheelle.

Sadepäivänä voi suunnata Kultamuseoon Tankavaarassa tai pulahtaa kylpylän poreisiin. Mielenkiintoinen kohde perheille on myös Saamelaismuseo Siidan ulkomuseoalue.

Utsjoella kannattaa käydä tutustumassa kirkkotupiin ja hämmestellä Saamen siltaa, joka vie suoraan Norjan puolella. Tenojoella voi viettää rantapäivää upeilla hiekkarannoilla. Nuorgamissa voi käydä koskettamassa EU:n pohjoisinta kohtaa ja vierailla Suomen pohjoisimmalla järvellä Pulmankijärvellä keskellä tunturiylänköjä.

Inspiroidu Lapin kesästä

Tutustu kohteisiin

Ajankohtaista