Kuva: Nuorgamin Lomakeskus

Inari-Saariselkä-matkailualue tarjoaa karavaanareille yötöntä yötä, upeita tuntureita, erämaisen Inarijärven , taianomaisen Tenojoen varren sekä elämyksiä ja tapahtumia ja eläväisiä kyliä ja kiehtovaa kulttuuria.  Karavaanaripalveluja löytyy niin Saariselältä, Kiilopäältä, Ivalosta, Inarista, Lemmenjoelta, Kiellajoelta, Kirakkajärveltä sekä Näätämöstä ja Utsjoen kunnan alueelta aina Suomen pohjoisimmasta kylästä Nuorgamista.

Kun matkanteko on elämys

Tutustu Pohjois-Lapin aitoihin kyliin ja nauti paikallisista lämminhenkisistä palveluista. Suomen pohjoisin roadtrip tutustuttaa matkailijan pohjoisimman Lapin luontoon ja palveluihin kulkien Tankavaarasta läpi Saariselän, Inarin ja Utsjoen alueen, jatkaen matkaa Suomen pohjoisimpaan paikkaan Nuorgamiiin.

Aikaa kannattaa varata myös Inarijärveen tutustumiseen – uutissivusto CNN julisti Inarijärven yhdeksi Euroopan kauneimmista paikoista: ”Ympärivuotinen paratiisi!” Inarista löytyy myös Vuoden 2020 ravintolaksi valittu Aanaar.

Matkalla voit suunnata myös länteen kohti Lemmenjokea tai Karigasniemeä. Inarista pohjoiseen suunnatessa voit käydä niin ikään piston Sevettijärvellä ja Näätämössä. Sevettijärvellä sijaitsevassa perinnetalossa pääsee kesäaikaan tutustumaan koltansaamelaiseen kulttuuriin. Olosuhteiden salliessa roadtripin voi toteuttaa myös Nuorgamista Näätämöön kulkemalla Norjan kautta, missä voi kastaa varpaat Jäämereen.

Karavaanareiden palvelutarjonta laajenee

Inari-Saariselkä matkailualueelta löytyy kattavasti palveluja karavaanareille aina pohjoisen Sodankylän Tankavaaran kultamailta Suomen pohjoisimpaan kylään Nuorgamiin. Katso leirintäalueet täältä.

Pohjoisen Sodankylän ja Inarin kunnan alueen kanavaanareiden palvelut löydät täältä. Tänä kesänä uutena kohteena löytyy Saariselältä myös Saariselkä Ski & Sport Resortin kolmekymmentä paikkaa ja Saariselän Majoitus Kuukkeli on laajentanut tarjontaansa.

Utsjoella karavaanarit toivottaa tervetulleeksi Suomen pohjoisimmassa kylässä Nuorgamissa Nuorgamin Lomakeskus ja Tenojoen varrella Lohiranta Muita palvelujentarjoaja ovat mm Hotelli Guossi ja Nivajoen Camping. Septitankin tyhjennyspaikkoja löytyy Hotelli Guossissa, Tenonrinteellä, Lapinkylässä ja Nuorgamin lomakeskuksessa. Lisäksi yleinen tyhjennyspaikka: Utsjoki Mieraslompolo, Tie nro 4. Tielaitoksen paikka. Mieraslompolon kylän eteläpuolella. Utsjoelle matkaa noin 40 km. Koordinaatit N 69.58395 E 27.23736.

Elämyksiä ja tapahtumia

Matkalla on tarjolla upeita elämyksiä ja kesän viikko-ohejelmasta voi poimia matkan varrelta sopivia aktiviteetteja omaan makuun ja ajoittaa matkantekonsa alueen monipuolinen tapahtumatarjonta mielessä. Lähde avotunturiin pyörällä, melomaan joelle, risteilemään Inarijärvelle tai patikoimaan kansallispuistoon. Tai miksi et kokeilesi onneasi kultamölkkykisassa Tankavaarassa tai Lumoutuisi Utsjoesta teemaviikolla. Kultamaiden rohkeisiin naisiin voit tutustua Tankavaaran Kultamuseon Tähtiä näyttelyssä ja saamelaismusiikin kattaus on tarjolla Ijadis Idja festivaaleilla elokuussa Inarin kylässä.

Eläväiset kylät ja kiehtova kulttuuri

Lapin huipulla sijaitseva arktinen Inari-Saariselkä matkailualue tarjoaa Suomen kaksi suurinta kansallispuistoa, rikasta paikalliskulttuuria sekä monipuolisia lontoliikuntamahdollisuuksia. Tutustu Inari-Saariselkä matkailualueen eläväisiin kyliin ja mielenkiintoisiin kohteisiin. Inari-Saariselällä koet tuntureiden taikaa, elät kultamaiden lumoa ja kosketat arktista kulttuuria. Täällä sinua odottaa aito Lappi.

Tuhannet tarinat kertovat kuuluisista kultajoista ja legendaarisista kullankaivajista. Yhä tänäkin päivänä kultaa etsitään aktiivisesti ja aina joskus joku onnekas löytää hipun jos toisenkin. Lapin kultakulttuuriin pääset tutustumaan Saariselällä sekä kullanhuuhdonnan kotiseudulla, Lemmenjoella.

Tutustu saamelaiskulttuuriin ja nykypäivän saamelaiseen elämänmenoon Inari-Saariselän alueella. Saamelainen kulttuuri elää vahvana Inari-Saariselällä, saamelaisten kotiseutualueella. Tutustu saamelaisten historiaan ja heittäydy paikalliseen elämänrytmiin. Täällä elävät pohjoisen perinteet.

Olethan jo osallistunut KesäKisaan 2021?

Suomen pohjoisin roadtrip vie teidät uskomattomalle matkalle Tankavaarasta Nuorgamiin. Roadtripillä vierailette Suomen suurimmissa kansallispuistoissa ja tutustutte saamelaiskulttuuriin, kultakulttuuriin ja ainutlaatuiseen luontoomme upeiden elämysten myötä. Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa kahden hengen kattava kuuden yön mittainen roadtrip! Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Roadtripilla kulkeminen tapahtuu omatoimisesti. Arvonnan sääntöjen lukeminen ja hyväksyminen ovat edellytys arvontaan osallistumiselle. Luethan ne täältä. Palkinnon arvo on 1500 euroa.

Inspiroidu Pohjois-Lapin kesästä

Lapin kesä alkaa arvaamatta, sillä luonto siirtyy talvesta kesään vauhdilla. Pohjois-Lapissa kesä on lyhyt, mutta valoisa. Noin neljän kuukauden ajan lämpötila on kesälukemissa, mutta varsinaisia hellepäiviä Lapin kesässä ei ole yleensä kovin montaa. Inari-Saariselällä nautitaan valoisasta, pohjoismaisesta kesästä, tunturituulen tuulahduksista ja raikkaista arktisista vesistä. Inspiroidu kesästä ja suuntaa pohjoisimpaan Lappiin!

Ajankohtaista