Hiihtolomat tulevat päätökseen tulevana viikonloppuna. Laduilla kuuluu muutakin kuin sauvojen suihke, nimittäin kevään äänet ovat täällä. Kevään kelit ovat kohdillaan ja pian sopii odottaa kuulevansa veden solinaa puroissa ja veden tippumista jääpuikkojen päästä. Aurinko lämmittää jo tuntuvasti ja ainakin yksi kerros vaatetta saa jäädä kaapin hyllylle. Tykkylumet on kevättuuli tiputtanut puista pois ja tuulen humina kuuluu männyn latvoista.

Palvelut toimivat ja ovat avoinna, vaikka vallitsevat olosuhteet ovat tuoneet mukanaan muutoksia ravintolapalveluihin ja julkisiin kokoontumisiin. Laduilla, talvipoluilla ja rinteissä riittää tilaa ihan jokaiselle, eikä kiireen tunnetta ole mailla eikä halmeilla. Latuja pitkin pääsee Urho Kekkosen kansallispuistoon seuraamaan kevään etenemistä ihan talvikauden loppuun saakka. Latuhuoltoa jatketaan sään salliessa aina 1.5. saakka.

Lintujen laulu säestää hiihtoa metsän siimeksessä ja aurinko saattelee tunturissa hiihtävää kohti päämäärää. Taukopaikoilla noudatetaan turvavälejä ja suosituksia, jolloin jokaiselle löytyy terveysturvallinen levähdyspaikka. Kelkkareitit toimivat upeina maisemareitteinä matkailualueen kohteiden välillä ja vievät syvälle erämaahan.

Monikäyttöisillä talvipoluilla pääsee seikkailemaan luontoon Saariselän ja Kiilopään alueilla. Kiilopään alueella on useita, vain talvipyöräilijöille tarkoitettuja reittejä, joissa vastaan ei tule pyöräilijöiden lisäksi muita. Talvipolut on selkeästi merkitty sinisin aurauskepein ja monikäyttöreitti -kyltein, joten polulta ei eksy. Talvipolut tuovat vaihtelua tiellä kävelyyn ja antavat mahdollisuuden nauttia talvisesta luonnosta muutenkin kuin suksien tai pyörän päällä. Tutustu reitistöön >

Vinkkejä kevätkeleille tunturiin

Auringonvalo heijastuu kimaltavasta lumihangesta takaisin voimakkaasti, joten tunturissa aurinkoisella kelillä liikkuessa kannattaa suojata kasvot ja silmät auringonvalolta. Hyvä suojakerroin ja aurinkolasit tulevat jo lyhyemmälläkin ulkoilulla tarpeen. On myös hyvä muistaa, että vaikka sää tuntuisi kuinka lämpimältä, hohkaa hanki ja routamaa kylmää vielä pitkään. Aktiivisen ulkoilupäivän jälkeen kosteat vaatteet kannattaa vaihtaa heti kuiviin, jotta ei vilustu. Pakkaa pidemmälle retkelle mukaan kuumaa juotavaa ja energiarikasta syötävää, jotta väsymys ei pääse yllättämään kesken matkan.

Nautiskellen luonnonhelmassa

Luonnosta on mahdollista nautiskella helposti, sillä luontoon pääsee lähestulkoon majoituksen etuovelta. Aurorapolku, joka vie Urho Kekkosen kansallispuistoon, sopii mainiosti kaikille. Kokonaispituudeltaan reilun kahden kilometrin mittainen polku johtaa Aurora tuvalle, jonka tunnelmallinen, kaikille avoin puoli tarjoaa mahdollisuuden lämmitellä ja syödä eväitä sisätiloissa. Valtavalta terassilta voi ihailla auringonlaskua ja maisemia kansallispuistoon. Iltamyöhään revontulia pääsee seuraamaan samaiselta terassilta ja kulku polulla on helppoa valaistuksen ansiosta. Tutustu Aurorapolkuun ja päivätupaan >

Ravintolapalvelut ja muut palvelut poikkeustilanteessa

Ravintolat alueella tarjoavat laajasti noutoruokaa ja mikä oiva tilaisuus onkaan nauttia à la cartea ulkona vaikkapa nuotion äärellä. Kotiinkuljetuksista kannattaa kysyä ruokaa tilatessa, jos sellaista mielii. Olemme listanneet noutoruokaa tarjoavia toimijoita tänne >. Samasta listauksesta näkyvät myös välinetoimitukset ja muita avoinna olevia palveluita.

Aktiviteettipalvelut ovat avoinna ja kaikki pääsevät nauttimaan matkailualueen elämyksistä. Aktiviteeteissa on rajoitettu ryhmäkokoja ja kaikissa palveluissa noudatetaan annettuja suosituksia ja rajoituksia, sekä panostetaan siihen, että kaikki saavat nauttia lomastaan terveysturvallisesti. Tutustu aktiviteettitarjontaan ja koe elämyksiä pohjoisimmassa Lapissa!

Inspiraatiota kevään lomallesi

Ajankohtaista