Moni suuntaa laduille ensi töikseen alueelle saavuttuaan. Laukut saatetaan purkaa vasta ensimmäisen hiihtolenkin jälkeen. Saariselän ladut ovat priimakunnossa koko talvikauden ja latuverkoston laajuus on päätä huimaava. Tälläkin hetkellä koko latuverkosto on käytössä ja huollon piirissä. Viikon jokaisena päivänä onnistuu hiihtää uusia reittejä. Tilaa riittää siis kaikille ja latuja löytyy kaikentasoisille hiihtäjille. Maisemat vaihtuvat mäntymetsistä avotunturiin ja matkan varrella voi pysähtyä tauolle monessa paikassa. Omia välineitä ei ole pakko omistaa tai tuoda mukanaan ellei niin tahdo, sillä alueelta löytyy vuokrattavia murtomaavälineitä joka puolelta. Näin on varmaa, että jokaiselle löytyy sopivat välineet ja sama koskee myös lasten varusteita. Pienimpiä retkeilijöitä voi vetää ahkiossa mukana. Ahkioita löytyy myös vuokrattavaksi Saariselän alueelta.

Hiihtoladut ovat vain muutaman askeleen päässä ovelta

Saariselkä Ski & Sport Resortin alueen läpi kulkeva latu mukailee Luttojokea syvemmälle kansallispuistoon ja latu erkanee monelle eri reitille, jotka vievät tuntureiden huipulle ja lempeisiin metsämaihin. Välineet saa vuokrattua suoraan välinevuokraamosta ja ladulle on matkaa ovelta muutama kymmenen metriä.

Kylän hotellit ja useat mökit ovat latujen läheisyydessä, joten ladulle pääsy ei vaadi pitkää siirtymistä. Esimerkiksi Lapland Hotels Riekonlinna ja samassa rakennuksessa sijaitseva Lapland Safaris Saariselän toimipiste tekevät ulkoilemaan lähdön erittäin helpoksi. Myös Santa’s Hotel Tunturi sijaitsee unelmapaikalla latujen läheisyydessä. Holiday Club Saariselän kylpylä ja Aurora Spa hemmottelevat aktiivisen ulkoilupäivän jälkeen. Mökkimajoitusta voi kätevästi varata Saariselän alueelle esimerkiksi Saariselän Keskusvaraamolta.

Ajantasainen latu- ja talvipolkuhuolto nyt kätevästi samassa palvelussa. Vaihda vaikka lounastauolla suksien tilalle läskipyörä ja polje tunturiin iltapäivälenkille.

Talvipyöräilyn reittiverkosto vie vauhdikkaisiin mäkiin ja hauskoihin mutkiin Urho Kekkosen kansallispuistoon, sekä Saariselän kylän ympäristöön. Pyöräreittejä löytyy kaikentasoisille helpoista vaativiin. Tutustu lisää reitistöön ja lataa talvireittien GPS -jälki sekä kartta täältä. Saariselän alueen talvipolut ovat monikäyttöreittejä, joten vastaan saattaa muiden pyöräilijöiden tapaan tulla lumikenkäilijöitä, kävelijöitä tai koiran kanssa liikkujia. Pyöräillen reitit ovat mielenkiintoisia eri tasoisine nousuineen ja laskuineen. Myös hauskat kaarteet ja mutkat tuovat roimasti lisää mielenkiintoa reitteihin. Pyöräillä voi ympäri vuorokauden auringonvalossa päivällä ja revontulten alla iltahämärässä, mutta vasta-ajetulla talvipolulla ei kannata ajaa ennen sen kovettumista.

Pyöriä löytyy vuokralle useasta paikasta ympäri matkailualuetta ja talvipyöräily kesäpyöräilyn rinnalla on valtavan hauska laji, joka vie mennessään. Useissa pyörissä on sähköavustin jyrkimpiä nousuja helpottamaan tai muuten kevyempää ajoa kaipaaville. Läskipyöriä löytyy myös ilman sähköavustinta lapsesta vaariin saakka.

Inari-Saariselkä on liikkujan paratiisi

Matkailualueelta löytyy uskomattoman paljon erilaisia aktiviteetteja. Useiden aktiviteettien hurmoksessa ei huomaakaan kuinka hyvä liikuntaharjoitus tulee samalla tehtyä. Talvipyöräily on yksi näistä lajeista. Tutustu lisää talvipyöräilyn saloihin ja lue myös talvipyöräilyn etiketistä, jolla varmistetaan kaikille samat mahdollisuudet nauttia tästä elämyksestä.

Lisää elämyksiä lomallesi

Inspiroidu aidosta Lapista

Ajankohtaista