Tervetuloa hiihtolomalle pohjoisimpaan Lappiin! Olemme keränneet hiihtolomien viikko-ohjelman täyteen tekemistä ja kokemista loman jokaiselle päivälle. Tutustu myös muihin tarjolla oleviin aktiviteetteihin viikko-ohjelman lisäksi.

Ladut ja rinteet parhaimmillaan

Olitpa sitten ensi kertaa suksien päällä rinteessä tai ladulla on mitä mainioin aika tutustua uuteen lajiin, sillä rinteet ja ladut ovat uskomattoman hyvässä kunnossa. Opetusta ja välinevuokrausta on helposti saatavilla kaikille.

Ladulla voit suunnata syvemmälle Urho Kekkosen kansallispuistoon. Aurinko lämmittää kasvoja ja raitis ilma tekee hyvää koko keholle. Latukahviloissa tuoksuu tuore pulla ja tauolla kelpaa ihailla tunturimaisemia.

Rinteessä riittää vauhtia. Olitpa kokeneempi laskija tai aloittelija, niin Saariselän rinteistä löytyy sopivaa laskettavaa kaikille. Hissit vievät kahden tunturin huipulle ja mielettömät maisemat avautuvat joka suuntaan. Laskupäivän aikana ehtii kokeilla useampaa lajia ja pulkkailu on yksi ehdottomista suosikeista. Suomen pisin pulkkamäki odottaa laskijaansa ja hissillä pääsee helposti takaisin huipulle. Iltamäen aikana pulkkailu muuttuu täysin uudenlaiseksi kokemukseksi, kun pimeä laskeutuu ja pulkkamäen Aurora valot syttyvät päälle.

Monikäyttöiset talvipolut

Saariselän ympäristöön on avattu upeita monikäyttöisiä talvipolkuja. Talvipolkuja huolletaan säännöllisesti ja niitä pitkin pääsee liikkumaan läskipyörällä, kävellen, liukulumikengillä ja koiran kanssa myös. Talvipolut vievät kylältä suoraan keskelle luontoa ja retkeillessä talvipoluilla törmää paikalliseen eläimistöön, näkee upeita maisemia ja kunto kohoaa huomaamatta. Tilaa on hengittää ja kiire jää kotiin. Luonnon läheisyydessä virkistyy niin keho kuin mielikin.

Talvipyöräily vie polkijan ylös tunturiin ja metsän keskelle. Monitasoisista talvipoluista löytyy haastetta, mutta myös polkuja, joilla lajiin on helppo tutustua. Kiilopään alueella on myös reittejä, jotka on tarkoitettu ainoastaan pyöräilyyn. Tutustu talvipolkuihin ja pyöräilyetikettiin täällä.

Kelkkailua, huskyajeluja, poroja ja vaikka mitä muuta

Viikko-ohjelmasta löytyy safareita niin kelkkaillen, huskyjen kanssa kuin porojenkin vetämänä. Safareilla pääsee pidemmälle maastoon ja usein safariin kuuluukin maastolounas nuotion äärellä. Keskellä koskematonta luontoa unohtuu murheet ja mieli lepää aurinkohangilla, puun katveessa, tunturituulessa ja tulen rätinässä. Upeat Aurora Span hoidot ja kylpylän sauna- sekä allasosasto rentouttavat aktiivisen päivän jälkeen.

Terveysturvallisuus hiihtolomalla

Terveysturvallisuus on otettu huomioon myös ulkoilmalajeissa ja osallistujien määrää on rajoitettu opetuksissa ja muissa aktiviteeteissa. Samoin toimivat kaikki toimijat alueella terveysturvallisesti. Muistathan lukea ajantasaiset ohjeet esimerkiksi täältä.

Nauti lomastasi ja noudatetaan yhdessä annettuja ohjeistuksia terveysturvallisen matkailun puolesta. Näin varmistamme, että yhteisömme on turvassa ja vieraamme saavat lomailla levollisin mielin nyt hiihtolomien aikaan ja myös loppukevään. Tutustu lisää ohjeistuksiin täällä.

Ajankohtaista