Sinulle on tilaa tunturissa hengittää – vapaasti, antaa katseen kiertää avaraa maisemaa, kuunnella luonnon hiljaisuutta ja pysähtyä.

Jotta mielesi voi olla rauhallinen ja olosi turvallinen lomaillessasi muistathan noudattaa viranomaisten ja matkailuelinkeinon terveysturvallisuuteen liittyviä suosituksia ja ohjeistuksia.

Niin teemme mekin Inari-Saariselkä alueella – Lapin alueen matkailu- ja ravintola-alan päivitettyjen terveysturvallisuusohjeiden mukaisesti.

Ohjeita sovelletaan alueen matkailu- ja ravintola-alan toimintaan sekä kansainvälisen matkailun, kotimaanmatkailun että paikallisväestön palveluissa.

Keskeiset asiat, joita terveysturvallisen toiminnan osalta tulee huomioida:

Maskien käyttö sisätiloissa. Suositus koskee sekä asiakkaita että työntekijöitä. Maskien käyttö myös iltaravintolatoiminnassa ja illanviettoissa. Asiakaspalvelussa ja asiakaskontaktissa toimivien työntekijöiden tulee käyttää kasvosuojainta, mikäli käytössä ei ole suojapleksejä.

Koronavilkun käyttö sekä asiakkailla että työntekijöillä. Työantajalta koronavilkun käytön edellyttäminen on merkittävä työterveyttä edistävä teko.

Yrittäjiä pyydetään huomioimaan erityisesti ravintolatilojen osalta riittävä ilmanvaihto ja -suodatus sekä asiakkaiden mahdollisuus pysytellä tietyllä alueella tai omassa ryhmässä ravintolassa ollessaan. Myös ravintoloiden äänentason alentaminen helpottaa keskustelua turvavälit säilyttäen.

Ravintolayrittäjiä ja iltatapahtumien järjestäjiä pyydetään keräämään yhteystiedot asiakkailta mahdollista tartunnanjäljitystä varten.

Käsi- ja yskimishygieniaan on kiinnitettävä huomiota ja käsidesiä oltava tarjolla sisätiloihin tultaessa

Lähikontaktien välttämiseksi turvavälien ylläpitämisen mahdollisuus yleisötilaisuuksissa, yleisissä kokoontumisissa ja julkisissa tiloissa tulee turvata ja ohjata yleisöä ruuhkien välttämiseksi

Siivoushygieniaa tehostetaan erityisesti kosketuspintojen osalta

Tutustu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ajankohtaisiin päivityksiin ja tule turvallisin mielin.

Tutustu Inari-Saariselkä alueen palvelutarjontaan

Tutustu alueen kohteisiin

Ajankohtaista