Hyvinvointi ja mitä se tarkoittaa, on hyvin yksilöllistä. Toiselle hyvinvointi on liikkumista hiki hatussa ja toiselle maiseman ihailua sohvalla loikoillen, toiselle se on löylyn sihinää saunan lauteilla. Hyvinvoinniksi voi siis laskea kaiken, mikä tuo hyvää mieltä, poistaa stressiä ja on sitä mitä juuri sillä hetkellä haluaa tehdä. Hyvinvointia jokaiselle löytyy laajasta palvelutarjonnasta alueella.

Hyvinvointi syntyy levosta, liikunnasta, ravinnosta ja henkisestä energiasta. Välillä jokin osa-alue jää vähemmälle huomiolle ja kokonaisuus kärsii.

Uni ja lepo ovat iso osa hyvinvointiamme ja niiden merkitys unohtuu helposti. Hyvä laadukas uni takaa energiaa arjen askareisiin ja liikuntaan. Lomaillessasi matkailualueellamme voit olla huoletta, sillä kaikki majoitusvaihtoehdot takaavat varmasti rauhalliset ja laadukkaat unet. Tässäkin olemme kaikki erilaisia. Toiset meistä tuntevat olonsa levollisimmaksi hotellin pehmoisessa sängyssä, toiset mökissä erämaan syleilyssä ja toiset lumikuopassa tunturien ympäröimänä. Monipuolinen majoitustarjonta takaa kaikille hyvät unet.

Hyvinvointia aktiviteeteista

Toinen hyvinvoinnin rakennuspalikoista on liikunta. Liikuntaa on kaikkea lempeän ja vauhdikkaan extremen väliltä.

Kehoa vetreyttävät erilaiset joogan muodot ja lempeät venyttelyt. Jooga rauhoittaa ja virkistää myös mielen, joka saattaa olla kiireiden jäljiltä väsynyt. Meditoinnin parissa ajatusten voi antaa lipua hiljalleen ohitse tarttumatta niihin ja nauttia läsnäolosta.

Vauhdin hurmaa kokee monissa aktiviteeteissa alueellamme. Esimerkiksi laskettelu, talvipyöräily ja huskyajelut ovat fyysisiä, lihaskuntoa parantavia aktiviteetteja. Paras aktiviteettihan on sellainen, jota ei edes huomaa lihaskuntoa kasvattavaksi harjoitteeksi. Lihaskunto tukee ja parantaa ryhtiä sekä saa veren virtaamaan paremmin ympäri kehoa. Tiedät ehkä tunteen, joka tulee endorfiinista, jota vapautuu liikunnan aikana.

Aktiviteetteja löytyy myös hieman maltillisemman liikunnan parissa, joista toki voi tehdä halutessaan kovan intensiteetin urheilua. Tällaisia aktiviteetteja ovat esimerkiksi murtomaahiihto, liukulumikenkäily ja talvikävely. Talviretkeilyä parhaimmillaan on hiihtää kansallispuistossa sijaitsevalle tuvalle repun kanssa, pysähtyä lämmittelemään kaminan edessä ja juomaan kahvit termoksesta. Latujen, kelkkareittien ja talvipolkujen yhteydessä sijaitsee kahviloita ja muita ruokapaikkoja, joissa tankata lisää energiaa ulkoiluun.

Matkailualueen laajuudelta löytyy niin opastettuja retkiä kuin välinevuokrausta omatoimiseen retkeilyyn.

Sauna

Matkailualueemme on täynnä hyvinvointipalveluita, joista löydät varmasti itsellesi sopivia tuotteita ja palveluja.

Sauna on niin tavallinen asia meille, että välillä sen uniikkius unohtuu. Saunalla on todettu olevan potentiaalisia terveysvaikutuksia ja sauna on osa hyvinvointiamme. Saunominen liittyy usein juhliin ja perheen kokoontumisiin. Sauna löytyy useimmilta mökeiltä ja niistä on tullut osa hyvinvointipalvelujen kokonaisuutta. Matkailualueelta löytyy saunoja niin majoitusten yhteydestä, kuin yleiseen käyttöön sopivia myös. Miltä kuulostaisi yhdistelmänä maittava illallinen, jonka jälkeen nautit saunan lämmöstä ja paljusta keskellä lumihankea? Monta hyvinvoinnin rakennuspalikkaa tulee huomioiduksi yhdellä kertaa. Saunoja löytyy paljon erilaisia esimerkiksi savusauna, puusauna, sähkösauna, aromasauna, telttasauna ja jääsauna. Kuinka monessa erilaisessa saunassa sinä olet heittänyt löylyvettä kiukaalle?

Henkistä energiaa luonnosta ja tapahtumista

Matkailualueemme sijaitsee pohjoisimmassa Lapissa luonnon helmassa. Kyläkeskuksista ei tarvitse siirtyä kovin kauas, kun huomaa olevansa keskellä erämaata. Henkeä salpaavat maisemat avartavat mieltä päivin ja öin. Luonnossa läsnäolo on kokonaisvaltainen kokemus, joka saattaa herättää yllättäviä tunteita ja herkistää aistit aivan uudella tavalla. Luonnon äänien kuuntelu rauhoittaa ja on helpompaa olla läsnä.

Moninaiset alueen tapahtuvat liittyvät vahvasti hyvinvointiin. Tanssin hurmaa musiikin tahdissa, kulttuuriin syventymistä elokuvien ja tarinoiden äärellä, urheilua kisahengessä, elämyksiä taiteen parissa ja monia muita uniikkeja tapahtumia, jotka tukevat hyvinvointia. Tutustu alueemme tapahtumiin päivittyvässä kalenterissamme.

Luontoon suuntaa monia opastettuja retkiä, mutta alueen laajan reitistön ja hyvien opasteiden ansiosta luonnossa on helppo liikkua myös itsekseen. Usein luontoretkeltä palaa mieli täynnä upeita maisemia, joille mikään kuva ei tunnu tekevän oikeutta ja mukaan mahtuu kohtaamisia paikallisen eläimistön kanssa. Matkalla on saattanut pysähtyä useampaan kertaan miettimään minkä lajin kasvi versoi aurinkoa kohti polun varrella. Sekä talvella että kesällä luonto tarjoaa rajattomat mahdollisuudet retkeillä ja kokea hyvinvointia sitä kautta.

Hyvinvointia jokaiselle todella löytyy ja omaan hyvinvointiin panostaminen on tärkeää nykyhetkeä ja tulevaisuutta ajatellen.

Lisää inspiraatiota hyvinvointiin

Ajankohtaista