Talven elämykset odottavat kaikkia Inari-Saariselkä matkailualueella.

Pohjoisimmassa Lapissa odottavat aurinkohanget ja kodikas tunnelma. Rinteet on huollettu viimeisen päälle ja kahviloissa tuoksuu tuore pulla. Lasten iloksi suunniteltuja koko perheen elämyksiä löytyy joka puolelta ja viikon aikana ehtii kokea monenlaista. Hiihtolomat ovat melkein täällä, varaa lomasi viimeistään nyt!

Ladulle ja rinteisiin

Ladut ovat kuin rautatie ja luisto on mitä mainioin! Ladun varrella on monta taukopaikkaa, joissa viivähtää hetki hörppien kahvia termarista tai lämmitellen kaminan ääressä. Savottakahvilaankin pääsee suoraan ladulta. Laskettelun riemua upeassa ympäristössä. Rinnealueella on mahdollisuus syödä omia eväitä kahdessakin kodassa hissien läheisyydessä. Maittavaa ruokaa ja kahvitarjoilua löytyy esimerkiksi Kaunispään huipulta Star Arcticista ja tunturin juurelta Lieggâ Láávusta.

Koko perheen luontoelämyspuisto Wiltsussa voi viettää koko päivän eri aktiviteeteissa. Puistoon pääsee rannekkeella ja puistossa on myös tunnelmallinen ravintola. Erilaiset poroaktiviteetit kuten poronpolku Northern Light Villagessa tai porotilavierailu Angelissa antavat paljon ihmeteltävää elinkeinosta, joka ei välttämättä ole niin tuttu. Porojen kanssa kuvia, poroajeluja ja syöttämistä sisältävät elämykset voivat olla loman kohokohtia, joita muistellaan vielä aikuisenakin ja miksi eivät aikuiset vanhempina kiikkustuolissa.

Safarit vievät koko perheen erämaaseikkailulle

Tutustu myös muihin elämyksiin

Lunta piisaa vyötäisille asti ja aurinko lämmittää kasvoja samaan aikaan, kun Kuukkeli laulaa puunoksalla talven tarinoita. Palkinnoksi saattaa Kuukkeli hakea siemeniä kädestä asti, kunhan malttaa olla paikoillaan ja hiljaa. Lapsille ikimuistoisia hetkiä retkinuotiolta. Talvipolut on huollettu niin, että myös perheen pienimmät pääsevät retkelle mukaan kävellen ja väsymyksen yllättäessä mukana ollut pulkka mäenlaskua varten toimii myös lepopaikkana.

Tauon aikana voi kellahtaa selälleen paksuun ja pehmeään hankeen hetkeksi ihailemaan pilvien matkaamista puiden yllä. Oksalla, korkealla männyn latvassa saattaa piileskellä aivan liikkumatta Metso, mutta lähtiessään lentoon se pitää melkoista meteliä ja saattaa yllättää kulkijan. Tutustu lisää kansallis- ja luonnonpuistoihin täällä.

Tunturisuksilla pääsee eteenpäin myös latujen ulkopuolella ja niiden lisäksi liukulumikengillä on helppo lipua hangen päällä uppoamatta. Matkalla on mukava vaihtaa kuulumisia vastaantulijan kanssa, jos sattuu sellainen tuuri, että toisen kulkijan kanssa samalle polulle osuu yhtäaikaa. Tilaa riittää hengittää ja liikkua.

Liikettä on monenlaista ja alueen hyvinvointipalvelut tarjoavat entistä laajemman ja monipuolisemman valikoiman rentouttavia elämyksiä. Kylpylän hoidoissa melkein nukahtaa ja altaassa lasten ilo vesileikeistä tarttuu kaikille. Kiireisen alkuvuoden jäljiltä akkuja voi ladata hengittämällä syvään joogan ja meditoinnin parissa. Hyvinvointipalvelut löydät täältä.

Päivän päätteeksi saattaa väsymys painaa ja nukkumatti vetää hihansuusta kohti unten maita. Alueen monipuoliset majoitusvaihtoehdot pitävät sisällään hotelleja, mökkejä ja eksoottisempiakin majoitusvaihtoehtoja, kuten revontulikodat ja -iglut. Lomahuoneistoissa on tilaa isommallekin perheelle. Tervetuloa tuntureiden keskelle, missä mieli lepää ja kiire katoaa lumikinoksiin.

Talven elämyksiä lumella

Inspiroidu pohjoisimmasta Lapista

Ajankohtaista