Vuonna 2020 me kaikki jouduimme luopumaan totutusta ja muuttamaan suunnitelmia ehkä enemmän kuin koskaan. Paljon hyvääkin silti tapahtui: olemme oppineet arvostamaan entistä enemmän sitä, mikä on meitä lähellä. Lomasuunnitelmat ovat kohdistuneet kotimaahan, ja miten upeita helmiä täältä löytyykään! Lomamuistoja Inari-Saariselän alueella tuntureiden keskellä, luonnon helmassa.

Muuttunut tilanne avasi uusia mahdollisuuksia myös Ikaalisten Matkatoimistossa, missä alettiin järjestää matkoja myös Inari-Saariselän alueelle. Saatavilla on matkapaketteja omalla autolla tai junalla matkustaville, sekä suorat lennot Helsingistä sisältäviä matkoja. Valmismatkalla pääset helposti ja turvallisesti nauttimaan Lapin upeasta luonnosta, ainutlaatuisesta tunnelmasta ja ikimuistoisista elämyksistä. Matkan yhteyteen on lisäksi mahdollista varata erilaisia lisäpalveluja. Alueen elämykset luonnossa tutustuttavat mm. paikalliseen elinkeinoon, poronhoitoon. Kirpsakka pakkanen saa lumen narskumaan kenkien alla ja ladut luistavat tunturien keskellä.

Kuinka moni haaveileekaan yöstä revontulien alla, koiravaljakkoajelusta henkeäsalpaavan kauniissa talvimaisemissa ja hetkistä tunnelmallisessa kodassa ritisevän tulen äärellä. Tee matkaunelmista totta ja koe taianomainen loma keskellä aitoa Lappia! Koiravaljakkoajelulla pääset nauttimaan vauhdin hurmasta, kun päivä valkenee pohjoisessa. Kevättä kohti lisääntyvä auringonvalo paljastaa varjoista luonnon taideteoksia ja hanki kimmeltää joka puolella. Luonto heräilee talviunesta.

Porojen kanssa voi kokea monenlaista. Porotilavierailut ja poroajelut ovat kokonaisvaltainen elämys, josta jää talteen taskullinen muistoja ja paljon tietoa pohjoisen elinkeinosta ja porojen elämästä. Poroja pääsee ruokkimaan jäkälällä ja niiden kanssa saa otettua hassunhauskoja yhteiskuvia. Poron ilmeet saavat aina hymyn kasvoille ja kuinka suloisia ovatkaan poron vasat pienine sarvineen ja pörröisine turkkeineen.

Poikkea hiihtolenkillä Saariselän alueen latukahviloissa vaihtamassa kuulumisia parhaista reiteistä ja näkemisen arvoisista paikoista. Kuuma kahvi tai tee lämmittää ja pieni suolainen tai makea antaa lisää energiaa ladulle. Kävely kansallispuistoon herättää mukavasti päivään ja tuo lähemmäksi luontoa. Tulipaikoilla saattaa nähdä useamman Kuukkelin istumassa puiden oksilla laulaen mitä erilaisimpia ääniä.

Laskettele kahdella tunturilla, vaikka vuoron perään. Kaunispään ja Iisäkkipään rinteet ovat monipuoliset ja antavat kokeneellekin laskijalle haastetta samaan aikaan, kun aloittelijat pääsevät oppimaan laskettelua turvallisesti. Rinteitä löytyy siis joka lähtöön ja niiden lisäksi löytyy myös Suomen pisin pulkkamäki Kaunispään puolelta.

Tutustu Ikaalisten matkatoimiston matkapaketteihin Saariselälle ja Ivaloon

Tutustu alueen kohteisiin

Ajankohtaista