Ilmateitse, bussilla, junalla, autolla, pyörän päällä ja jalan löytyy tie Inari-Saariselkä matkailualueelle.

Pohjoisimpaan Lappiin matkaamiseen on monta vaihtoehtoa. Nopeasti perille pääsee lentämällä. Kirkkaalla säällä lentäessä voi katsella maisemia lintuperspektiivistä. Matka sujuu kirjaimellisesti lähes mutkitta ja lentokentältä voi valita jatkaako matkaa määränpäähän bussilla, taksilla vai odottaako kentällä valmiiksi tilattu kuljetus. Alueella on laajalti kuljetuspalveluita, jotka näet täältä.

Juna-, bussi- ja lentoyhteydet löytyvät kätevästi Perille -palvelusta. Sivustolle on koottu kaikki julkisen liikenteen yhteydet ja matka on helppo suunnitella lähtöpisteestä määränpäähän saakka. Tutustu Perille -palveluun täällä.

Alueella liikennöivä Skibussi kuljettaa aamulla Ivalosta Saariselälle ja iltapäivällä takaisin. Väliajan bussi ajaa non stop Saariselän alueella reittiään ja toimii samalla maisemabussina. Nappaa aikataulu talteen täältä.

Sinulla on siis mahdollisuus tutustua helposti koko Saariselän alueeseen saman päivän aikana ihan Kiilopäätä myöten. Lippu bussiin maksaa 5€ ja sillä saat käyttää bussia koko päivän. Näin onnistuu siis esimerkiksi Kiilopään valloitus, kun otat aamulla bussikyydin sinne ja iltapäivällä takaisin. Hiihto- ja lasketteluvälineet kulkevat mukana vaivatta, joten voit vaikka hiihtää Saariselältä Kiilopäälle ja ottaa bussikyydin takaisin.

Alueelle voi toki saapua myös itse tuottamansa energian voimalla pyöräillen tai vaikkapa kävellen. Vaeltajat ympäri maailmaa matkaavat alueelle, eivätkä aina käytä liikkumiseen moottoroituja kulkuvälineitä. Alueen reitistö on laaja ja monipuolinen. Varmasti jokaiselle löytyy sopiva reitti kulkea läpi metsien haistellen männyn tuoksua ja yli tuntureiden tuulen laulua kuunnellen. Alueen reitit ja kartat koottuna löydät täältä. Huomion arvoista on myös talvireitistön laajuus. Paksu hanki ei estä talvellakaan luonnossa kulkemista, sillä Saariselän alueen talvireitistö on laaja ja sitä kunnossapidetään aktiivisesti.

Ajankohtaista