Aurinkomatkat aloittivat tänä talvena pakettimatkat Saariselän hohtaville hangille ja tarjoaa asiakkaille  uudenlaisia kokokemuksia  kotimaassa  yhdistettynä pakettimatkan luotettavuuteen, turvallisuuteen ja helppouteen.  

Aurinkomatkat järjestää matkoja Saariselälle 21.11.2020-1.5.2021. Matkalle pääsee pitkäksi viikonlopuksi torstaista sunnuntaihin, koko viikoksi lauantaista lauantaihin tai neljän yön matkalle sunnuntaista torstaihin. Yhdistelmämatkassa normaalimajoitukseen on liitetty elämysmajoitus: loman voi esimerkiksi aloittaa tai matkasi voi huipentua yöpymiseen pohjoisen tähtitaivaan alla lasi-iglussa.  

“Halusimme löytää uusia tapoja toteuttaa suomalaisten lomaunelmia tämän poikkeuksellisen tilanteen keskelläkin. Aurinkomatkojen kotimaan matkat yhdistää helpon ja luotettavan pakettilomailun ja Pohjois-Suomen upeat luontoelämykset ja monipuoliset aktiviteetit. Saariselkä tarjoaa asiakkaillemme luonnon rauhaa ja aitoa Lapin tunnelmaa”, sanoo Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa.

Aurinkomatkojen paketti sisältää: Finnairin suorat lennot Ivaloon ja matkatavarat, majoituksen, Aurinkomatkat-sovelluksen käytön, matkapaketin turvan (hyvät muutos- ja peruutusehdot), lisämaksusta kuljetukset (ja aktiviteetit)

Kuva: Lapin materiaalipankki /Terhi Tuovinen

Pitkä viikonloppu Aurinkomatkojen matkassa

Saariselkä tarjoaa ainutlaatuista Lapin taikaa kansallispuistomaisemineen ja revontulineen ja on luontomatkailijan unelmakohde myös lasten kanssa reissaaville. Pääset nauttimaan monipuolisesti Saariselän elämyksistä vaikkapa seuraavasti:

TORSTAI

Happihyppy lumikengillä Urho Kekkosen kansallispuistoon. Lumikengät saat vuokralle Lapin Safareiden Saariselän safaritoimistosta. Reitit lähtevät vain kivenheiton päästä hotellistasi. Olet Suomen toiseksi suurimman kansallispuiston kainalossa.

Saariselkä fatbiken kyydissä. Pääset vauhdikkaasti tutustumaan vaikkapa sähköavusteisen fatbiken kyydissä kyläalueeseen sekä ympäristöön . Pyörän voi vuokrata Lapin Safareiden toimipisteestä tai Kuukkelin Booking toimistosta.

Kuva: Metsähallitus luontopalvelut

Tunnelmallinen kotaillallinen. Vain lyhyen kävelymatkan päässä hotellistasi, mutta aivan luonnon keskellä pääset nauttimaan elävän tulen äärellä, mutta säältä suojassa, maukkaan aterian. Kolmen ruokalajin paikallismenu tarjoilee alueen tunnetuimmat herkut keittiömestarin soveltamana!

Kuva: Lapin Safarit Saariselkä

PERJANTAI

Hiihtolenkki Saariselän hyvinhoidetuilla laduilla. Sinulle sopiva reitti löytyy Saariselän 200 km mittaiselta reitistöltä. Ladut lähtevät kylän keskustasta ja välineet saat vuokralle helposti Lapin Safareiden Saariselän toimipisteestä tai Lapin Luontolomilta. Lukuisilla taukotuvilla pääsee mukavasti tulistelemaan ja evästelemään myös lasten kanssa lyhyemmillä reiteillä.

Päivä Euroopan pohjoisimmassa hiihtokeskuksessa Saariselkä Ski & Sport Resortissa, jonne pääsee kätevästi alueella liikennöivällä skibussilla, jonka päivälippua voi hyödyntää muutenkin alueella liikkuessa. Hyvinvarustetusta välinevuokraamosta löytyy sopivat välineet jokaiselle. Rinteiltä löytyy mysös Suomen pisin pulkkamäki, joka loistaa revontulivalaistuksessa.

Kuva: Saariselkä Ski & Sport Resort

Rentoutuen pohjoisen tunnelmiin hemmotteluhoidossa. Lapin elämyshoito Auroa Span kauneushoitolassa ja rentoutuminen Holiday Club Saariselän kylpylässä saa mielen ja kehon virkistäytymään.

Illallinen kotoisasti hotellisi ravintolassa.

LAUANTAI

Kaunispään tunturin huiputtaminen kävellen tai skibussilla, josta aukeavat upeat näkymät laajalle kohti kansallispuistoja ja erämaita. Maisemalounaan voi nauttia huipulla sijaitsevassa ravintolassa ja upeat kuvat saa näköalatornista käsin.

saariselän maisematorni
Kuva: Inari-Saariselkä Matkailu

Vierailu paikallisella porotilalla ja perinteinen rekiajelu. Porot ovat olleet osa pohjoista elämäntapaa jo vuosisatojen ajan. 

Kuva: Lapin Safarit

Ostoskierroksella paikalliset tuliaiset kotiin vietäväksi. Saamelaiskulttuuri ja sen käsityöperinteet näkyvät paikallisissa koruissa, asusteissa ja muissa käsityötuotteissa. Kaupanhyllyltä löydät myös pohjoisen luonnon antimia kotiin viemisiksi.

Saunaelämys, pulahdus kylmäaltaaseen ja nautiskelu paljussa Northern Lights Villagessa

Illallinen Ravintola Lumihiutaleessa Northern Lights Villagessa ja yö lasikattoisessa iglussa revontulia ihaillen.

Kuva: Northern Lights Village

SUNNUNTAI

Ruhtinaallisen aamiaisen jälkeen rentoutuneena ja virkistäytyneenä kohti kotia.

Tutustu Aurinkomatkojen tarjontaa Saariselällä ja alueen palveluihin

Aurinkomatkat Saariselällä

Saariselällä talvisista aktiviteeteista nauttivat kaikenikäiset lomailijat!

Huikeiden tunturimaisemien ympäröimä Suomen pohjoisin hiihtokeskus sijaitsee Urho Kekkosen kansallispuiston kupeessa, puolen tunnin ajomatkan päässä Ivalon keskustasta. Saariselän leppoisa tunnelma ja tunturimaisemat ovat lapsiperheiden mieleen. Pohjoisen luonnon ja eläinten tarkkailu, lapsille suunnatut rinnealueet ja hiihtokoulut sekä huikea pulkkamäki tuovat elämyksiä lomapäiviin. Kylpylässä viihdytään lämpimissä uima-altaissa ja liukumäessä. Talvipäivä huipentuu taianomaisten revontulien ihailuun!

Tutustu alueen muihin kohteisiin

Ajankohtaista