Saariselällä pääsee nyt hiihtämään valaistulla ensilumenladulla 3.8km lenkin. Skibussi aloittaa liikennöinnin alueella 20.11. ja tavoite on avata Euroopan pohjoisimman hiihtokeskuksen laskettelukausi sääolosuhteiden salliessa 28.11. 2020

LADUT JA TALVIREITISTÖT

Saariselällä on saatu valmiiksi ensilumenlatu Santa’s Hotel Tunturi – Viskitie 1,9km/suunta. Seuravaan kerran latua pystytään jatkamaan, kun lämpötila menee kunnolla pakkaselle ja tykitystä voidaan taas jatkaa. Luonnonlumilatujen pohjustaminen aloitetaan heti, kun lunta sataa riittävästi.

Parhaiten latutilannetta pääset seuramaan Saariselän Latujen verkkosivustolta ja facebookista sekä tietenkin latukamerasta.

Saariselällä ladut ja muut talvireitistöt ovat vieraiden käytössä veloituksetta ja niiden huollosta vastaa hoito-osuuskunta. Saariselän alueen Hoito-osuuskunta ylläpitää myös Saariselän alueen talvipolkuja, jotka ovat tarkoitettuja talvipyöräilyyn ja kävelyyn.

Haluatko sinäkin tukea Saariselän talvireitistöjen huoltoa? Pienellä maksulla olet mukana varmistamassa, että alueen loistavat talvireitistöt voidaan pitää kunnossa tulevaisuudessakin. Lue lisää

Tällä hetkellä pääsee erittäin hyvin FAT bikella vielä tunturipoluille ohuen lumipeitteen vuoksi. Vuokraa pyörä päiväksi ja kysy vinkit parhaista reiteistä.

HIIHTOKESKUS JA PULKKAMÄKI

Saariselkä Ski & Sport Resort avaa ensimmäiset rinteet 28.11.2020 ja sää- ja lumiolosuhteista riippuen laajentaa tarjontaa mahdollisimman pikaisesti. Avajaisviikonloppuna 28.11.2020 alkaen tavoite on aloittaa laskettelu Iisakkipää-tunturilla, ja avata ankkurihissin, sompahissin ja naruhissin alueet.

Laskettelua Saariselällä

Hiihtokeskuksessa avataan myöskin täysin uudistettu Ravintola Laavu, jossa on viihtyisää levähtää ja nauttia paikallisista raaka-aineista valmistetuista pöydän antimista ulkoilun lomassa. Euroopan pohjoisimman hiihtokeskuksen tuotteisiin, tapahtumiin ja kattavaan vuokravälinetarjontaan voit tutustua verkkosivuillaan.

Upeasti valaistu Suomen pisin pulkkamäki on ehdottoman ainutlaatuinen kokemus ja kannattaa jokaisen sisällyttää ohjelmaansa. Sää- ja lumitilanteesta riippuen pulkkamäki pyritään saamaan käyttöön joulukuun puoliväliin mennessä. Tavoite pulkkamäen ja Kaunispään tuolihissin avaamiseen on 6.12.2020.

SKIBUSSI

Skibussin liikennöinti käynnistyy 20.11.2020. Se lähtee aamuisin ja palaa iltaisin Ivalon linja-autoasemalle. Päivän reitti kiertää Saariselän hotellit ja käy säännöllisesti sekä Kaunispään huipulla että Saariselkä Ski & Sport rinnekeskuksessa ja pysähtyy Kuukkelin kauppakeskuksessa. Kahdesti päivässä reitti kulkee legendaarisen Laanilan Savottakahvilan kautta Kiilopään retkeilykeskukseen.

Voit hyödyntää edullista 5 euron hintaista päivälippua hop-on-hop-off palveluna liikkuessasi alueella. Huomioksi, että skibussi ei kulje rinnekeskukseen sen ollessa kiinni.

Pysäkkitaulut ovat nähtävillä kullakin aikataulussa listatulla pysäkillä ja bussista voi ottaa mukaansa muistiksi myös aikataulun. Aikatauluja on saatavilla myös hotelleissa ja matkailupalvelupisteessä.

Ajankohtaista