Inari-Saariselkä matkailualueella puhdas luonto ja rikas paikalliskulttuuri ovat alueen vetovoimatekijöitä ja matkailuelinkeinon kulmakiviä. Tämä sitouttaa meidät matkailuyrittäjät toimimaan vastuullisen matkailun mukaisilla tavoilla matkailupalveluja tuottaessamme.

Vastuullisuus matkailussa on tietoisia valintoja, käytännön toimenpiteitä sekä asennetta ympäröivään maailmaan ja saumatonta yhteistyötä matkailijan ja matkailualan palvelutuottajien välillä. Matkailijan valinnoilla on vaikutus tarjontaan ja toisaalta vastuullinen matkailuyrittäjä voi osaltaan viestiä arvomaailmastaan ja vaikuuttaa matkailijan päätöksiin.

Inari-Saariselkä Matkailu Oy osallistuu Visit Finlandin kehittämään matkailuyrityksille ja – alueille tarkoitettuun Sustainable Travel Finland ohjelmaan, jolla saavutetaan Sustainable Travel Finland merkki.

Mitä jo tehdään

Monet matkailualan yritykset ottavat jo lähtökohtaisesti toiminnassaan huomioon taloudelliseen, sosiaaliseen, kulttuuriseen ja ekologiseen kestävyyteen liittyvät asiat eri tavoin. Visit Finlandin Sustainable Travel – ohjelma edesauttaa näiden toimintatapojen kirjaamista, jalkauttamista ja niistä viestimistä sen lisäksi, että identifioidaan uusia tapoja toimintamallien tehostamiseksi ja arvojen sisäistämiseksi.

Wilderness Hotels and Safaris

Inari-Saariselkä alueen ensimmäinen Green Key -hotelliketju,
Olemme iloisia voidessamme kertoa, että kaikille Nellim Wilderness Hotels & Safaris kohteille on myönnetty Green Key -ympäristömerkit. Olemme toimineet vastuullisen matkailun puolesta jo lähes kahden vuosikymmenen ajan. Meille Pohjoisen kasvateille on tärkeää, että luonto pysyy puhtaana ja monimuotoisena myös tuleville sukupolville. Sen vuoksi olemmekin aina valinneet kestäviä ja ekologisia materiaaleja, ottaneet uusinta teknologiaa käyttöön ja kehittäneet toimintaamme tulevaisuuden tarpeisiin sopiviksi.
Voikin sanoa, että yrityksemme punaisen langan rinnalla on aina kulkenut vihreä lanka.

Tutustu

Lomakylä Valle – UTSJOKI

Kestävä matkailu ja luontoa suojeleva toiminta on meille tärkeää, ja siksi tätä asiaa työstetään koko ajan ja pyrimme parantamaan tekojamme kaikessa missä vain voimme. Muun muassa seuraavat toimet ovat meillä jo käytössä: *Hotellimme lämpeää ekologisesti maalämmöllä *Panostamme jätteiden kierrätykseen ja hävikin pienentämiseen *Pyrimme käyttämään paikallisia raaka-aineita ja raaka-aineiden toimittajia ravintolamme ruokien valmistuksessa *Emme käytä kertakäyttöastioita tai -aterimia *Käytämme LED-valoja kaikissa lampuissa, joissa se vain on mahdollista *Kunnioitamme luontoa ja vesistöjämme kaikessa toiminnassamme, emmekä roskaa tai häiritse eläimiä.

Lue lisää

Aurora Village Ivalo

Aurora Village sai ensimmäisenä Pohjois-Lapin kohteena arvostetun kansainvälisen Green Key ympäristösertifikaatin.

Sertifikaatin myötä Aurora Villagen johto ja työntekijät sitoutuvat kestävän matkailun kehittämiseen ja ympäristösertifikaatin vaatimien kriteereiden täyttämiseen jokapäiväisessä toiminnassa.

Sertifikaatti myönnettiin 31.8.2020.

Aurora Village on myös mukana Business Finlandin kestävän matkailun hankkeessa “Sustainable Travel Finland”.

Tutustu

AT Nature – Inari

AT Nature aloitti STF-polun kesällä. Haemme mukaan Suomen luomumatkailuyhdistyksen verkostoon ja hyväksymisestä pitäisi saada päätös vielä tämän vuoden puolella.

*Kompostoimme käymälä- ja ruokajätteet ja hyödynnämme kompostoituneen aineksen salaatti- ja yrttikasvatuksessa sekä koristekasveille. *Ostamme vain uusiutuvaa energiaa sähköyhtiöltä ja käytämme hyvin kuivattua puuta tai brikettiklapeja kodassa, saunamökissä ja aktiviteeteissamme pienhiukkasten määrän minimoimiseksi. *Tulevaisuuden suunnitelmiimme kuuluu oman aurinkovoimalaitoksen hankkiminen * Tuemme paikallista lintutieteellistä yhdistystä lahjoittamalla yhdistykselle 5 euroa jokaisen asiakkaamme puolesta.

Lue lisää

Angeli Reindeer Farm

Angeli Reindeer Farm hakee Green Activities sertifikaattia. Poronhoitaja perheemme elää luonnonläheistä omavaraisuuteen pyrkivää elämää. esim. kotivierailu asiakkaiden mustikkapullan kananmunankuoret ja reilun kaupan kahvin purut muuttuu perheen ruuaksi. Muovit on kierrätetty jo monta vuotta.

Tutustu

Renniina-Reindeer Family and Workshop – Inari

Vastuullisuus ja luontoa suojeleva toiminta on arkipäiväisessä elämässämmekin mukana. Esim. *Porotilamme lämmitys on ekologinen maalämpö *Kiinnitämme huomion jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen sekä panostamme siihen, että hävikkiä syntyisi mahdollisimman vähän. Arkipäiväisessä elämässämme ja asiakkaidemme kanssa toimiessa pyrimme käyttämään paikallisia raaka-aineita mahdollisimman paljon * Kasvien, kasvisten, juuresten ja mausteiden kasvatuksessa emme käytä kemiallisia tai tuotettuja lannoitteita, vaan luonnonmukaisia keinoja mm. poronkakka lannotteena. *Toiminnassamme käytössä on keramiikka-astiat ja pestävät aterimet. *Käsitöissä pienimmätkin palaset käytämme mahdollisimman tarkkaan

Tutustu

Inari-Saariselkä Matkailu

Inari-Saariselkä Matkailu alueorganisaatio on lähtenyt tavoittamaan Visit Finlandin Sustainable Travel Finland ohjelman mukaista kestävän matkailudestinaation statusta. Tämä edellyttää, että vähintäänkin 51% prosenttia jäsenistämme on mukana ohjelmassa ja saavuttaa sen mukaiset tavoitteet.

Toivomme, että myös sinä huomioit kestävän matkailun periaatteet lomaillessasi.

Lue lisää, miten voit valinnoillasi vaikuttaa ja miten alueorganisaatiomme toimii vastuullisesti.

Lue lisää

Terveysturvallisuus on vastuullisuutta

Näinä aikoina matkailussa on otettava vastuu myös terveysturvallisuudesta. Jotta mielesi voi olla rauhallinen ja olosi turvallinen lomaillessasi muistathan noudattaa viranomaisten ja matkailuelinkeinon terveysturvallisuuteen liittyviä suosituksia ja ohjeistuksia. Niin teemme mekin Inari-Saariselkä alueella – Lapin alueen matkailu- ja ravintola-alan kulloinkin voimassa olevien terveysturvallisuusohjeiden mukaisesti.

Lue lisää

Tutustu alueen kohteisiin

Ajankohtaista