Aito Lappi kutsuu syyslomalle! Elämme pohjoisimmassa Lapissa luonnonkierron mukaan ja lokakuu on yllätyksiä täynnä – voit kokea kirpeät aamut, viipyilevän maaruskan tai ensilumen valkeuden, kuurapuiden säihkeen ja revontulien tanssin taivaalla. Seikkailu luonnossa odottaa.

Luontoon pääsee ratsain, pyörällä tai patikalla, tulilla ja tuvissa voi evästellä ja nautiskella olostaan. Koe erilainen yö revotulimajoitteessa ja herkuttele syysillan pimetessä paikallisesti. Yhteistä tekemistä koko perheelle vaikkapa fresbee golfradalla tai suunnistuksen ja geokätköilyn parissa. (kuva: Lapin materiaalipankki/Jaana Severidt)

Syyslomalle tekemistä ja tarjouksia

Syyslomalle löydät monenlaista tekemistä ja kokemista pohjoissimmassa Lapissa

Alueella on useita houkuttelevia tarjouksia myös syysloman ajalle niin majoituskohteissa kuin aktiviteeteissäkin. Syyslomalla maastoon pääsee mm. patikoiden, ratsastaen ja pyörällä. Värikylläisin ruska nähdään usein syyskuussa, mutta maaruska voi jatkua säästä riippuen pitkäänkin. Ensilumi sataa yleensä syys-lokakuun aikana. Järvet jäätyvät hiljalleen ja luonto valmistautuu tulevaan talveen. Syysloma on otollista aikaa nähdä revontulia. Revontulikausi alkaa jo elokuun lopussa ja jatkuu läpi talven huhtikuun alkuun saakka. Syksyllä revontulet heijastuvat järvien ja jokien pinnasta tarjoten toisenlaisen näkymän taivaan väriloistoon. Inari-Saariselältä löydät maamme kaksi suurinta kansallispuistoa – Urho Kekkosen kansallispuiston ja Lemmenjoen kansallispuiston. Kevon luonTutustu saamelaiskulttuuriin ja nykypäivän saamelaiseen elämänmenoon Inari-Saariselän alueella. Inaria pidetään Suomen saamelaisuuden keskuksena ja Utsjoella olet Suomen ainoassa saamelaisenemmistöisessä kunnassa.nonpuisto on upeine kanjoneineen yksi maamme jylhimpiä retkeilykohteita.

Lasten kanssa Lapissa syyslomalla

Lasten kanssa seikkailuun uutta oppien

Inari-Saariselkä alue tarjoaa upeat puitteet lomailla lasten kanssa ja kokea yhdessä unohtumattomia elämyksiä ja oppia uutta. (kuva: Lapin materiaalipankki/Jaana Severidt PATIKKAAN LASTEN KANSSA Teemalliset Tunturiin -lähireitit tarjoavat tarinallisia päiväretkireittejä niin aloitteleville kuin kokeneillekin retkeilijöille. Kaikilta lähireiteiltä löytyy jokin luonnon tarkkailuun liittyvä teema. Reitit sopivat hyvin myös lapsiperheille ja luonnossa ensi kertaa liikkuville matkailijoille. Niillä pääsee tutustumaan luontoon teemallisten lapsille soveltuvien kohde- ja tarinataulujen avulla. NAUTITAAN EVÄÄT AVOTULILLA Kansallispuiston lähiretkeilyalueella löytyy monia kota-tai laavutulipaikkoja, jonne on mukava pysähtyä lasten kanssa evästelemään. Tulenteko on sallittua vain siihen tarkoitukseen rakennetuilla paikoilla. PYÖRÄN SELÄSSÄ TUTKIMUSMATKALLE Maastopyöräily on Inari-Saariselkä alueella suosittua ympäri vuoden – myös talvella. Omaa pyörää ei tietenkään tarvitse tuoda mukanaan, sillä paikallisilta ohjelmapalveluyrityksiltä voit vuokrata maastopyöriä ja Fatbikeja ja saada samalla neuvoja reittivalinnoissa. Pyörät kannattaa varata hyvissä ajoin ennen lomaa, sillä varsinkin lasten pyöriä on rajallisesti saatavilla. PELIHETKIÄ Fresbeegolf ja suunnistusradat sekä geokätköily ovat mukavia tapoja liikkua luonnossa ja oppia uutta. Ja perheen pienten kanssa voi suunnata leikkikentälle tai keilahalliin. VIERAILUKOHTEITA Alueen kultaiseen historiaan voi tutustua Tankavaaran Kultamuseossa ja saamelaiskulttuurin jäljille pääsee Inarissa saamaleismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa.

Tutustu alueeseen

Saapuminen ja liikkuminen

Inari-Saariselkä on kaukana pohjoisessa – ja silti vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta. Pohjois-Lappiin pääsee useilla eri tavoilla – lentäen Ivaloon, omalla tai vuokra-autolla tai junalla Rovaniemelle ja jatkoyhteys linja-autolla alueelle. Usein jo itse matkanteko pohjoiseen on elämys.

Saapuminen

Inari-Saariselkä sijaitsee pohjoisessa, mutta kuitenkin vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta. Lappiin pääset usealla eri tavalla, ja usein matka on elämys itsessään.

{{ howToGetHere.title }}

Liikkuminen

Matkustaessasi arktisilla alueilla on hyvä muistaa, että etäisyydet voivat olla melko pitkiä. Nautithan näköaloista siirtyessäsi kohteesta toiseen.

Kohteesta
kohteeseen

Etäisyys

  • Autolla {{carTime.h}}{{carTime.min}}
  • Pyörällä {{cyclingTime.h}}{{cyclingTime.min}}

Ajankohtaista