Saariselän hiihtokausi alkaa pakkasen tai luonnonlumen myötä! Viime vuonna hiihdettiin luonnonlumilla jo 20.10! Toivottavasti tänä vuonna saataisiin yhtä hieno syystalvi!

Saariselän hiihtokausi alkaa pakkasten tai luonnonlumen myötä! Saariselän ensilumenlatu tehdään tykkilumesta, jonka teko aloitetaan heti sään pakastuessa riittävästi. Lumen tykittämiseen tarvitaan useamman päivän jakso, jolloin lämpötila tippuu useamman asteen pakkaselle. Ensilumen ladun tykityksen toteuttaa Saariselkä Ski & Sport Resort. Ensivaiheessa lumetetaan Saariselän kylän ja Laanilan välinen latuosuus, ja sen jälkeen kylältä Kaunispään rinteeseen. Valmiin ensilumenladun pituus on 5km/suunta.

Luonnonlumilatujen pohjustus aloitetaan heti, kun lunta on satanut riittävästi, ja sääennusteet lupaavat lumen jäävän maahan. Ensimmäisenä pohjustetaan valaistut ladut, joiden pohja on silein ja paras.

Koska hiihtokausi alkaa joko luonnonlumella tai tykkilumella, kauden avauspäivä riippuu sääolosuhteista, emmekä pysty antamaan tarkkaa latujen avauspäivää. Viimeisen kuuden vuoden aikana hiihtokausi on avattu 1.11. + / – 7pv

Reaaliaikaista kuvaa ensilumenladulta voit seurata Saariselän latukamerasta.

Saariselän Ladut

Seuraa lumi- ja latutilannetta

Voit seurata Saariselän alueen latujen lumetusta ja kunnostusta reaaliajassa sekä käydä halutessasi maksamassa kannatuslatumaksun Saariselän Latujen sivustolla.

Inspiroidu Ensilumesta !

Ensilumi aloittaa lumivarman talvikauden

Inari-Saariselälle saadaan ensilumi yleensä lokakuun puolella. Järvet jäätyvät ja luonto vaipuu talviseen horrokseen. Pohjoisen talvi jatkuu mystisellä kaamoksella, revontulet leiskuvat ja lumi on pehmeää ja puhdasta. Inari-Saariselällä talvikausi alkaa ensilumen myötä, ja hiihtoladut usein aukeavatkin marraskuun alussa. Vietä ensilumen lomasi Inari-Saariselän monipuolisten palveluiden äärellä hiihtäen, lasketellen ja revontulia ihaillen! Nauti raikkaasta ulkoilmasta, talvisista aktiviteeteista ja tutustu pohjoisen kulttuuriin ja perinteisiin.

Saapuminen ja liikkuminen

Pohjoisimman Lapin ensilumille pääset usealla eri tavalla, ja usein matka on elämys itsessään. Vaikka Inari-Saariselkä on kaukana pohjoisessa, pääset Helsingistä lentäen perille hetkessä. Lentoaika Ivaloon on noin puolitoista tuntia. Pohjoiseen pääset myös autolla, sekä junalla aina Rovaniemelle asti, josta matka jatkuu huolettomasti linja-autolla.

Saapuminen

Inari-Saariselkä sijaitsee pohjoisessa, mutta kuitenkin vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta. Lappiin pääset usealla eri tavalla, ja usein matka on elämys itsessään.

{{ howToGetHere.title }}

Liikkuminen

Matkustaessasi arktisilla alueilla on hyvä muistaa, että etäisyydet voivat olla melko pitkiä. Nautithan näköaloista siirtyessäsi kohteesta toiseen.

Kohteesta
kohteeseen

Etäisyys

  • Autolla {{carTime.h}}{{carTime.min}}
  • Pyörällä {{cyclingTime.h}}{{cyclingTime.min}}

Ajankohtaista