Syöminen ei ole merkityksetöntä hemmottelua Lapin loman aikana, päinvastoin! Se on sukeltamista paikalliskulttuuriin ja pohjoisen luonnon puhtaiden raaka-aineiden ja luonnonantimien maistelua.

Lappilaisessa keittiössä liha tulee usein alueen poronhoitajilta. Kala on peräisin Inarin alueen kirkkaista vesistä ja lähellä olevasta Jäämerestä. Marjat, sienet ja villiyrtit poimitaan läheisistä metsistä. Olitpa fine dining ravintolassa tai ulkolounaalla pillkireissun lomassa, voit maistaa puhtaita pohjoisia makuja jokaisella aterialla.

Tätä pohjoisen keittiön ainutlaatuisuutta kävi viime syystalvella maistelemassa ranskalainen kuuden pariisilaisen ravintolan omistaja Juan Arbelaez kun ”Cuisine Impossible” –ohjelman kuvaukset toivat hänet palkittuun Ravintola Aanaariin Inarissa ja Heikki Nikulan antaman haasteen eteen. Paikallisissa kuvausjärjestelyissä avusti inarilainen Arctic Agency, jotta voitiin taata olosuhteiden aitous ja ajankohtaisuus. Suositun miljoonayleisöisen ohjelman jakso saa ensi-iltansa Ranskassa perjantaina 7.8.2020 TF1 kanavalla.

Cuisine Impossible-ohjelman kuvaukset Ravintola Aanaarissa Inarissa

Ohjelmasarjassa kokit matkustavat heille aiemmin tuntemattomiin kohteisiin, joissa he saavat maistaa paikallisten huippukokkien valmistamia ravintola-annoksia, joista he yrittävät tunnistaa raaka-aineet ja replikoida annokset itse mahdollisimman tarkkaan.

Heikki Nikula, Ravintola Aanaar

Heikki Nikulan haasteessa oli haukivaahtoa, jäkälää ja väinönputkea perinteikkään poron paahtopaistin rinnalla. Heikki kommentoi Juanin työn tulosta: “Yllättävän hyvin Juan onnistui jäljittelemään meidän annoksia varsinkin ulkonäöllisesti. Kaikkia makuja ei ihan löytynyt, mutta hyvää ruokaa hän valmisti”.

Inari-Saariselkä alueella voit tehdä lomallasi makumatkaa niin ravintoloissa kuin kodan avotulilla vaikka Utsjoella Lomakylä Vallen saamelaisella perinneillallisella tai osallistumalla Arctic Skyn villiruoka – ja yrttikurssille .

Kota-illallinen Santa’s Hotel Tunturi Saariselkä

Tutustu Inari-Saariselkä alueen kohteisiin

Ajankohtaista