Metsähallituksen viikon 30 tiedotteen mukaan Utsjoella Kevon kanjonireitti pidetään auki. Vesi on edelleen korkealla, mutta ei muodosta merkittävää riskiä turvallisuudelle. Lisäksi kuiva jakso on alkamassa ja tulvat myös laskusuunnassa.

Kevon luonnonpuisto on upeine kanjoneineen yksi maamme jylhimpiä retkeilykohteita. Kevon luonnonpuiston ydinalueen muodostaa yli 40 kilometriä pitkä ja paikoin lähes 80 metriä syvä rotkolaakso, jonka pohjalla virtaa Kevojoki.

Vaeltajille Kevo tarjoaa 63 ja 86 kilometrin mittaiset, vaativat vaellusreitit sekä Sulaojan parin kilometrin ptuisen luontopolun. Alueen ainutkertaisuuden ja harvinaisten lintujen pesimärauhan vuoksi liikkuminen on sallittu ainoastaan merkittyjä reittejä pitkin ja tiettyinä ajankohtina.

Anna Irinan reittikuvauksen viedä mennessään ja lähde taipaleelle!

Kevon kanjonissa

Inspiroidu ja lähde taipaleelle

Maisemaan ihastuneina päätimme palata alueelle jo samana kesänä, ja toteutukseksi muodostui Kevo luonnonpuiston vaellusreitti heinäkuun helteessä. Matkaan lähdimme Sulaojalta ja neljän yön vaellus tulisi päättymään Kenesjärvelle, jonne autoni oli auliisti siirretty meitä vastaan.

Tutustu Inari-Saariselkä alueen muihin kansallis- ja luonnonpuistoihin

Tutustu Inari-Saariselkä alueen muihin kohteisiin

Ajankohtaista